חיבור נתב לנתב אחר, שישמש כGateway למחשבי הנתב הראשון

nando

New member
חיבור נתב לנתב אחר, שישמש כGateway למחשבי הנתב הראשון

שלום,

כיום אני מתחבר ממספר מחשבים לאינטרנט באמצעות ראוטר בחיבור אלחוטי מסויים. ברצוני לשנות את התצורה כדלהלן:
  1. הוספת ראוטר נוסף שיתחבר אל הראוטר המשמש כיום כ Gateway בחיבור אלחוטי בין שני הראוטרים.
  2. שימוש בראוטר החדש כראוטר המנהל אשכול מחשבים כרשת נפרדת (ובלתי נראית למי שעדיין מתחבר דרכה לאינטרנט דרך הראוטר הישן) יעניק להם שירותי DHCP ורק כאשר נדרשת יציאה לאינטרנט, הראוטר החדש יפנה לראוטר הישן (שמבחינתו יראה רק כתובת IP אחת בפניות אליו, זו של הנתב חדש) שיפנה אליות לתקושרת עם העולם החצון. אם אינני טועה הישן יעניק שירותי DNS.

אשמח לדעת כיצד בונים תצורה כזו ואיך היא נקראת? כמו כן אודה, להפניה למדריך מקוון לבצוע המשימה.הראוטר "החדש" הוא Linksys wrt-54GL עם גירסת Firmware של
    DD-WRT.

תודה לעונים!

nando

New member
קודם כל תודה ועוד שאלה גדולה אחת אם אפשר....

קראתי את המאמר וברצוני לחדד את הצורך שלי ולבסוף להבין כיצד בונים את הפתרון.

הצורך

אני מתארח באתר לקוח ויש לי רשת משלי. מטעמים של אבטחת מידע. את שירותי האינטרנט אני מקבל מתשתיות הלקוח באמצעות ראוטר אלחוטי שאין לי גישה פיסית אליו.

המטרה
יצירת סגמנט של רשת פנימית שמנוהלת על-ידי ומרכיביה אינם גלויים לאחרים. רק שמרכיבי הרשת הפנימית שלי, יוכלו לגלוש בשקיפות באינטרנט על-ידי כך, שהראוטר שלי ינתב את הבקשות שקשורות לפעילות אינטרנטית לנתב של החברה המארחת.

האמצעי
שמוש בראוטר (Linksys Wrt-54GL) שמותקן בו, DD-WRT שחייב שישמש כשרת DHCP על מנת לנתק זיקה מן הראוטר של החברה המארחת בגלל הצורך של אבטחת המידע שצויין לעיל. והרצון להסתיר את מרכיבי הרשת שלי, מפני הגורם המארח ומבלי להתחיל תהליך של הקשחת המחשבים ו ה NAS שמשמשים אותי, אם כתובת ה IP שלהם תוחכר להם מהרשת הפתוחה.

מה שלמדתי בקישור שקבלתי כאן
ממה שהבנתי (תקן אותי בבקשה אם טעיתי), שאופי ההפתרון המוצע שם מחייב אותי להיות תלוי בשרת ה DHCP המרוחק, מה שלא מאפשר לי לצור סגמנט עצמאי וסגור של רשת פנימית והוא גם הרבה יותר איטי (50% מהיכולת המקסימלית של החומרה בצד שלי שבמקסימום הוא 54 mb/s בגלל פרוטוקול ההתקשרות בין AP לראוטר המקושר לענן).

השאלות הגדולה...
בגדול אני רואה את הקונפיגורציה הנדרשת, דומה מאד למצב שובו הראוטר הפרטי שלי בבית מתחבר לציוד הקצה של חברת התשתית. הרשת הפנימית מנוהלת ע"י הראוטר שלי ורק את שירותי האינטרנטנקבלים בשקיפות מציוד הקצה של ספק התשתית. רק שבמקרה הנוכחי, החיבור חייב להיות אלחוטי ולא קווי כמו בבית.

השאלה הגדולה היא, האם ישנה קונפיגורציה שאיננה מה שמוצג בקישור ושאכן תתן מענה לצורך המוצג לעיל?

שוב תודה!

cheif

Member
מנהל
אכן - מצב יחודי

המצב שלך יחודי ונראה לי שיש רק קונפיגורציה שתעזור לך. כיוון שאתה מקבל אינטרנט אלחוטי ואין לך גישה לנתב שהמספק את החיבור הזה, עליך להסתמך על צורת חיבור שנקראת WISP. המשמעות היא שאתה מתייחס לנתב שמפסק לך אינטרנט כ-"ספק אינטרנט" אלחוטי שאתה מתחבר אליו באמצעות טכנולוגית WISP. הנתב שיש לך הוא מאוד מיושן ולכן המהירות האפקטיבית המקסימאלית שאתה מקבל היא 27Mbps (חצי מ-54). בשלב ראשון אני ממליץ לך להחליף את הנתב למשהו יותר מתקדם שכמובן תומך ב-WISP. בדרך כלל הנתבים של EDIMAX ו-TP-LINK תומכים בטכנולוגיה הזו. תקרא את המדריך הזה - http://www.tp-link.com/us/faq-617.html

nando

New member
האם ניתן להשתמש בראוטר Dual Band כדי לא לחתוך ברוחב פס?

כלומר שהרשת הפנימית תנוהל בתדר אחד וכל התעבורה החוצה תתקיים בתדר אחר?

למעלה