חיבור- עזרה דחוף

קמוש1

New member
חיבור- עזרה דחוף

פליזז יש כאן מישהוו שלומד חיבור בכיתה יב??? אני צריכה להגיש למחר חיבור על האלימותת על התופעה על הגורמים ודרכי התמודדות.. אני צריכה לכתוב קודם ראשי פרקים ואז לכתוב תחיבור.. מישהו יכול לעזור לי לכתוב ראשי פרקים על זה??? פלייז זה ממש דחוףף ליי תודה מראש1!!!

אִיתַי

New member
לאו דווקא, אפשר גם פה

בעברי הרחוק (כתה י"א
) כתבתי חיבור על תופעת האלימות בבתי הספר בישראל (וקיבלתי 100). כמו בכל חיבור אחר, נסי "להמריא" בחיבורך מעל למכלול הפרטים הקטנים והמובנים מאליהם ולהסתכל "מגבוה" על התופעה: שורשי האלימות במוסדות החינוך נעוצים בחיינו היומיומיים כחברה אלימה, גם מחוץ לכתלי בתי הספר (כאן אני קצת מביע דעה אישית, ועם יכולת ניסוח טובה את בהחלט יכולה לשלב זאת בחיבורך), נסי לקשר להתנהגותם האלימה של המבוגרים והדוגמה הרעה שהם משמשים עבור הדור הצעיר, גִלשי קצת לאלימות המילולית של נבחרינו בכנסת וכו'. בדרכים להתמודדות נסי להתמקד בעיקר בחינוך ובתרבות. אגב, יחסית לחיבורים ה"רציניים" יותר שכתבתי בי"ב, מדובר בחיבור יחסית קל ואף נדוש ומשעמם... (לא ממש אהבתי אותו).

gitta

New member
האלימות כתופעה טבעית

את יכולה לפתוח בכך שהאלימות היא אחת מהתופעות הטבעיות, שהתפתחו בטבע, ולכתוב על הסיבות להתפתחותה בקרב בעלי החיים, על הכורח להשתמש בכוח לשם הקיום וההישרדות, כשאין ברירה... ומכאן לעבור לצורך האנושי ב"סובלימציה" = עידון (סליחה על השימוש במונח פסיכולוגי), כדי לאפשר חיים חברתיים סבירים. לדון בעידון האלימות כחלק מהאבולוציה. דרכי ההתמודדות הרי ידועות: עיסוק בתחומים שונים כגון ספורט, מוסיקה, ספרות, וכו'. אפשר גם לכתוב על חינוך והשכלה, החייבים להתחיל בבית ובגיל רך. בהצלחה.

ואפשר להתחיל עם שלום חנוך

ולפתוח את החיבור בציטוט שירו שפירק את המילה אלימות א-לי-מות

למעלה