חיבור דירה לגז בבניין משותף עם צובר

אודי א ד

New member
חיבור דירה לגז בבניין משותף עם צובר

שלום
אני גר בבניין עם כמה דירות, והבניין כבר כמה שנים מחובר ל"צובר" גז של חברת אמשירא גז. (את האמת שזה לא מצבור בתוך האדמה אלא כמה בלונים גדולים שמוצבים בכניסה לבניין).
הדיירים הקודמים בדירה שאני גר בה התנתקו מאמישרא גז, ולכן אני צריך להתחבר אליהם מחדש.
התקשרתי לאמישרא גז ושאלתי כמה יעלה לי להתחבר, והם אמרו לי שזה יעלה לפחות 1100 שקל (!). אז התקשרתי לכמה חברות גז נוספות וקיבלתי מכולן את התשובה שאני לא יכול להתחבר אליהם, כיוון שלאמישרא גז יש כבר צובר. (אז אם רוצים לעבור לחברת גז אחרת, צריך להחתים את כל הדיירים בבניין, ורק אז יהיה אפשר לעבור, וזה לא משהו שאני רוצה להיכנס אליו.
אז האם בשביל לחבר את הדירה שלי לגז אני חייב לעבוד עם אמישרא גז? למה אף חברת גז לא מוכנה לחבר אותי לבלון גז?
האם בגלל זה אמשירא גז מבקשת ממני סכום כל כך גבוה להצטרפות, כיוון שאין להם תחרות עם אף אחד אחר?
מה אני כן יכול לעשות?
תודה לעונים ולעוזרים.

אולי בכל זאת תפנה לועד...

תראה אם חברה אחרת מציעה מחיר אטרקטיבי...
נראה לי עניין של מה בכך לעבור חברה,
אולי בהזדמנות זאת הבניין יעבור ...

mykal

New member
צר לי לומר לך,

שכנראה, יש קרטל בין כח חברות הגז.
הבת שלי עברה לדירה שגם שם כל הדירות (כולל הדירה של הבת)
מנויות על צובר גז אחד.
התשלום החודשי למינוי הוא גבוה פי 20 מכמות הגז שהיא צורכת.
ושום חברת גז כולל החברה בה מנויים לא הסכימו להתקין לה בלונים נפרדים.
היא שוקלת לעבור לכירים קרמיות וזהו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הצבע ברגליים. רכוש כיריים קרמיות או אינדוקציה. תיפטר מהסיכון
שמציב השימוש בגז. תיפטר ממחירי הגז המופקעים + עלות דמי שימוש.
והעיקר, השימוש בחשמל זול יותר לכל אורך הדרך.
הערה: כיריים קרמיות זולות יותר מכיריים אינדוקציה.
לכיריים אינדוקציה תזדקק לסירים ומחבתות מיוחדים ולא תוכל לבשל בכלי זכוכית.
יש שאוהבים יותר את האינדוקציה. איני מנסה להביא אותך להחלטה האם כזה או כזה,
למעט העובדה, שבביתי יש קרמיות והן טובות מאד.
הערה נוספת: כירה כזו דורשת חיבור של 2 או 3 פאזות.
יתכן שמדובר כאן בהשקעה חד פעמית של הזמנת חשמלאי שיבצע את הגדלת החיבור
אבל זה נותר לעד.

k-don

Well-known member
תלת פאזי מומלץ אך לא הכרחי (עבור כיריים חשמליות)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
האלפיה זה לא דמי חיבור מחדש

זה סכום שמשלם כל מתחבר חדש לגז, במידה והיה לך חיבור אליהם בעבר ולא לקחת את דמי הפיקדון וחלקך במרכזית הגז - אינם רשאים לגבות ממך פעם שניה, במידה והיית לקוח של חברה אחרת תוכל לקבל ממנה את הפקדון.
גם אם תשכנע את דיירי הבנין לעבור לחברה אחרת תאלץ לשלם לחברה ההיא סכום דומה (אלא אם יתנו לך אותו כעמלה על שבעברת אליהם בניין שלם)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא בטוח

כי יתכן וזה עלול לחייב מעבר לתלת פאזי שבו עלות ההתחברות גבוהה יותר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה צודק, במידה שבדירה אין חיבור תלת פאזי. כי... גם אם ניתן
להפעיל את הכיריים על פאזה אחת, הצריכה שלה עלולה שלא לאפשר הפעלה של צרכני
חשמל גדולים נוספים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עברתי על הקישור שצרפת והוא מעורר מחשבות

ראשית - הפקדון לפי משרד האנרגיה - כ 230 ש"ח.
שנית - אמישראגאז גובה בבניין חדש 460 ש"ח בתל אביב - לא נראה לי שלדייר הקודם החזירו את הסכום הזה אלא כנראה רק את הפקדון שאותו על הדייר החדש לשלם, על התחברות למתקן גז היא גובה כ 150 ש"ח - כלומר מאד יתכן שנציג אמישראגז ששוחח איתו טעה או "ניסה לנצל טעות של הזולת ללא כוונת מרמה" (למדתי את הפסוק הזה מאחד מפסקי הדין היותר בעייתיים שנפסקו בשנה האחרונה)
כדאי להתקשר שוב לאמישראגז, במידה והחליט שלא לקבל את עצת משה ולעבור לחשמל ולבקש פרוט מדויק של הסכום - ובכתב, ואז ניתן יהיה להבין טוב יותר את החשבון ולבדוק איפה הבעיה ואולי גם להפחיתו מ 1100 לפחות מ 400

k-don

Well-known member
אגב - ה 400 שראית לגבי אמישראגז זה כמדומני איזשהו ממוצע

גם היו הרבה נתונים חסרים באתר (הרבה חברות אחרות לא מצאתי מידע).

בנוסף לא ברור לי מה המשמעות חיבור מתקן והתקנת מתקן בהקשר של מרכזיית בלונים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ההבדל בין התקנה וחיבור

ה ארבע מאות זה אכן ממוצע כלשהוא
וההבדל בין שני הסעיפים - בעבר הרחוק, לפני 1970, חברות הגז שילמו לקבלנים כדי שיקחו אותן לאספקת הגז לבניין שהם בונים, לאחר מכן הן התאגדו לקרטל וחילקו את הארץ ביניהן והחלו לדרוש כסף מהקבלנים, הקבלנים שלא היו מוכנים לזה גבו מקוני הדירות דמי חיבור לגז, קמה זעקה, אמרו לקבלנים ,התחייבתם לתת לנו חיבור לגז, חשמל ומים, מה פתאום אתם גובים עבור חיבור לגז , זה צריך להיות במסגרת מחיר הדירה כמו חשמל ומים, ואז עברה הגביה לחברות הגז והיו הרבה בלאגאנים עד שהממשלה החליטה לעשות קצת סדר, ובקשר לבלונים הפרטיים - הצרכן שילם לחברה פיקדון עבור הבלונים (ברזל) שלא היו שייכים לו אלא לחברה וכשהחזיר אותם הוחזר לו הפיקדון.
וכשעברו למרכזיות הגז (ובשלב מאוחר יותר גם לצוברים, חולק התשלום הראשוני לשלושה
1. ההתקנה הבסיסית שאותה החברה רשאית לגבות פעם אחת באה במקום הסכום שהקבלן שילם לחברת הגז וזה נכלל בארבע מאות,זה התקנה.
2. הוצאות העברה לדייר חדש (חיבור הצינור שנותק) זה חיבור.
3. תשלום עבור כמה חלקים שבטבלאות רשום כמה עבור כל אחד, שאותו מקבל הדייר שעוזב והוא רשאי לגרור אותו איתו במעבר בין דירות ומקבלו רק כשמתנתק סופית מגז - שהוא הפיקדון.

k-don

Well-known member
אז בבניין חדש, אתה טוען שמשלמים התקנה גם אם לא

מתחברים לגז?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא, אבל הראשון בכל דירה שמתחבר לגז צריך לשלם

ואם שולם פעם אחת לא נראה לי שרשאים לגבות שוב את הסכום מדייר חדש באותה דירה

k-don

Well-known member
מסכים

maoraris

New member
תתקשר ליובל מאמישראגז

תתקשר ליובל, שלחתי לך את המספר שלו בפרטי, הוא יעזור לך

אודי א ד

New member
דיברתי בטלפון שוב עם

אמשירא גז, והם החליטו שהם באים לקראתי עם הצעת מחיר נמוכה בהרבה, ושאין להם שום אינטרס לגבות מחירים גבוהים כדי לעשות רווח, אלא בראש ובראשונה לספק גז לצרכנים.
כל זה היה בשיחה עם מנהל הסניף בעיר שלי, ואחרי שהוא הסביר לי את ההוצאות עליהן אני משלם בהתחברות לקו גז. אכן יש הוצאות, אבל אחרי בקשה למחיר התחברות נמוך יותר, בחברה הסכימו להיענות ולבוא לקראתי בנושא הזה.

למעלה