חיבור מדפסת אלחוטית HP 4625 לפייבר בוקס

Avis1964

Member
חיבור מדפסת אלחוטית HP 4625 לפייבר בוקס

היום התקינו בביתי פייבר בוקס ולצערי אין חיבור בין המדפסת לפייבר בוקס
לפני כן היה לי בבית הוטבוקס שהתחבר ללא קושי למדפסת
מאחר והמדפסת לא התחברה ביצעתי התקנה חדשה ולאחר נסיונות התקנה לא מעטות נוצר קשר עם הפייבר בוקס.
לאחר הצלחת ההתקנה אני מכבה את המדפסת ומדליק שוב אך לצערי הנורית של הרשת במדפסת מהבהבת וממאנת להתחבר עם הפייבר בוקס
איך ניתן להתגבר על הבעיה ?
אשמח לענות על שאלות באם יידרש
תודה רבה

cheif

Member
מנהל
שאלה

איזה הגדרת אלחוט בצעת ב-FIBER - כלומר איזה תקן ואיזו הצפנה? האם אותן הגדרות קיימות גם במדפסת? מה המרחק בין המדפסת ל-FIBER?

Avis1964

Member
הצפנה המוגדרת היא wpa/wpa2 מלבדה יש גם...

wep-64 כשניסיתי אותה לא יכולתי להתחבר לרשת
המרחק כ 1.5 מטר בלבד
איך בודקים את ההגדרות במדפסת ?
תודה

cheif

Member
מנהל
ערוץ?

תנסה להחליף את הערוץ האלחוטי ב-FIBER - אולי הערוץ של ה-FIBER משמש נתבים אחרים.

Avis1964

Member
ניסיתי גם את זה ללא הועיל אבל הצלחתי להתגבר על הבעיה...

התמיכה הטכנית של הוט על הפנים. העבירו אותי למומחה שאמר שהוא מבין גדול בפיירבוקס אבל לא ידע לפתור את הבעיה וכל הזמן חזר על כך שכל הניידים והסולולארים מתחברים לרשת ורמז שהבעיה היא במדפסת. לא הועילו הסבריי שטרם התקנת הפייברבוקס המדפסת עבדה בצורה חלקה עם ההוטבוקס.
התעצבנתי נורא עליהם שהם מעבירים את הכדור אליי כאילו שהכל אצלם תקין למרות שבוודאות יש בעיית תקשור בין הפייברבוקס לבין המדפסת.
על כל פנים מה שעשיתי זה דבר מאוד פשוט...
פעלתי לפי המדריך שבקישור המצורף בעמוד 23 סעיף 4.2 והוספתי את כתובת ה MAC של המדפסת לממשק הניהול Access Control של הפייברבוקס והפלא ופלא המדפסת התחברה לרשת ללא שום בעיה. מקווה שזה יהיה לעזר לבאי הפורום. אי אפשר להסתמך על החברה מהוט שמספקים את ציוד הקצה אבל לא יודעים לתפעלו.
להלן המדריך :
[URL]http://fiberbox.hot.net.il/data/upl/FiberBox_Gateway_full_Userguide_140114.pdf[/URL]

wizard8

New member

eladts

New member
אבל אתה הוא זה שאפשרת הגבלת גישה

לפי כתובות MAC. האפשרות הזו לא מופעלת בד״כ בנתבים בברירת המחדל. הגבלה כזו לא ממש נותנת אבטחה, כי קל מאוד לזייף כתובות כאלו, אבל היא מקשה על ניהול הרשת כפי שנוכחת לדעת. זה חסר טעם לסגור גם את השרשרת בפלדלת. אני מציע לוותר עליה.

Avis1964

Member
תסביר איך בדיוק אני זה שאפשרתי הגבלת גישה ?

ומה לעשות שהפייבר בוקס לא מזהה את המדפסת בצורה הרגילה.
רק לאחר התקנות חוזרות ונשנות נאות הפייבר בוקס ליצור קשר ברשת עם המדפסת אבל כאמור לאחר כיבוי והדלקת המדפסת הקשר נעלם.
האם יש לך הצעה אחרת איך להגדיר את המדפסת ברשת מבלי הצורך להזין את כתובת ה MAC בהגדרות ממשק הניהול של המדפסת.
אשמח להצעת פתרון שתייתר את הצורך בפעילות שעשיתי
תודה.

eladts

New member
רגע, אתה אומר

שלא הפעלת במפורש סינון לפי כתובות MAC? אם זה המצב, אז פשוט הפיבר בוקס הוא מוצר זבלי עם קושחה דפוקה וזה אכן באחריות HOT באופן מלא.

Avis1964

Member
הוא שאמרתי... והמצער הוא שהוט מתנערים מאחריותם למוצר ! חבל..

למעלה