חיבור מספר מכשירי חשמל לשקע אחד.

במטבח אצלי בדירה יש רק שקע אחד.

האם אני יכולה לחבר מפצל על השקע, ואז לחבר על המפצל גם מכונת כביסה, גם קומקום חשמלי וגם כיריים חשמליות (מהסוג הכפול, כלומר שיש שני כיריים).

או שזה יותר מידי עמוס בשביל שקע אחד בודד וזה כבר מסוכן?!

מכונת הכביסה, אם רלוונטי, מעט גדולה מהממוצע. אפשר לכבס בה 7 קילו כביסה, ולא 5 קילו כביסה כמו ברוב מכונות הכביסה.

המקרר, אם אתם שואלים, נמצא בפינת האוכל ואין שם מקום לקומקום. ואין מקום אחר לשים את מכונת הכביסה, רק במטבח יש הכנה למכונת כביסה

נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
במטבח אצלי בדירה יש רק שקע אחד.

האם אני יכולה לחבר מפצל על השקע, ואז לחבר על המפצל גם מכונת כביסה, גם קומקום חשמלי וגם כיריים חשמליות (מהסוג הכפול, כלומר שיש שני כיריים).

או שזה יותר מידי עמוס בשביל שקע אחד בודד וזה כבר מסוכן?!

מכונת הכביסה, אם רלוונטי, מעט גדולה מהממוצע. אפשר לכבס בה 7 קילו כביסה, ולא 5 קילו כביסה כמו ברוב מכונות הכביסה.

המקרר, אם אתם שואלים, נמצא בפינת האוכל ואין שם מקום לקומקום. ואין מקום אחר לשים את מכונת הכביסה, רק במטבח יש הכנה למכונת כביסה
אין בעיה אם יעבדו רק 2 מכשירים בהספק מלא למשך זמן ארוך עד כשעה בעוד השלישי רק לזמן קצר של כמה דקות (קומקום),
אם זה שקע מאוד ישן יתכן שהמגעים שלו רופפים ולכן הוא יתחמם ויהרוס גם את המפצל - מחליפים אותם בעזרת חשמלאי,

תודה רבה על המענה :)

ועוד שאלה קטנה- האם אני יכולה את אחד המכשירים לחבר באמצעות כבל מאריך?

כלומר, יש לי שקע אחד במטבח, ולשקע אני מחברת מפצל של שלושה.

את מכונת הכביסה אני מחברת ישירות אל המפצל,
את הקומקום אני גם מחברת ישירות אל המפצל,

אבל את הכיריים החשמליות אני לא מחברת ישירות אל המפצל, אלא את הכיריים החשמליות אני מחברת לכבל
מאריך, ואת הכבל המאריך אני מחברת למפצל (כי הכבל של הכיריים לא מספיק ארוך).

האם זה בטיחותי ככה, כלומר גם להשתמש במפצל, ואל המפצל אני עוד מחברת כבל מאריך עם אחד המכשירים?

רשר

Well-known member
מנהל
תודה רבה על המענה :)

ועוד שאלה קטנה- האם אני יכולה את אחד המכשירים לחבר באמצעות כבל מאריך?

כלומר, יש לי שקע אחד במטבח, ולשקע אני מחברת מפצל של שלושה.

את מכונת הכביסה אני מחברת ישירות אל המפצל,
את הקומקום אני גם מחברת ישירות אל המפצל,

אבל את הכיריים החשמליות אני לא מחברת ישירות אל המפצל, אלא את הכיריים החשמליות אני מחברת לכבל
מאריך, ואת הכבל המאריך אני מחברת למפצל (כי הכבל של הכיריים לא מספיק ארוך).

האם זה בטיחותי ככה, כלומר גם להשתמש במפצל, ואל המפצל אני עוד מחברת כבל מאריך עם אחד המכשירים?
לא מומלץ שימוש קבוע בכבל מאריך (המיוחד במטבח - מים,,,), כבל מאריך הנו כלי לשימוש זמני - עדיף להתקין שקע נוסף לכיריים בקרבת הכירה,
באותה הזדמנות להוסיף עוד שקעים קבועים ולוותר על המפצל

נסיך.333

Well-known member
הכי זול והכי בטוח בסופו של דבר לעשות עוד 2 מעגלים ישירות ללוח החשמל.
לשים הכל על שקע בודד אפשרי רק אם לא מפעילה יחד..

למעלה