חיבור חשמל ע"י הקבלן

tberger

New member
חיבור חשמל ע"י הקבלן

לא בטוח שזה קשור לפה אבל אנסה. קניתי דירה לפני כ 6 שנים. בדירה יש דוד שמש. השימוש בדוד התבצע עד כה ע"י קולטי שמש ובחורף חיממתי מים ע"י מכשיר חימום בן רגע. כעת כאשר רציתי להפעיל את החימום החשמלי בדוד התברר כי הקבלן לא חיבר כלל את החשמל לדוד, אין כל יציאת חוטים כלל על יד הדוד או באזורו (הוא נמצא על הגג מתחת לרעפים). האם הקבלן מחוייב עדיין לחבר אותו למרות שעברו מספר שנים?

מאגר

New member
חיבור חשמל לדוד שמש

לפי מיטב ידיעתי עם בחוזה היה כתוב דוד שמש עם חיבור חשמלי מחובתו של הקבלן לחבר את הדוד גם היום או לפחות לשלם את הוצאות ההתקנה

tberger

New member
הוא טוען כמובן שלא

הוא אומר שיש אחריות לשנה וזהו. לא נותר לי אלא להגיש תביעה.

רז חשמל

New member
הכנה לדוד

נראה לי שאם זה בית בן 6 ויש לוח חשמל בקומה מתחת לגג הרעפים אז זה לא צריך להיות סיפור יקר כך שחבל על האנרגיה שתבזבז בתביעה ארוכה.

tberger

New member
לא המצב יותר מסובך.

צינור החשמל שמוביל מהמפסק לא מגיע כלל לאזור הדוד. היום משכתי בחוטים והם יצאו מהצינור כאשר סופם אפילו לא הורד ממנו הבידוד. אין לוח חשמל בקומה ואין שום זכר לחשמל לא קצה צינור ולא שום דבר. נראה לי שכעת החיבור כן יהיה יקר אלא אם כן יש למישהו רמז להיכן מוביל הצינור.

רז חשמל

New member
תנסה לאתר את החשמלאישביצע את העבודה

תנסה לאתר את החשמלאי שביצע את העבודה והוא בתשלום יעזור לך.

tberger

New member
תוכניות חשמל

האם הקבלן או קבלן החשמל מחוייב לספק תוכניות חשמל. אם אדע להיכן מגיע הצינור זה יעזור לי מאד. כך אוכל לחצוב ולחפש פחות. האם יש פתרון אחר למציאה להיכן מגיע צינור?

רז חשמל

New member
אויר

לגבי תוכניות חשמל - אין חובה לספק תוכניות של צנרת בבית פרטי. אפשר לנשוף אויר בצינור ושמישהו ינסה לשמוע איפה הוא יוצא.

roy269

New member
לא פוליטיקל קורקט

אבל בתקופה הפריהיסטורית כאשר עדיין היה מותר לעשן בפרהסייה ניתן היה לעשות את תרגיל הנשיפה עם עשן הסיגריה ואז היה הרבה יותר קל לזהות את נקודת המוצא...

tberger

New member
תודה רבה!

אנסה את תרגילי הנשיפה. אני לא מעשן וגם לא אף אחד בסביבתי אבל אולי עם אדים כל שהם אוכל למצוא.

roy269

New member
אם לא היית בשייטת

ואין לך ריאות ברזל כדאי למצוא משאבה חשמלית קטנה מהסוג שמנפחים איתם סירות לילדים בקיץ ובעזרתה לדחוף אוויר לצינור הצינור יכול להיות מאד ארוך וצריך לשנע נפח אוויר גדול דרכו עד שרואים תוצאה בצד השני. מה גם שהוא לא בדיוק חלול - יש בו קצת מוליכים שחוסמים אותו

tberger

New member
הבעייה העיקרית

היא שאין צד שני. לפחות לא כזה שאני יכול לראות ואני מחפש אותו בנרות (תרתי משמע). ניסיתי עם קצת עשן מנייר שרוף אך ללא הועיל. לפי החוטים שמשכתי מהקיר אורך הצינור כ 5 מטר אך הוא יכול ללכת לכל כיוון ויכול להיות גם שקצהו סתום.

רז חשמל

New member
תנשוף אויר כמו חצוצרה

תנשוף אויר כמו חצוצרה ושמשהו בגג ינסה לשמוע, אם אתה לא מצליך לנשוף אויר אז הצינור סתום.

roy269

New member
אופציות נוספות

א. תכניס "סטל-בנד" מתכתי עד כמה שאתה יכול לקצה הצינור ונסה לשמוע את רעש הנקישות שלו. ב. צרף לסטל-בנד זמזם אלקטרוני קטן, עם שני חוטים דקים להפעלה, נסה לשמוע אותו. ג. הכנס חוט חשמל כפול - הזרם דרכו זרם - ונסה עם מכשיר לגילוי חוטים לאתר את התוואי. או כמו שאמר הרבי - עצות יש הרבה, השאלה אם יש לך עדיין תרנגולות..

למעלה