חיבור לשתי תשתיות (למשל פרטנר סיבים אינטרנט וטלויזיה הוט) ה

Gameboy4

New member
חיבור לשתי תשתיות (למשל פרטנר סיבים אינטרנט וטלויזיה הוט) ה

שלום לכולם,

אני כרגע בטריפל של פרטנר עם תשתית אינטרנט סיבים.
באופן כללי יש אפשרות להתחבר לשתי תשתיות שונות? למשל לפרטנר סיבים (יש אצלנו בבניין) באינטרנט ובטלויזיה להוט? אני מתכוון מבחינת הכבלי coax למשל.

שאלה נוספת היא האם שימוש במוקה מוריד מהמהירות לעומת שימוש בכבל ETHERNET ישיר?

כרגע בחיבור ישיר למוקה בחדר אני מקבל בסביבות 400-450 מגה עם פינג 5-6, לעומת בערך 950 מגה עם פינג 1-2 אם אני מתחבר ישירות לנתב שבסלון. אין לי מושג איזו גרסה של מוקה זו, כי לא רשום על המוקות, ובחיפוש באתר של היצרן (T&W) מופיע מוקה של גרסה 1.1 אבל לא רשום דגם ספציפי ואולי האתר לא מעודכן, כי הבנתי שמוקה גרסה 1.1 יכולה להגיע למקסימום של 270 מגה ותקנו אותי אם אני טועה...

k-don

Well-known member
כן, אפשר להתחבר לשתי תשתיות שונות. (בהנחה שהם לא צריכים את

צינורות תקשורת ולא יכולים לשהות שם במקביל).
לרוב יהיו לפחות 2 צינורות תקשורת (אחד לבזק ואחד לכבלים). באחד מהם אפשר להעביר את הסיבים.
בעיות אפשריות זה איפה למקם את הראוטר (עד לשם צריכים להגיע הסיבים) ומשם צריך להעביר אינטרנט על כבלי רשת או מוקה (או אלחוטי).
בעיה נוספת זה אם יש לך ממירי מיני שדורשים אינטרנט (עבור נטפליקס לדוגמא).
אני לא יודע אם נותנים אותם לטלויזיה בלבד.
מוקה לרוב מוריד את המהירות.(זה מוסיף עוד תרגום ועוד מדיה והשהיה) כבל רשת לרוב כ 1G. מהירות המוקה תלויה באמת בגרסה.
יש לדוגמא:
1.0
1.1
2.0
2.0 bonded

מה הכוונה חיבור ישיר למוקה?

אם צריך אתה יכול לקבל מפרטנר מוקה בהשאלה (אבל כנראה לא יגיעו למהירות 450M).
השיטה היא - להזמין גם ממירי פרטנר ולא רק אינטרנט.
במצב כזה תקבל מוקה אחד ראשי ועד מוקה אחד לכל ממיר.(שצריך מוקה).
תוכל להחזיר את הממירים ולהפסיק לשלם עליהם, אבל את המוקה כנראה תוכל לשמור עד שתתנתק מפרטנר.(זה בטוח יעבור עם תישאר עם ממיר אחד לפחות)

Gameboy4

New member
הבעיה שהטלויזיות מחוברות למוקות

תודה על תשובתך.
שאלה היא איך זה אפשרי למשל לשים גם טלויזיה של פרטנר וגם של הוט למשל, אם הטלויזיות של פרטנר מחוברות כרגע למוקות שמחובורת לכבלי COAXIAL (כי אין כרגע תשתית של נקודות/יציאות של כבל רשת בחדרים)? הרי גם בשירותי טלויזיה של הוט הטלויזיות צריכות להיות מחוברות לכבלי COAX האלה. פשוט שמים מפצלים של כבלי COAXIAL בכל נקודה? זה עובד?

בתודה

k-don

Well-known member
הכבלים בבית מכילים בו זמנית גם אינטרנט

וגם שידורי טלויזיה.
המוקה יודע להפריד בין השניים.
הטלויזיה שלך יודעת להתחבר לכבל ולקחת רק את שידורי הטלויזיה (ללא האינטרנט).
אם יש צורך בגישה לאינטרנט שנמצא על הכבל משתמשים במוקה.
למוקה יש 3 חיבורים (ראה בתמונה)
ובהסבר איך מחברים את המוקה לראוטר של הוט

http://fiberbox.hot.net.il/tutorials/internet/moca

למעלה