חיבורים

טלk

New member
חיבורים

קניתי לא מזמן אמ ה ps2 אבל עדיין לא חיברתי אותו. הבנתי שאפשר לחבר אותו ב 21 פינים , av, s-video השאלה שלי היא איזה חיבור הוא יותר איכותי וכדאי לשימוש

game boy

New member
s-video הינו החיבור האיכותי ביותר

שקיים ל-ps2(בנוסף לחיבור "קומפוננט וידאו" שקיים גם-כן),אבל הוא מצריך כבל חיבור מיוחד בין המכשיר לטלויזיה,וכמובן המצאות המעגל הספציפי(כלומר:השקע הספציפי הזה) בטלויזיה שלך. ובסדר יורד באיכות התמונה,השניים האחרים: scart פינים21 או: כבל RCA חיבור RF אמיר

*גלעד*

New member
שאלה.

אני לא כל כך מבין בזה, אבל קיבלתי עם המכשיר שלי חיבור שמתפצל לשלושה חיבורים: שניים אודיו ואחד וידאו, וגם קיבלתי מתאם מזה לסקארט. יש הבדל בין חיבור שכזה לחיבור שמוכרים, כזה שהוא סקארט כבר מראש?

Tenchi

New member
אח, סוני הארורים...

...כן כן, גם אני השתעשעתי ברעיון של לקנות SVIDEO, עד שגיליתי לצערי שבחנות של "סוני" זה עולה 160 שקלים. במחיר של עוד ג´ויסטיק, לקנות כבל SVIDEO נראה לי הדבר הכי מגוכח בעולם. סוני פשוט הגזימו מעבר לכל פרופורציות. אלון =(^.^)=

game boy

New member
הסבר.

S VIDEO זהו בעצם מעגל אלקטרוני שקיים בתוך מכשירים אלקטרוניים והמאפשר שיפור שהוא יחסית גדול בסיגנל הוידאו("תמונה" בלעז). התמונה שמתקבלת על גבי צג הטלויזיה היא ברורה ואיכותית יותר בהשוואה לחיבור הרגיל-RCA. כמובן שיש צורך שהנ"ל יהיה קיים במכשיר שממנו יוצאת התמונה(במקרה שלנו:ה-ps2)וגם בטלויזיה,והקישור בינהם יהיה באמצעות כבל שבשתי קצותיו פלג ה-S VIDEO. למי שברשותו טלויזיה איכותית(הכוללת אופציית חיבור ב-S)ורוצה להנות מאיכויות תמונה הטובים בין 20-35 אחוזים יותר(בממוצע)-זה חובה להשתמש בחיבור הזה,ולפי דעתי הדבר חשוב פי כמה וכמה יותר מאיזשהו ג´ויסטיק נוסף... כבלי S סטנדרטיים נמכרים בחנויות החל מ-30 ש"ח,אבל הבעייה היא שבמכשיר ה-ps2 החיבור אינו סטנדרטיומחייב כבל מיוחד,בעל קצה אחד-זה שמתחבר למכשיר ה-ps2 שהינו ייחודי, ואילו קצהו השני-פלג S רגיל. זו הסיבה למחיר הגבוה.אבל,מי כמוכם יודע שישנם כיום הרבה מאד תחליפים,חיקויים שהם זולים הרבה יותר,אבל צריך רק לדעת לאתר את המקומות שבהם ניתן להשיגם. אמיר

*גלעד*

New member
תודה.

אז אתה ממליץ לקנות את הכבל של סוני. סתם מתוך סקרנות, אבל הסיבה שהאיכות תמונה אצלך בטלויזיה הייתה יחסית מעולה הייתה בגלל שלך יש כבל כזה?

game boy

New member
לא..בגלל שה -TV היא פשוט איכותית../images/Emo3.gif

אבל,אם הייתי מחבר את ה-ps2 שלך בחיבור S VIDEO-אז התמונה שהייתה מתקבלת הייתה משתפרת בעוד כ- 20-35 אחוזים אלו
. בכל מקרה אדבר מחר עם חבר שלי(המשמש כיבואן ציוד לכל קונסולות המישחקים)בדבר השגת כבל S איכותי בזול. אמיר

game boy

New member
גלעד../images/Emo13.gif

כבל S VIDEO תחליפי(אבל איכותי) נמכר בחנות ישפאר-סוני בחיפה ב-80 ש"ח. סביר להניח שגם בשאר החנויות של ישפאר תוכל להשיג כבל זה ובמחיר זהה. השיפור בתמונה עקב שימוש בכבל זה-הוא בולט. זה כדאי!!! אמיר

טלk

New member
תודה

על העזרה נראה לי ש ב vgs מוכרים את הכבל ב 80 ש"ח

למעלה