חיבור חוטים לאינטרקום וידאו בבית

mordof

New member

שלום
יש לי אינטרקום בבית עם מסך
החיבורים מאחור יצאו
ישנם ששיה חוטים
שלושה בצבע מלא ועוד שלושה עם פס לבן
הם היו מחוברים לשתי כניסות
אשמח אם משהו ינחה אותי איזה צבע לכול כניסה
מעלה מופיע המוצר בקישור
הוספתי תמונה
תודה לעוזרים

PXL_20210910_193024653.jpg

רשר

Well-known member
מנהל

שלום
יש לי אינטרקום בבית עם מסך
החיבורים מאחור יצאו
ישנם ששיה חוטים
שלושה בצבע מלא ועוד שלושה עם פס לבן
הם היו מחוברים לשתי כניסות
אשמח אם משהו ינחה אותי איזה צבע לכול כניסה
מעלה מופיע המוצר בקישור
הוספתי תמונה
תודה לעוזרים

צפה בקובץ המצורף 33444
לא ניתן לדעת בלי לבדוק את שאר החיבורים כי כל אחד מחבר כפי שבא לו,
ולא לפי תקני חיווט צבעוני שצריך לעבוד בזוגות כשכל זוג בעל צבע ראשי ובן-זוגו לבן עם פס בצבע זהה,
לכן צלם את שאר החיבורים במערכת,
לפי עמוד המוצר מספיק 2 חוטים בין המסך למרכזיה
עוד 2 חוטים בין המרכזיה לדלת
אם יש רק דלת אחת חבר את החוט הירוק המנותק יחד עם השאר בהדק L1, סביר שמשם התנתק, (יעני 3 חוטים בכל מהדק?)

אים זה אינטרקום בביניין משותף . אולי אפשר ליראות אצל שכן איך החיבור . כמו שכתב המנהל . כול טכנאי מחבר לפי צבעים שבא לו . בחשמל יש תקן לצבעים. באינטרקום לא

רשר

Well-known member
מנהל
אים זה אינטרקום בביניין משותף . אולי אפשר ליראות אצל שכן איך החיבור . כמו שכתב המנהל . כול טכנאי מחבר לפי צבעים שבא לו . בחשמל יש תקן לצבעים. באינטרקום לא
גם באינטרקום יש תקן כמו של בזק אבל ה"טכנאים" חסרי כל השכלה וסתם מסתובבים עם מברג וקטר,
בלי עבודה לפי תקן לא ניתן לעבוד עם כבל רב גידי 10-10000 לדוגמה עד 25 זוגות

קבצים מצורפים

• קוד צבעי טלפון.jpg
    קוד צבעי טלפון.jpg
    KB 311.2 · צפיות: 6
אדון מנהל הדוגמה המצורפת לא שייכת להתקנת אינטרקום . אלה מס' =זוג צבעים . כול מערכת אינטרקום בנוייה שונה . בחשמל יש 3 חוטים . פזה אפס והארקה ופזה חוזרת . באינרקום יש המון דגמים. מאינטרקום מישנות ה80 בוני 5 גידים . שעד היום בשימוש. עד אינטרקום שפועל על זוג חוטים . ומעביר תדרים שונים . לפקודות כמו פתח דלת. צילצול ועוד . ושלא נדבר על אנטרקום TV ששם כול יצרן . יש לו תרשים אחר לחבורים .
אז לסיכום אין תקן לצבעים . אולי מילבד צבע שחור ואדום + ו - . אז הפעם לא דייקתה בעניין הקטר והמברג . חג סוכות שמח
יש לי גם תרשימים של אינטרקום איטלקי חברה מאוד מפורסמת כול מיני דגמים . כולל TV מצויין בה הכול . רק לא צבע החוטים

רשר

Well-known member
מנהל
אדון מנהל הדוגמה המצורפת לא שייכת להתקנת אינטרקום . אלה מס' =זוג צבעים . כול מערכת אינטרקום בנוייה שונה . בחשמל יש 3 חוטים . פזה אפס והארקה ופזה חוזרת . באינרקום יש המון דגמים. מאינטרקום מישנות ה80 בוני 5 גידים . שעד היום בשימוש. עד אינטרקום שפועל על זוג חוטים . ומעביר תדרים שונים . לפקודות כמו פתח דלת. צילצול ועוד . ושלא נדבר על אנטרקום TV ששם כול יצרן . יש לו תרשים אחר לחבורים .
אז לסיכום אין תקן לצבעים . אולי מילבד צבע שחור ואדום + ו - . אז הפעם לא דייקתה בעניין הקטר והמברג . חג סוכות שמח
יש לי גם תרשימים של אינטרקום איטלקי חברה מאוד מפורסמת כול מיני דגמים . כולל TV מצויין בה הכול . רק לא צבע
כל זוג חוטים נושא מספר פרטי,
יצרן כבל תקני יכול לשנות את צבע בן הזוג אך חייב לשמור את הסדר בצבע המוביל בכל זוג,
לכן יצרן מוצר לא צריך לציין צבע אלא רק מספר,
המתקין צריך לבצע התאמת מספרים בין הכבל למוצר
כחול=1
כתום=2
ירוק=3
חום=4
אפור=5
שים לב שהסדר של החמישה חוזר על עצמו בכל חמישי נוספת
כך כל מי שנגש למערכת מתמצא בקלות

כל זוג חוטים נושא מספר פרטי,
יצרן כבל תקני יכול לשנות את צבע בן הזוג אך חייב לשמור את הסדר בצבע המוביל בכל זוג,
לכן יצרן מוצר לא צריך לציין צבע אלא רק מספר,
המתקין צריך לבצע התאמת מספרים בין הכבל למוצר
כחול=1
כתום=2
ירוק=3
חום=4
אפור=5
שים לב שהסדר של החמישה חוזר על עצמו בכל חמישי נוספת
כך כל מי שנגש למערכת מתמצא בקלות
אדון מנהל . את העיקרון אני מביון אבל... אינטרקום . שפועל רק על זוג חוטים . מעביר תדרים . מה התקן של הצבעים? או אנטרקום ישן . שפועל על 5 גידים . מה התקן של הצבעים . בחשמל . הפזה תמיד היא חום. פעם הייה אדום . זה התקן . הארקה התקן הוא צהוב ירוק . פעם הייה לבן . באינטרקום יש כול כך הרבה אפשריות . של צבעים . והמחוקק לא קבע מה הצבעים . כך שאין תקן ואין כלום . אולי רק מתח DC מחברים אדום ושחור .

רשר

Well-known member
מנהל
אדון מנהל . את העיקרון אני מביון אבל... אינטרקום . שפועל רק על זוג חוטים . מעביר תדרים . מה התקן של הצבעים? או אנטרקום ישן . שפועל על 5 גידים . מה התקן של הצבעים . בחשמל . הפזה תמיד היא חום. פעם הייה אדום . זה התקן . הארקה התקן הוא צהוב ירוק . פעם הייה לבן . באינטרקום יש כול כך הרבה אפשריות . של צבעים . והמחוקק לא קבע מה הצבעים . כך שאין תקן ואין כלום . אולי רק מתח DC מחברים אדום ושחור .
אם פועל בכבל רק זוג חוטים צריך להשתמש בזוג מס' 1 הכחול,

אגב . הצילום המצורף של החוטים . אולי מתאימים לבזק . כבל של אינטרקום נינח 25 גידים . יש בו 25 צבעים שונים . ואין בו 4 פעמים לבן . וכבל לא מסוסל כמו כבל רשת . אלה כול הכבלים ישרים . זה מאוד מבל בל . 4 פעמים את אותו הצבע . אולי מתאים לטלפונים . אז לא לאינטרקום . פעם ניסתי לימתוח קו בכבל רשת . היו בו 4 פעמים לבן . מאוד קשה הייה לחבר . ליזכור איזה לבן שיך לכאן או לכאן

על מנת להיתמצא במערכת . חייב המתקין להשאיר תרשים . מה הוא בנה . אבל..... אף מתקין לא משאיר תרשים . הוא שומר את הסוד לעצמו . שרק אלו תמיד שיפנו . כאשר הייתי מתקן TV שחור לבן . הייתי קונה תרשימי ם דל טלויזיות . על מנת לדעת לתקן יותר מהר את הTV

למעלה