חיבור כבל טלפון למחבר rj-11 | מספר שאלות

matanmatanb

New member
חיבור כבל טלפון למחבר rj-11 | מספר שאלות

שלום,
יש לי כבל שיוצא מהקיר (מחיבור טלפון) ומתחבר למודם HOTBOX לחיבור tel1 (חיבור rj-11 ? ).
הכבל נקרע ליד הראש וצריך לחבר אותו מחדש.
הכבל מכיל 6 גידים צבעוניים (כל זוג גידים מורכב מגיד בצבע מסוים וגיד באותו צבע משולב לבן).
כתוצאה מכך שהכבל מנותק אין קו טלפון בבית.
האינטרנט עובד כרגיל (למודם מחובר ראוטר).

על מנת לחבר את הכבל למחבר יש צורך במכשיר מסוים? או שקיים אולי לקנות מחבר לחיבור מהיר?
בנוסף, אילו מבין הגידים צריך לחבר? כי במחבר אין מקום לכולם וגם זכור לי שלא כל הגידים היו מחוברים.

תודה רבה.

SysAdmin1

New member
חיבור כבל טלפון למחבר rj-11 | מספר תשובות

הכבל מכיל באמת 6 גידים, אבל לקו טלפון בודד בשימוש רק שניים מהם שבכבל הם כחול ולבן כחול ונמצאים במרכזו של המחבר, לפי מספרי מגעים 4 ו 3.
לצורך החיבור של המחבר, נדרש מחבר עצמו ולוחץ של המחברים. צירפתי צילומים של כל הרכיבים הרלוונטיים, כולל קישורים למוצרים המדוברים לדוגמה ואת השרטוט של החיבור. בנוסף לזה, אין מחברים מהירים תקניים וחייבים להשתמש בציוד תקני.
https://www.amazon.com/RJ45-RJ11-Crimp-Cable-Stripper/dp/B00007FS5X
https://www.amazon.com/Monoprice-Ro...coding=UTF8&psc=1&refRID=Z881ARSZXHE1B3FCCBPC

cheif

Member
מנהל
פתרון פשוט יותר

במקום לרכוש כלי לחיצה ותקעים, אני מציע לך לרכוש שקע טלפון להרכבה על הטיח ולחבר אליו את הגידים של הכבל הקרוע. זה לא ידרוש ממך יותר ממברג שטנדרטי וסכין יפנית לגילוי הנחושת בקצות הכבל. משקע הטלפון הזה תחבר כבל קצר למודם של הוט. עלות של שקע כזה לא צריכה להיות מ-20 שקל בכל טמבוריה.

matanmatanb

New member
אז ככה

קניתי שקע וחיברתי את הגידים לשקע לפי התרשים.
תחילה חיברתי רק את הכחול והכחול-לבן אבל לא היה קו אז חיברתי גם את החום והחום לבן אך גם זה לא עזר.

עשיתי משהו לא נכון?

cheif

Member
מנהל
זה ניחוש וטעיה

יכול להיות שהחיבור של הקו אינו סטנדרטי - כלומר לא נעשה שימוש בזוג הכחול ולכן לא תהיה לך ברירה אלא לנסות את כל הצירופים האפשרים...

כלומר יש לך 6 ניסיונות -
כחול וכחול לבן בזוג הפנימי של החיבורים ובזוג החיצוני.
חום וחום לבן כנ"ל.
ירוק וירוק לבן כנ"ל.
משהו מזה צריך לעבוד...

matanmatanb

New member
נפתר

טוב אז פשוט פתחתי את הקופסא שממנה יוצא הכבל ובדקתי אילו גידים מחוברים ואלו היו החומים אז חיברתי והכל הסתדר.
תודה רבה!

למעלה