חיבור למערכת שמע דיגיטלית

gabrielr

New member
חיבור למערכת שמע דיגיטלית

יש לי במחשב חיבור דיגיטלי, שיש לו יציאה רגילה כמו לאנלוגית (או לפחות ככה זה נראה) אבל מסתבר שהוא דיגיטלי. איך נראה הכבל? ואפשר לקנות אותו בכל מקום? הבנתי שזה כבל שאותו אפשר לחבר למיני-דיסק (אין לי מיני-דיסק, אולי זה מסביר את הבורות שלי בנושא הזה)

weird dust

New member
יש לך אודוג'י?

לא שמעי על מחשב רגיל בלי כרטיס קול רציני מאוד בעל חיבור אופטי. בכל מקרה אם תוכל לצרף תמונה של החיבור זה יעזור

bitonano

New member
יש גם כרטיסים מובנים בלוח אם עם

חיבור אופטי... יש לי בלוח אם של DFI UT LANPARTY NFORCE 3 2 חיבורים אופטים.

weird dust

New member
פשש, יפה

חיבור אופטי בתוך הלוח אם, את זה עוד לא יצא לי לראות. ממתי המערכת? וזה אן פורס אז זה בטוח חדש למרות שכבר אן פורס חדש יותר לא?

bitonano

New member
יש... מלפני קצת פחות משנה נקנה...

סוף החופש שנה שעברה. הכריס קול המובנה הוא של חברת realtek שחכתי את הדגם... יש 2 אופטי ועוד 6 רגילים.... שעוד לא ממש משומשים... מה הם עוזרים האופטיים האלו?

weird dust

New member
חיבור טוב יותר

זה עובר באור ולא בחשמל ולמי שלא יודע מהירות האור היא הטובה ביותר מה שגם אומר אפשר לדחוף יותר איכות. בכל מקרה אצלי יש 4 וכולם בשימוש.

bitonano

New member
ואני יכול לחבר רמקולים רגילים איליו

או שצריך משהו מיוחד?

weird dust

New member
זה מתחבר למערכות מתקדמות

משהו כמו מגבר של מערכת ביתית או מערכת סאוונד רצינית. בכל מקרה זה לא משהו שמיש במיוחד.

weird dust

New member
תיראה בתמונה למטה

כמו שאמרתי יש לו אודיוג'י ואם נשים לב יש לו יציאה להרבה מערכות ורמקולים וזה נחמד. תיראה את ההודעה שאני מפרסם אצלו.

gabrielr

New member
אז הנה משהו יותר ספציפי, שלא השגתי

לפחות לא בחנויות כמו "סופר-מדיה" או "באג" (כן, הפרימיטיביות שיש כאן בכ"ס בקרב החנויות באזורים המסחריים) איך החיבור הזה נקרא? וצריך להיות את החיבור הזה איפשהו בעזריאלי? (פתאום יתרון לשרת כג'ובניק
)

weird dust

New member
טוב אני יסביר מה קורה כאן

מה שמסומן באדום בורדו זהו החיבור האופטי ולך אין חיבור שמגיע אליו! זהו חיבור שנימצא באמפיפילר (המגבר) ולא אצלך במחשב! מה שמסומן בכחול שמיים זהו המקום אליו אתה מחשבר ואני לא חושב שהחיבור הזה נכון או טוב, הוא יכול להיות טוב אבל ברוב המערכות זה לא יתמך טוב. אתה צריך לקנות או עם 2 בננות שיוצאות ומתחברות למחשב כמו שמצוייר או שיש לךמגבר תומך ככה. הסגול זהו חיבור הפיירוויר. המספרים על היציאות: 1) הליין אין של המחשב. 2) כניסה של מיקרופון יכול לשמש גם כליין אין. 3 - 6) יציאות לרמקולים. אני לא מצליח למה לחבר את המערכת למחשב אבל יש כאלו שעושים את זה כניראה.

gabrielr

New member
אני מבין מה הולך שם

מסתבר שבcreative עשו עבודה טובה בלהסביר מה זה כל חיבור בכרטיס. (נדיר לשמוע אותי מחלק מחמאות, אז כנראה הם באמת עשו עבודה טובה לשם שינוי). וזה מה שאני עושה עד עכשיו, מחבר עם בננות למערכת סטריאו (לפחות כרמקולים אחוריים). הקטע הוא שאני רוצה לחבר את המחשב לטלוויזיה ולמערכת השמע בסלון, ושם יש כניסה כזאת (אופטית והקוקס, או איך שקוראים לזה, אני יודע שאני לא אבטא את זה בחיים כמו שצריך). אבל אם אני אחבר אם בננות, אני יודע שהאיכות לא בהכרח תהיה טובה...
אם זה חיבור דיגיטלי, והרי יש את האפשרות לחיבור דיגיטלי, אז הסיכוי לאיכות השמע תהיה הרבה יותר טובה (בעיקר בגלל העובדה שאני אשתמש בפורמטים כמו סראונד וAC3). השאלה אם יש כבל כזה בכלל? או שהתמונה הזאת זה הדבר הכי קרוב שיצא לי איי פעם לראות?

weird dust

New member
אתה לא יכול לחבר לאופטי

אין לך יציאה. אתה חייב משהו שיוציא ממנו את האור ואין לך. בכל מקרה כן הם די ברורים ואני אחרי הרבה זמן של משחקים עם הרבה כרטיסים מבין לבד את החיבורים. והסאוונד יהיה מצויין הוא תמיד מצויין גם בכבלים כאלו אני משתמש ככה ב4 רמקולים. חיבור וידאו זה כבר משהו אחר.

למעלה