חיבורים של cat 5e

aido6

New member
חיבורים של cat 5e

שלום, היום יש לי אינטרנט של בזק בינלאומי וקו טלפון על הרשת. מה שהטכנאי עשה זה לקח מהכבל cat 5e את הצמד הכחול וחיבר לראוטר, לכניסה מהארון תקשורת, ולחזרה השתמש בצמד הירוק לקו טלפון ובארון תקשורת חיבר את הירוק לכל השקעי בזק בבית. עכשיו אני רוצה לחבר את השקעים בבית לאינטרנט במקום לטלפון. האם אפשר להחזיר מהמודם את האינטרנט על הצמד הירוק או שזה לא מספיק? כדי שלא אצטרך להעביר כבל נוסף להחזרה. תודה.

rafid1

Active member
מנהל
לא ברור. תתאר בתרשים את המצב.

ומה הכוונה ב"לחבר את השקעים לאינטרנט במקום לטלפון"? את איזה שקעים בדיוק?
אין אפשרות להשתמש בשקע טלפון (לפחות זה שמוכר לי) לרשת. נדרשים 8 גידים .

aido6

New member
...

כרגע אני מתעלם מהבעייה של המחברים, אין לי בעיה גם שהשקע יהיה פתוח ואני אתחבר עם לוחץ לכבל. השאלה שלי היא האם כמו שהיום אותו כבל קאט5 משמש להעברת הקו בזק מהארון תקשורת למודם ומחזיר בחזרה מהמודם לארון תקשורת את הקו טלפון האינטרנטי, אפשר לחווט מחדש כדי לחבר את הרשת. (ומשם לשלוח את זה לחדר אחר שיהיה לי בו חיבור קווי למודם).

rafid1

Active member
מנהל
שוב, אין יכולת להעביר אינטרנט 1G על כבל שאינו 8 גידים

לכן, אם הבנתי נכון ואתה מחובר ב4 גידים לארון תקשורת - כבר המצב אינו תקין. כשתחבר כבל תקני *מלא* לאינטרנט לארון, תוכל באמצעות מתג לשרשר כבלי CAT5E ממנו לכמה חדרים/פורטים שתרצה בתעלות הטלפון הקיימות.

aido6

New member
זה החיבור שבזק עשו..

להתעלם רגע מהעניין עם הטלפון, הוא חשף בארון תקשורת בכבל הראשי את הצמד הכחול ורק באמצעותו התחבר למודם/ראוטר שנמצא בסלון. את שאר הצמדים הוא ליפף בארון וחיבר עם איזולירבנד לכבל עצמו. זה לא תקין?

rafid1

Active member
מנהל
בזק? לפי שידוע לי תפקידם לחבר את המודם

לקו הטלפון, לא לדאוג לך לרשת בבית. אבל, אם התנדבו ועשו - שיבואו לתקן ולהשחיל כבל CAT5E מלא לרשת, ולא חצי כבל... ;)

aido6

New member
זה מה שאני אומר

את הקו טלפון הוא חיבר למודם רק באמצעות הצמד הכחול. חוץ מזה התנדב ועשה וחיבר לי ברשת הביתית את הקו טלפון האינטרנטי לכל השקעי בזק בבית במקום שיתחבר רק ליד המודם. הבעיה שהוא עשה את זה רק עם צמד אחד.
אבל שוב פעם - השאלה שלי אם על אותו כבל אפשר להעביר מהארון תקשורת למודם את הקו טלפון ואז להחזיר לארון תקשורת את הנתונים מהמודם או צריך כבל חדש עם כל 4 הצמדים

rafid1

Active member
מנהל
אם לא הבנת - צריך כבל חדש, מלא, 4 זוגיים.

למעלה