חיבור עצמים

hoysalsalt27

New member
חיבור עצמים

התחלתי לא מזמן ללמוד 3D ויש לי פרויקט להגיש, יש לי בעיה עם שלושה דברים שאני לא מצליח להסתדר איתם ואשמח לעזרתכם. 1. אני מעוניין לשים עצם על משטח ושהוא יהיה מדויק שלא יהיה הפרש בינהם ואני יודע שיש דרך לעשות זאת אך אני לא מוצא אותה. 2.בניתי מסלול שהוא שהוא לא ישר יש בו סיבובים רבים וכו' ויצרתי מצלמה הוספתי על המסלול קו ויצרתי תנועת מצלמה (pathdeform) משום מה אני לא מצליח ליישר את המצלמה על המסלול אלא היא יושבת לי בצורה אלכסונית, ברגע שיצרתי את ה-PATHDEFORM זה פשוט לא נותן לי לעשות ROTATE למצלמה. והסוגייה השלישית היא ששמתי תמונת רקע ואני לא יודע כיצד להזדיז אותה עם ציר העולם בזמן שהמצלמה זזה. אם מישהו יוכל לעזור בדברים אלו אני ממש אודה לו

Esteviezer

New member
לא מכיר מקס

אז אני לא יכול לענות לך על השאלות הראשונה והשלישית. לגבי השאלה השנייה: נהוג ליצור את המצלמה בתוך Group ואז להצמיד את ה-Group למסלול, ככה שהמצלמה עצמה יכולה לקבל אנימציה בתוך ה-Group.

Aryez91

New member
גם לי יש רק חצי תשובה

מצטער אם אני יורד ליותר מדי פרטים, אני לא יודע עד כמה אתה מתמצא בתוכנה הבעיה הראשונה בחר את האובייקט שאתה רוצה להזיז, Align (קיצור במקלדת alt+a) ואז תלחץ על האוביקט אליו אתה רוצה להתאים את המיקום. כעת בחר minimum בשמאלי, ובימני maximum, או ההפך תלוי במקרה הספציפי. תראה על איזה ציר בדיוק אתה רוצה שההתאמה תתבצע, שחק עם הצירים עד שתגיע לתוצאה הנכונה. הבעיה השניה אני בדרך כלל הייתי משתמש בPath Constraint, שם אין בעיה כזאת. לך לסרגל התנועה, שם מתחת לAssign Controller תבחר Position, ואז על הכפתור Assign Controller (יש עליו סימן שאלה), שם תבחר Path Constraint. כעת בסרגל התנועה יהיה כפתור Add Path, לחץ עליו ובחר את הpath. אם הסתדרת מפה, מצויין, אם לא, שלח עוד הודעה.. הבעיה השלישית אני לא בטוח שהבנתי מה אתה מנסה להשיג, אבל אולי. אם אתה מתכוון שתמונת הרקע תזוז בדיוק עם המצלמה, אז תיצור plane, תתאים את המיקום, הסיבוב, והגודל שלו למצלמה, ואז לינק.

hoysalsalt27

New member
קודם כל תודה על התשובות

לגבי השאלה הראשונה זה עזר מאוד לגבי שתי הנוספות אני עדין בבעיה : לגבי המסלול של המצלמה הצלחתי לפתור את הכיוון השתמשתי במצלמת TARGET בעוד שהייתי צריך להשתמש במצלמת FREE ולכן עכשיו אני מצליח לכוון את המצלמה לכיוון שאני מעוניין בו, הבעיה אבל היא שלאורך המסלול המצלמה רועדת מכיוון שהמסלול לא ישר איך ניתן לפתור את זה? לגבי העניין של תמונה ברקע עדין אין לי פתרון אני יודע שיש אופציה שאתה מחבר את התמונה שתנוע עם ציר העולם ואז כאשר עושים תנועה היא נעה גם אבלאני לא זוכר איך עושים את זה..אני אודה לתשובות נוספות.

gilig

New member
לגבי הרקע הדבר הכי נכון לעשות

הוא ליצור SPHERE מאוד גדול שמקיף את כל זוויות המצלמה שלך להפוך לו את ה- NORMALS כך שיראה מהפנים או לחילופין לתת לחומר DOUBLE SIDED ולשים את הטקסטורה של הרקע על ה SPHERE הגדול

למעלה