|חיבוקבנוגע לשילוב התרופות . לליאת

ויווש

New member
|חיבוקבנוגע לשילוב התרופות . לליאת

קודם אני רוצה להגיד לליאת כל הכבוד על התייחסותך לשאלות שעולות כאן. אני תמיד עוקבת אחרי התשובות שלך גם אם זה לא נוגע לבעיות שלי. לי המליצו לתת את השילוב הזה של הרספירידאל והריטאלין ואני מאוד פוחדת. האם הכדור הזה משפיע לכל היום? לפי מה שאני מבינה נותנים את זה פעם ביום בערב? אצלי לילד הגדול PDD הרייטאלין הספיק, אבל לקטן עם פיגור קל לאחר שפגה ההשפעה של הריטאלין הוא ממש לא שקט ויש איתו בעיות במועדונית. אודה לך על ההתייחסות

החורזת**

New member
תראי, בעקרון השפעת הריטאלין פגה

לאחר ארבע עד שש שעות ואם הילד מקבל ריטאלין SR אז ההשפעה נמשכת שמונה עד עשר שעות. מכיוון שהריטאלין אינו נשאר בדם, אין השפעה מצטברת ולכן יש מקרים שאו שמשלבים אותו עם כמות קטנה של רספרדל שלו כן יש השפעה מצטברת, או שממליצים להורים לתת עוד כדור ריטאלין בשעות אחר הצהרים, אבל אז הילד לרוב עם חוסר תיאבון במשך כל היום וכן ריטאלין שניתן מעבר לשעה שתיים בצהרים עשוי לגרום לקשיי הרדמות.

ויווש

New member
לחורזת

סליחה על הבורות ותודה על ההתייחסות. הילד מקבל ריטאלין רגיל כדור וחצי ביום את מוכנה להסביר לי מה זאת אומרת השפעה מצטברת?

החורזת**

New member
השפעה מצטברת, זו השפעה הנמשכת

לאורך זמן גם כשמפסיקים ליטול את התרופה. למשל אדם עם דלקת שמקבל אנטיביוטיקה גם כשבוע לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי, בבדיקת דם יגלו שרידי אנטיביוטיקה בדם. לעומת זאת ריטאלין לא יהיו שרידי ריטאלין בדם כבר ביום הנטילה של הכדור, ברגע שפג תוקפו. כך שאת יכולה לתת ריטאלין שנה ויום אחד תשכחי וכאילו לא נתתת בכלל. לרספרדל יש השפעה מצטברת ולרוב לוקחים אותו בלילה והוא משפיע על כל היום שלמחרת. את כותבת שבנך מקבל כדור וחצי של ריטאלין רגיל, אני לא יודעת את גילו או את משקלו והאם הוא מקבל כדור וחצי בבת אחת או אחד בבוקר וחצי בבביה"ס סביב 12. מה שברור הוא שסביב השעה אחת או שתיים פגה כליל השפעת הריטאלין שמקבל ולכן יש לו קשיי התנהגות במועדונית.

liat e

New member
הוספה לתשובה שלי לויווש../images/Emo22.gif

שלום, הבן שלי בן 10 אך גבוה כמו 11 וחצי לפחות. הוא לוקח חצי כדור ריטלין:רבע כדור ב-8 בבוקר ועוד רבע ב-12 בצהריים, אנו לא מעלים לו מינון כבר שנים כי אם יקבל יותר הוא כבר במצב של אפטי כזה- אדיש. וגם אין צורך. לגבי הרספירדל הוא מקבל 2 מ"ג ליום בערב.(התחלנו עם חצי אחרי כמה ימים אחד ועד שמצאנו את המינון הנכון.) ליאת

liat e

New member
תשובה לויווש../images/Emo172.gif

שלום, אני יחסית חדשה בפורום ואני לומדת הרבה מכולם ומכל שאלה. לגבי התרופות מאוד חשוב שתדעי שלכל תרופה מטרה אחרת: הריטלין עוזרת להתרכז, להיות ממוקד ולכן מתאים למצבים של לימודים (בשבתות וחופשות אמו לא נותנים לו) הרספירדל היא תרופה שמרגיעה ומורידה את רמת החרדה ולכן נותנים בערב כי אחרי כשעתיים הילד כבר רוצה לישון.(בלי זה הבן שלי לא נרדם ) הריטלין נעלמת אחרי 4 שעות מקסימום, לרספירדל יש אפקט יותר מתמשך, לכן מנסים ויודעים מה קורה רק לאחר כמה ימים. עם שתי התרופות ביחד אני מצליחה שבבוקר הוא יהיה מרוכז ושבערב יהיה רגוע. הבן שלי גם עושה שיעורים אחה"צ בכיתה בבית הספר הוא פחות מרוכז מאשר בבוקר אבל בכל זאת מצליח ( אולי לוקח יותר זמן וגם זה לא שיעור פרונטלי). השאלה היא מה הבן שלך עושה במועדונית אחה"צ, הוא צריך להיות מרוכז? ידוע לי שיש תרופות אחרות המקבילות לריטלין שההשפעה שלהן היא של 6- 8 שעות או יותר,אבל ההשפעה באותן שעות היא קצת יותר נמוכה. הבעיה היא ששום רופא לא יודע מי ראש מה יעבוד על הבן שלך, כל ילד שונה ועליך לנסות כל תרופה לתקופה מינימלית של כמה ימים ושידווחו לך בבית ספר/מועדונית. הרספירדל נותנים בערב כי עוזרת לילד להירדם ולא להיתעורר הרבה בלילה, אילו השעות שהתרופה משפיעה בצורה חזקה יותר. לדעתי עליך לנסות כי זה לטובת הילד (כשהוא יהיה רגוע הוא ירגיש יותר טוב,פחות מתוסכל ויותר מצליח) אל תדחי את הנושא ותחפשי פסיכיאטר שמבין בעיניין בהצלחה, ליאת

ויווש

New member
לליאת

אני מאוד מודה לך על ההתיחסות ועל הזמן שאת משקיעה בתשובות שלך הלוואי וירבו כמוך. לענייננו הילד שלי נרדם בסביבות תשע וחצי. ב-7:30 הוא לוקח כדור רייטאלין וב-11 נותנים לו עוד חצי כדור. וזה מספיק לשעות הלימודים. (קודם הוא היה לוקח בכיתה ב-8- כדור וב 14:30 חצי כדור כך שהיה לו קצת אפקט במועדונית. אבל המורה אמרה שעד שזה משפיע בבוקר לוקח זמן). אבל במועדונית הוא בכלל לא רגוע הוא מרביץ שם ומקלל ולא משתתף בשום פעילות כי הוא לא פנוי בכלל להקשיב ולהשתתף. השבוע אפילו מנהלת המועדונית אמרה שהיא לא תוכל להשאיר אותו בלי טיפול. השאלה אם זה מתאים התרופה הזו והאם זה קשור לחרדה? תודה

liat e

New member
תשובה לויווש../images/Emo171.gif

שלום,
שמחתי להעביר לך קצת מהידע שלי. בכל מקרה כדאי לך לדבר עם רופא, אבל הוא גם יגיד לך שעד שלא מנסים לא תוכלי לדעת מה טוב לילד שלך ( זה לא מסוכן לנסות, אך רופא פסיכיאטר טוב ינחה אותך ) אם את רוצה אני יכולה לתת לך את הטלפון של הפסיכיאטרית שלנו, ד"ר בלנק. בהצלחה ליאת

ויווש

New member
לליאת,אני מעוניינת במס הטלפון

לליאת כן אני מעוניינת במספר הטלפון של הפסיכיאטרית. אני גםרוצה לערוך אבחונים חדשים לילדים ואני רוצה באופן פרטי, אני מקווה שהיא מתאימה. תודה לך את באמת נשמה טובה.

liat e

New member
תשובה לויווש../images/Emo47.gif

שלום, אני מרוצה ממנה כי היא מנוסה בתחום וגם היא מבינה וגם מעשית. אני לא עשיתי לו איבחון דרכה אך סביר להניח שהיא כן עושה. היא מאוד נחמדה השם שלה היא : ד"ר בלנק שלומית 570772-052 את יכולה להגיד לה שאמא של תומר מכפר-סבא המליצה עליה. בדיוק היום בבוקר מישהי שהמלצתי הייתה צריכה להיפגש איתה. שיהיה לך בהצלחה ותעדכני אותי. אמא של תומר [email protected]

Diana M

New member
טיפול תרופתי

ויווש יקרה, כל ילד מגיב באופן שונה לתרופות שונות ולשילובים בינהן. על כן הגורמים היחידים אשר מוסמכים לתת מידע לגבי טיפולים תרופתיים הם רופאים. ממליצה בחום לפנות לרופא אשר רשם את התרופה ולהעלות את הלבטים והשאלות. לגיטימי ואפילו מתבקש שהורים יעשו זאת. כמו כן אני בטוחה כי גם המידע שקבלת כאן יתרום לך ,אך אין להסיק מנסיון של ילד אחד לגבי אחר. דיאנה

ויווש

New member
../images/Emo24.gifלדיאנה היקרה

אני יודעת שאת התשובות הסופיות אני יקבל רק מרופא, אבל לי היה קשה לקבל את הריטאלין ואחר כך לא הייתי מוכנה לשמוע על שילוב של שתי תרופות עד שקראתי במקום הנפלא הזה תשובה בדיוק להתלבטות שלי ולכן שאלתי כל מני שאלות מכוונות. לא הייתה לי שום כוונה להחליף את הידע הזה עם ידע של רופא. דרך אגב מזל טוב ואני ממש מצטערת שהתחברתי לאינטרט רק לפני שבועיים ושהכרתי אותכם רק עכשיו. תודה רבה אתם ממש נפלאים.

החורזת**

New member
ויווש. ריטאלין זו תרופה שבאה לטפל

בהפרעת קשב וריכוז עם או ללא היפראקטיביות. היא עוזרת בשיפור הקשב ובהפחתת האימפולסיביות ולכן מסייעת גם לריסון עצמי שזהו אחד הקשיים של הילדים הסובלים מהבעייה. רספרדל במקורה היא תרופה אנטי פסיכוטית ולא תרופה אנטי חרדתית, אבל בשנים האחרונות גילו שהיא יעילה לטיפול בטווח נרחב של סימפטומים, כמו o.c.d וכן מאוד מסייעת בנושא הריסון העצמי אצל ילדים עם בעיות התנהגות ולכן כיום נוטים לשלב אותה עם ריטאלין. המינונים כמובן משתנים מילד לילד ואת זה יקבע הרופא.

למעלה