חיבור ל WIFI במשרד ואיבוד פרטיות?

• פותח הנושא falz
  • פורסם בתאריך

falz

New member
חיבור ל WIFI במשרד ואיבוד פרטיות?

אם אני מתחבר, בעזרת הסמארטפון שלי או הלפטופ שלי, לרשת ה WIFI במשרד,
האם מנהל הרשת (או כל אדם בחברה שיש לו גישה לרשת)
יכול לראות מה אני עושה?
באיזה אתרים אני גולש?

האם יש לו גישה לסיסמאות שאני משתמש בהן? למשל לחיבור לג'ימייל, ווטסאפ וכו'?

או במילים אחרות: עד כמה אני מאבד את הפרטיות שלי בזה שאני משתמש ב WIFI המשרדי?

eladts

New member
כן ולא

בחיבור לרשת כלשהיא בעל הרשת יכול לראות לאיזה אתרים אתה ניגש אבל במידה והגישה שלך מוצפנת הוא לא יכול לראות את התוכן או הסיסמאות. כיום כל אתר שמכבד את עצמו תומך בהצפנה (תפוז כמובן לא).

falz

New member
תודה. ומה עם אפליקציות?

תודה.

אז אני מבין שכל אתר עם HTTPS לא יחשוף את התוכן ואת הסיסמאות.

מה קורה עם אפליקציות - של ג'ימייל, של פייסבוק, וכו'?
הרי הן דלוקות אצלי כל הזמן בפון. האם זה יראה כאילו אני כל היום גולש בפייסבוק, אפילו כשאני עושה עם הפון משהו אחר לגמרי?

SysAdmin1

New member
אם אתה מתחבר לרשת ארגונית או ציבורית, אתה צריך לקחת בחשבון ש

אם אתה מתחבר לרשת ארגונית או ציבורית, אז אתה צריך לקחת בחשבון שמנהל רשת זו או כל אדם אחר שיש לו גישה לצמתים מסויימים של הרשת ( במקרה של רשת אלחוטית ציבורית לא מוצפנת מדובר על כל אדם שמחובר לרשת זו ) יכול ליירט את כל התעבורה שלך, לנתח אותה ובמקרים מסויימים גם להתערב בה. זה אומר, שניתן לדעת איזה תוכנה שאתה מריץ מתקשרת לאן, במקרים שהתוכן לא מוצפן, גם לקרוא אותו וכו'. בשביל למנוע מצב כזה, משתמשים בערוץ תקשורת מוצפן ששמו VPN , הוא פועל על גבי רשת לא מאובטחת. ניתן בקלות להתקין למשל בבית או בכל מקום שסומכים על הרשת שלו את שרת VPN ולהתחבר לשרת זה. משלב זה, כל התעבורה תעבור רק בערוץ מוצפן עד השרת ומשם כבר כתקשורת רגילה דרך החיבור לאינטרנט שקיים במקום שעליו מחובר השרת. כך אני תמיד נוהג בחו''ל או ברשתות ציבוריות.

למעלה