חיבור - בגרות - עזרה ?

חיבור - בגרות - עזרה ?

האם מישהו מבאי הפורום מעוניין בעזרה ברעיונות לקראת הבחינה בחיבור ?

אני התיאשתי מהבגרות בחיבור. טוב לי

בחיים עם ציון בינוני ביחידה הבודדת הזו. תאמינו לי שאני חי עם הציון הזה בשלום כבר הרבה שנים.

המטרה הייתה לעבור את הבגרות...

פרט לזה, יש מקצועות רבים בחיים, שבהם לא צריך בכלל את בחינות הבגרות.

lolosha

New member
כל כך מבינה יש בגרות יום חמישי

רק אלוהים יעזור לי ועוד עם מגן כמו שלי עם מורה מפלה.. אוךךךך

לולושה, יש לך אפשרות לשנות

אולי... אם תרצי - ננסה כאן לעזור בעניין של חיבור. תרצי ? ננסה. תוכלי לשלוח כאן סימן של רצון, וננסה לעבוד על חיבור. מנסים ?

The Guardian17

New member
למה לא...

ראשית, כדאי לדעת בכלליות על מבנה החיבור וסוגיהם. למשל, חיבור בעד ונגד ("היבטים"), חיבור דיעה וכו'. שנית, מומלץ לחזור ולדעת (גם כידע כללי) מילות קישור. דבר זה מאוד מקל ומראה שיש קשר בין כל פסקה ופסקה. איך שלא יהיה, אני גם ממליץ להכין תחילה ראשי פרקים אקראיים, כאשר לכתוב בנקודות כל דבר העולה לראש וששייך כמובן לנושא המרכזי. לאחר מכן, יש לעשות מחדש את הראשי פרקים באופן מסודר. שם יש להשמיט חלק מהנקודות ו/או להכליא בין נקודה אחת לשניה (כרעיון מרכזי). בכללי, כדאי לשמור על שפה גבוהה ועשירה (אך לא מדי), יש להכניס מילים לועזיות (מעט) ולשמור על שטף גם במשפטים עצמיים (ראו לשון: משפט פשוט, מאוחה, מורכב וכו'). בהצלחה ! נ.ב - אני תלמיד בכיתה יב' שניגש לבגרות השנה עם ציון מגן 95.

Zeliran

New member
מקצוע מוזר

אני לא מאמין שהיה לי בערך יותר משיעור אחד שמתקרב ל"נורמלי" במהלך על השנה בחיבור.. למזלי הסתדרתי עם זה וציון המגן יצא לי טוב, אבל אני חושב שהמפתח הוא בלמצוא נושא בו יש לך רעיונות על מה לכתוב, לארגן אותו קצת ואיכשהו העניינים מסתדרים.. לפחות לי

ארגון החומר, כתיבה נכונה

זה כל הרעיון. אלא ש.... הרבה פעמים אנחנו לא רגילים לכתוב בצורה מאורגנת, מסודרת ומסוגננת. לפעמים יש כאלו שכותבים בשפה יומיומית, בסלנג - ושוכחים לשים מרכאות.. כותבים באסוציאציות - לפעמים כותבים כמו שמדברים. מבחן בחיבור הוא רק מכיתה י"ב ומעלה, והסיבה היא שזו הכיתה, שתלמיד כבר יכול להיות מספיק בוגר, כדי לארגן את הרעיונות, כדי להביא שלל מחשבות ולתת את דעתו בצורה מבוססת, טובה. מקווה, כך..

למעלה