חיבור משאבה לדוד שמש

ilan73d

Member
שלום
יש לי דוד שמש שיש לו משאבת סחרור עם רגש בקולט בגג ובדוד במחסן
הרגש לא עובד ולכן אין מים מים בשמש אלה רק שמדליקים דוד - החוט מהגג עד למחסן לא תקין ולא ניתן להחליף
אמרו לי לחבר את המשאבה לחשמל ישיר ואז להתקין טיימר ולעשות שיעבוד כל חצי שעה 5 דקות עד שעה 16-00
האם זה בסדר או שניתן לעשות משהו נוסף
המשאבה תקינה
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שלום
יש לי דוד שמש שיש לו משאבת סחרור עם רגש בקולט בגג ובדוד במחסן
הרגש לא עובד ולכן אין מים מים בשמש אלה רק שמדליקים דוד - החוט מהגג עד למחסן לא תקין ולא ניתן להחליף
אמרו לי לחבר את המשאבה לחשמל ישיר ואז להתקין טיימר ולעשות שיעבוד כל חצי שעה 5 דקות עד שעה 16-00
האם זה בסדר או שניתן לעשות משהו נוסף
המשאבה תקינה
תודה
הטוב ביותר זה לתקן או להחליף את הטרמוסטט הדיפרנציאלי עם חוטיו ולא לוותר עליו,
אפשרות טיימר + שעון שבת או תא פוטוצל שיזהו מתי יום הנה תחליף עלוב שיוצר הפרעות בשימוש כולל "גלי קור/חום" בברזים כי כל פעם שהמשאבה מתחילה לעבוד כל המים בדוד מעורבבים,
לכן כתחליף אחר המקובל אצל כל שכני - להרים את הדוד לגג ליד הקולט ולעבוד בצורה "טרמוסיפונית", כמובן ש"להנות" מאיחור בהגעת מים מהדוד,

ilan73d

Member
הטוב ביותר זה לתקן או להחליף את הטרמוסטט הדיפרנציאלי עם חוטיו ולא לוותר עליו,
אפשרות טיימר + שעון שבת או תא פוטוצל שיזהו מתי יום הנה תחליף עלוב שיוצר הפרעות בשימוש כולל "גלי קור/חום" בברזים כי כל פעם שהמשאבה מתחילה לעבוד כל המים בדוד מעורבבים,
לכן כתחליף אחר המקובל אצל כל שכני - להרים את הדוד לגג ליד הקולט ולעבוד בצורה "טרמוסיפונית", כמובן ש"להנות" מאיחור בהגעת מים מהדוד,
לא ניתן לעלות את הדוד לגג - אסור זה בניין די חדש
לזרוק חוט מהגג עד למחסן - לא רלוונטי שירד חוט מהגג לאורך הבניין - אני בקרקע
יש עוד אפשרויות
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
לא ניתן לעלות את הדוד לגג - אסור זה בניין די חדש
לזרוק חוט מהגג עד למחסן - לא רלוונטי שירד חוט מהגג לאורך הבניין - אני בקרקע
יש עוד אפשרויות
תודה
אם הבית קיבל טופס איכלוס - פנה לפיקוח המקומי ושאל בדיסקרטיות את דעתם על הרמת דודים לגג,
בישוב שלי זה המצב שהיה וכיום כולם העבירו דודים לגג (מה עושים בתים חדשים אין לי מושג),
לגבי בניין חדש - יש אחריות נצל אותה ודרוש שיתקינו חוט תקני ולא חוט טלפון,

למעלה