חיבור גז בדירה חדשה

shlomob12

New member
חיבור גז בדירה חדשה ../images/Emo35.gif

חברי אמור לקבל לידיו דירה חדשה , הודיע לו הקבלן כי עליו לשלם עבור החיבור לגז המרכזי 1700 ש"ח , אני נדהמתי , 1700 ש"ח עבור חיבור גז מרכזי ולא יהיה ניתן להחליף את הספק , כלומר, הוא תקוע עם הספק הגז. וכל זמן שחברת הגז תעלה את המחיר , לא תהיה לו אפשרות להתגונן ולהחליף ספק אחר. אני שואל את הפורום האם ניתן לעשות משהו בנידון( בבנין יש 144 דיירים, וזה אומר 1700 ש"ח * 144 דיירים = 244,800 ש"ח ) ? בתודה מראש
שלמה

ERA victory

New member
מי אמר שלא יהיה ניתן להחליף את הספק

לכשיקום וועד הבית תערכו ישיבה תגיעו להחלטות בנושא ותשבו עם ספק הגז. בטוחני שהוא לא ירצה בקלות לותר עליכם. ובקשר ל 1700 ש"ח לדאבוני כל ספקי הגז לוקחים סכומים כאלו על שעוני הגז. אחד יותר ואחד פחות אבל כולם עומדים על הסכום הגבוהה.

shlomob12

New member
שוק הגז מקיימות " מאזן אימה "|תמנון

עוד אנחנו משוחחים ומתכתבים , נתקלתי בכתבה שנכתבה במעריב עסקים ביום שישי בדיוק על הנושא זה , ואני רוצה לומר לכם שזה גנבה לאור יום, ולמשרד התשתיות פשוט נתן להם אפשרות למצוץ את דמם של הדיירים , וללא יכולת להתנתק מהמפלצות הענק האלה. ציטוט מהעיתון לדוגמא : על פי עדויות בענף , חברות הגז משלמות לקבלנים סכומים שנעים בין 100 ל- 500 דולר ליחידת דיור כדי שיעדיפו אותן על אחרים. יש לדעתי אפשרות להתאגד ולתבוע אפשרות לקבל יותר תחרות בדמי השימוש ולבטל את המצב שישנו בעת החיבור הראשוני בעת קניית דירה חדשה. לתשומת ליבכם
שלמה

החוק מאפשר החלפת ספק גז

ראה חוק המקרקעין סע´ 59ד (ב): בבית משותף שבו קיימת מערכת גז מרכזית, רשאים בעלי הדירות הרוכשים גז באמצעות המערכת האמורה להחליט על סיום כל החוזים שנחתמו עם ספק הגז או באמצעותו, ולהתקשר עם ספק גז אחר כדי לרכוש גז ממנו או באמצעותו; החלטה כאמור טעונה הסכמה בכתב של יותר ממחצית מבעלי הדירות.

למעלה