חיבור להארקה ??

ggiill

New member
חיבור להארקה ??

החליפו לי את צנור המים הראשי לצנור פלסטיק . לצנור היתה מחוברת הארקה מהדירה ומצלחת הלווין. למה לחבר את הארקה שהצנור הוא מפלסטיק ? אפשר לבד? מה העלויות ? מה האפשרויות? תודה

מאגר

New member
חיבור הארקה

יש לחבר את הארקה לצינור המים הראשי ליד השיבר הראשי אם זה בית פרטי ישן יש חפור באדמה ולהתמין צינור עם קבל בארקה בעובי שלא יקטן מ10 מ"מ אם זה בית משותף יש להוריד את זה במקביל לצינור המים החדש עד לשעון המים ולחבר את זה עם שלה כבדה לצינור שלםני שעון המים אם יש עוד שאלות את מוזן/ת להתקשר לטלפון 050-271788 עלויות תלוי מה צריך לעשות ובאיזה מצב

רשר

Well-known member
מנהל
אם המרחק למונה גדול עדיף אלקטרודה

בכל מקרה בגלל החורף זה מאוד דחוף כי לא רק שאין לך הארקה אלא שגם יש צלחת לווין על הגג שיכולה להכניס לך מתח גבוה מאוד לתוך הבית דרך החיבור המשותף על צינור המים. את העבודה חייב לבצע חשמלאי מוסמך ואתה צריך לדרוש בדיקת איכות הארקה לאחר ההתקנה כי בלי בדיקה לא יודעים מה יש והסכנה גדולה. רן

אפרופו בדיקת איכות ארקה

מבקש לקבל חוות דעת בעניין בדיקת איכות ארקה: 1. מי מוסמך לבצע בדיקה כאמור? 2. כמה עולה בדיקה שכזו?

רשר

Well-known member
מנהל
מחיר איני יודע וכל חשמלאי מוסמך

שיש ברשותו מכשירים מתאימים לבדיקה יכול לבדוק ולתת מסמך המאשר את תוצאות הבדיקה. בפועל בגלל מחיר המכשירים הגבוה ומקצועיות הנדרשת להפעלתם, הבדיקות נעשות בדרך כלל ע"י "חשמלאי בודק" הנדסאי או מהנדס או עובדי ח"ח שעוסקים בבדיקות. כל מהנדס חשמל אם אינו בודק בעצמו יוכל להמליץ לך על בודק באזורך. תפקיד הבדיקה הוא קודם כל להגן על הלקוח מפני תקלות בביצוע העבודה שיכולות להגמר באסון. לגבי הארקה יש דרישה בחוק לבדיקה תקופתית והאחריות לביצוע היא על בעל המתקן. רן

מאגר

New member
בדיקת איכות הארקה

כל חשמלאי מוסמך שיש בידו את המכשירים המתאימים רשאי לבצע בדיקה כזו

ggiill

New member
אלקטרודה ???

למה עדיף אלקטרודה? יותר זול בגלל המרחק?

מאגר

New member
מניסיון לא עדיף אלקטרודה

עדיף לחפור ולהגיע לשעון המים ולעשות שם חיבור עם שילוט מאים

רשר

Well-known member
מנהל
אינך יודע מה טיבה של מערכת המים

העירונית. יתכן וגם היא הוחלפה לצנרת פלסטית ורק הקטע עם המונה נשאר מתכתי ואז אין לך הארקה, החוק לא מחייב את ספק המים להביא הארקה עם קו המים אלא רק לשמור על רציפות אם קיימת, אם העיריה עושה קו חדש באזור היא לא חייבת לספק הארקה איתו. קווי המים החדשים גם בצנור פלדה מצופים בחומרי הגנה מפני מגע עם האדמה כדי למנוע קורוזיה ולפעמים הם מבודדים ברמת בידוד כמו כבל חשמל (ציפוי פלסטי 2-3מ"מ) חיבור בחוט חשמל למונה המים שנמצא מחוץ למגרש חשוף לסיכון שמישהוא ינתק את החוט, ובעצם מרחיק את מקור הארקה ויכול ליצור הפרש פוטנצאילים. היתרון של אלקטרודה זה הקרבה לבית והיותה ברשות בעלי הבית ולא בשטח ציבורי שבו אין שליטה על קיומה של הארקה, בנוסף פיזור המתח לאדמה רצוי שיהיה כמה שיותר קרוב וימנע מתחי פסיעה. האלקטרודה האידיאלית היא זיון הפלדה של יסודות הבנין. במקרה שלך הטוב ביותר להתקין פס השוואת פוטנציאלים ואליו לחבר את כל המערכות בבנין: מים, חשמל, אנטנה, גז, ביוב, זיון הבטון, אלקטרודה.

ggiill

New member
בלבלתם אותי

"זיון הפלדה של יסודות הבנין" ? להתקין פס השוואת פוטנציאלים ? (מה זה?) הארקה הנדרשת היא של דירתי בלבד (ככה זה נראה,חוט הארקה יוצה מהדירה) ןשל צלחת הלוין שעל הגג. תודה גיל

רז חשמל

New member
הארקה

מחזק את מה שכתב רשר. זה נכון שאתה מקבל הארקה מהארקה הראשית של הבניין אבל יכול להיות שהארקה הראשית של הבניין לא תקינה מהסיבות שהזכירו כאן. אני ממליץ לך להזמין חשמלאי בשיתוף עם כל דיירי הבניין (זאת בעיה כללית של כל הבניין) ולבדוק את מערכת ההארקה של כל הבניין. מכיוון שהארקה היא ההגנה מספר אחת, אני מאמין שלא יהיה קשה לשכנע את הדיירים לכך. אחת הבעיות של בתים ישנים שבגלל שינויים במערכת האינסטלציה אין כלל הארקה לבניין ואף אחד לא יודע את זה.

מאגר

New member
לגיל לאור ההסבר שנתת לי בטלפון

לאור ההסבר שנתת לי בטלפון ולאור זה שאני מכיר את האיזור שקלתי ומצאתי כי הדרך הטובה והבטוחה ביותר היא להתחבר לצינור המים הראשי של הבית למרות הצורך בחפירה אולי ארוכה מעט כמו כן יכול להיות ואינני פוסל את זה שניתן יהיה להוסיף הלקטרודה לפני העליה לדירה אבל כמדומני שקשה יהיה לתקוע אותה באדמה באיזור שלכם בכל מקרה אם אתה רוצה אני צור איתי קשר ואבוא ליבדוק את העין פיזית

למעלה