חיבור נתב TP-Link TL-WR1043ND עם DD-WRT להוטבוקס

Ven0m

New member
חיבור נתב TP-Link TL-WR1043ND עם DD-WRT להוטבוקס

הי,

ברשותי ראוטר TP-Link TL-WR1043ND עם קושחת DD-WRT v24SP2.
עד היום הייתי מחובר לחבילת 30 מגה בהוט והכל עבד בסדר.

היום עברתי לחבילת 100 מגה ובכדי לתמוך במהירות הזאת הותקן אצלי מודם\ראוטר HotBox.

הגדרתי את ההוטבוקס בתור מודם (BRIDGE) ווידאתי שההגדרה תפסה ע"י גלישה ל- http://192.168.100.1. לאחר מכן חיברתי את יציאה 1 של ההוטבוקס לכניסת ה-WAN הכחולה של הראוטר.

אך משום מה הראוטר לא מצליח להתחבר לאינטרנט - בעמוד של ה-DHCP אני רואה רק 0.0.0.0 ונסיונות Release/Renew לא עוזרים. יש לציין שהאינטרנט עובד בלי בעיה כאשר ההוטבוקס מחובר ישירות למחשב (כלומר לא דרך הראוטר).

ראיתי כל מיני רמיזות ברשת הנוגעות ל-Mac Cloning ושינויי Gateway אבל אני לא בטוח אם ההמלצות נכונות או מה בדיוק עלי לעשות.

תודה

wizard8

New member
מציע לך לבדוק את הראוטר בתצורה

הבסיסית שלו ורק לאחר מכן לעבור ל firmware צד ג.
בצע hard reset ולאחר מכן factory default ותגדיר מינימום נדרש לחיבור בסיסי.

Ven0m

New member
תודה, בקושחה המקורית זה אכן עובד

הבעיה היא שאני לא רוצה קושחה מלפני 3.5 שנים...
אני אבדוק מהן האפשרויות שלי, כי DD-WRT פשוט לא עובד.

cheif

Member
מנהל
לפי התמונות, נראה בסדר

לפי התמונות, הנתב נראה בסדר גמור - הוא מושך כתובת IP מהוט, הגדרת ה-DNS נכונה וגם אות הזמן נכון. הבעיה היא בהגדרת כרטיס הרשת - יש שם הגדרות ידניות שצריך לשנות - תגדיר את כרטיס הרשת לקבלת כתובת IP באופן אוטומטי ולפני כן תבצע DISABLE ו-ENABLE לכרטיס.

Ven0m

New member
מוזר...

הוא מוגדר לקבל כתובת אוטומטית, ונסיונות DISABLE ו-ENABLE לא עזרו. מה בעצם גרם לך להעריך שכרטיס הרשת מבקש כתובת סטטית? אולי זה מצביע על משהו אחר שאני צריך לתקן...
&nbsp
אגב כפי שכתבתי בתגובה מעל, חזרה לקושחה המקורית פתרה את הבעיה. לחברה בפורום של DD-WRT לא היה הרבה מה להגיד חוץ מזה שאני צריך להחליף ראוטר
https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=311417

wizard8

New member
טחנתי שעות עם ה dd-wrt על ה 1043

וגם לאחר שהצלחתי לכאורה לגרום לו לעבוד חלק היו תקיעות אחת ליומיים ובסוף חזרתי למקורות שגם הם לא משהו מושלם אבל זה סיפור אחר
&nbsp

cheif

Member
מנהל
עוד דבר שתנסה

אם אתה על מצב אוטומט לקבלת כתובת ip ו-dns, הייתי מנסה עוד שני דברים - נסה להתחבר לממשק האלחוטי של הנתב באמצעות הנייד שלך - האם במצב הזה יש חיבור לאינטרנט? שנה גם את כתובות ה-dns בנתב לאלו של גוגל ותראה אם משהו משתנה - 8.8.8.8. 8.8.4.4

Ven0m

New member
בעקרון כבר חזרתי לחומרה המקורית וזה עובד, אבל -

תודה, תמיד טוב להכיר שיטות דיבוג לדברים האלה. וכנראה אנסה לפחות עוד חומרה אחת על הנתב הזה (https://forum.lede-project.org/t/qualcomm-fast-path-for-lede/4582/512) כך שאולי זה עוד יהיה שימושי.
&nbsp
מדוע שינוי DNS היה יכול לעבוד? הרי נראה שמדובר ב-DNS תקני של ה-ISP לא?
כמו כן, מה היה יכול לגרום לזה שאינטרנט מהממשק האלחוטי היה עובד בעוד שהממשק הקווי לא היה עובד? איך היית מציע לתקן בעיה כזו?

cheif

Member
מנהל
הסבר

כיוון שהבעיה שלך אינה סטנדרטית - בדרך כלל DD-WRT עובדת על הנתב בלי שום בעיה (כמו אצלי למשל) ולכן אני מנסה לחפש רמזים למה אצלך זה לא עובד. החלפת ה-DNS תשלול בעיה של פענוח כתובות IP ובדיקה דרך הממשק האלחוטי תשלול בעיה שיכולה להיות במרכיב ה-SWITCH של הנתב.

wizard8

New member
מה גירסת הfirmware של הנתב ומה

גירסת החומרה.
יתכן שמקור הבעיה הוא בגירסאות השונות.
אני לא הצלחתי להגיע לעבודה יציבה עם הdd-wrt למרות כל המאמצים (צירפתי את נתוני הגירסה שלי)

cheif

Member
מנהל
אצלי מדובר בנתב אחר

אני משתמש ב-LINKSYS WRT1900ACS והגרסא עליו היא
(DD-WRT v3.0-r28788 std (01/13/16
אמנם עתיקה אבל הנתב יציב בטון.

אלה הנתונים מאז ה-RESET האחרון:
Time: 21:53:55 up 18 days, 7:25, load average: 0.02, 0.04, 0.04

Ven0m

New member
הקטע הוא שעם המודם הקודם גם אצלי DD-WRT היה ממש יציב

wizard8 - שתי הגרסאות אצלי זהות לשלך.
&nbsp
אבל בסדר, החלטתי כבר להתקדם ולקנות נתב חדש. עכשיו השאלה היא רק איזה, אני מתלבט בין Archer C7 V2 לבין WR1043ND החדש (לא בטוח איזה גרסה נמכרת בישראל, בטח V2).
&nbsp
בפורום של DD-WRT בקושי אישרו לי את האר'צר אז חשבתי ללכת עליו..
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה