חיבור קבל לדרייבר לד בשימוש מפסק חכם

Alufifi

New member
שלום לכם
יש לי מפסק חכם מעלי אקספרס כמובן בלי חיבור 0
הדיע איתו קבל ואני מבין שהוא אמור להתחבר לנורה הראשונה (יש 2 סהכ)

העניין הוא שאמלי הנורה היא פס לד שמופעלת על ידי לד דרייבר

לאן בלד דרייבר אני אמור לחבר תקבל?
יש לדרייבר חיבורים:
הזנה : L חוט חום שמגיע מהמפסק בעצם
N כחול קו אפס מהלוח
ארקה

ואז יש לו 2 יציאות V+ ו2 V-

חוטים יוצאים מ הוי פלוס ומינוס לנורת לד ולשם חיברת תקבל והוא לא עובד עדיין יש ריצוד גם שהמפסק מכובה

האם טעיתי וצריך לחבר לפני ההזנה של הדרייבר בעצם ל L ו N? 20211224_115816.jpg 20211224_115802.jpg

רשר

Well-known member
מנהל
שלום לכם
יש לי מפסק חכם מעלי אקספרס כמובן בלי חיבור 0
הדיע איתו קבל ואני מבין שהוא אמור להתחבר לנורה הראשונה (יש 2 סהכ)

העניין הוא שאמלי הנורה היא פס לד שמופעלת על ידי לד דרייבר

לאן בלד דרייבר אני אמור לחבר תקבל?
יש לדרייבר חיבורים:
הזנה : L חוט חום שמגיע מהמפסק בעצם
N כחול קו אפס מהלוח
ארקה

ואז יש לו 2 יציאות V+ ו2 V-

חוטים יוצאים מ הוי פלוס ומינוס לנורת לד ולשם חיברת תקבל והוא לא עובד עדיין יש ריצוד גם שהמפסק מכובה

האם טעיתי וצריך לחבר לפני ההזנה של הדרייבר בעצם ל L ו N? צפה בקובץ המצורף 39596 צפה בקובץ המצורף 39597
קיבלת עם המפסק תוכנית חיבורים לכן תעלה אותה לכאן או לפחות קישור למפסק שקנית,
בעקרון קבל בגודל הזה (חסר בצילום כמה מיקרופרד) נועד להדביר רעשי רקע מהמפסק/דימר, לכן הוא מחובר על המתח הגבוה לפני או אחרי המפסק ולא על המתח הנמוך של הספק,
החיבור יכול להיות בין פזה לאפס או בין פזה להארקה תלוי בתוכנית היצרן,

רשר

Well-known member
מנהל
לפי מה שאני מבין, המפסקים האלו באים עם כניסות L (L, L1, L2 , ..) וגם עם כניסת N. והתרשים בעצם מתאר 2 אפשרויות לחבר את המפסק. אפשרות 1 היא ללא קבל על ידי חיבור חוט כחול לכניסת N שבמפסק וחיבור חוטים חומים לכניסות L . אפשרות 2 ללא שימוש בקבל על ידי חיבור חוטים חומים לכניסות L (ללא חוט כחול) וחיבור קבל ב"מקביל" לנורה.
לא הבנתי בכל הסיפור מה תפקידו של הקבל ומדוע שימוש ב חוט כחול N מבטל את הצורך בקבל. אשמח אם מישהו יוכל להסביר
חיבור השרטוטים מבלבל כי נראה כאילו שניהם מזינים אותה הנורה - הרווח הלבן מראה שאלו שני שרטוטים ושני מפסקים נפרדים,
בעקרון יש 2 סוגי מפסקים כי ברוב הבתים יש רק 2 חוטים במקום המפסק ולכן יצרו מפסק ל 2 חוטים, ומפסק ל 3 חוטים,
כל המפסקים מיצרים רעשי ניתוק וחיבור בתדר גבוה ע" הטרנזיסטור הראשי שלהם,
רעשים אלקטרוניים צריך לחסום ולצמצם ככל האפשר והפתרון כשיש רק 2 חוטים הוא לקצר עם קבל גדול חיצוני את תדר הרעש העיקרי (תחום השמע ובעיקר 150Hz), שמחובר תמיד גם כשהמפסק מנותק בין הפזה הנכנסת למפסק לבין היוצאת דרכה אל הצרכן ודרכו אל האפס מכאן שהוא בעצם תמיד מחובר למתח הרשת ומכאן גודלו הפיזי, עדיף להתקין את הקבל צמוד למפסק כדי למנוע מהקו עד לנורה להפוך לאנטנה של תדרים,
במפסק עם 3 חוטים השלישי הוא אפס שבבסיסו מחובר להארקה ולכן מקובל להתקין את הקבל בין הפזה היוצאת מהמפסק לאפס שמספק למתח נקודת יחוס,
הקבל מחובר למתח רק כשהמפסק פועל ולכן יכול להיות קטן פיזית ומותקן ישירות למעגל בתוך מארז המפסק,

Alufifi

New member
קיבלת עם המפסק תוכנית חיבורים לכן תעלה אותה לכאן או לפחות קישור למפסק שקנית,
בעקרון קבל בגודל הזה (חסר בצילום כמה מיקרופרד) נועד להדביר רעשי רקע מהמפסק/דימר, לכן הוא מחובר על המתח הגבוה לפני או אחרי המפסק ולא על המתח הנמוך של הספק,
החיבור יכול להיות בין פזה לאפס או בין פזה להארקה תלוי בתוכנית היצרן,
מצורף התרשים
זה צריך לבוא למנורה ובחוברת מצויין שתמיד לנורה הראשונה בסדר של המפסק לפי חיבור L1
הקטע שבגלל שיש את הלד דרייבר השאלה לאן לחבר לדעתי עשחתי טעות חיברתי ליציאה לכיוון הלד כבר שזה 12 וואט ביציאה ולא 220 בכלל

קבצים מצורפים

• Screenshot_20211225-142740_AliExpress.jpg
    Screenshot_20211225-142740_AliExpress.jpg
    KB 219.2 · צפיות: 4

רשר

Well-known member
מנהל
מצורף התרשים
זה צריך לבוא למנורה ובחוברת מצויין שתמיד לנורה הראשונה בסדר של המפסק לפי חיבור L1
הקטע שבגלל שיש את הלד דרייבר השאלה לאן לחבר לדעתי עשחתי טעות חיברתי ליציאה לכיוון הלד כבר שזה 12 וואט ביציאה ולא 220 בכלל
כפי שכתבתי חבר את הקבל בין המפסק לנורה פזה ואפס,
נורה - כולל ספק ללד,
התמונה שלך מחולקת לשני מצבים נפרדים,
המפסק שקנית מתיחס רק למצב השמאלי

קבצים מצורפים

• Screenshot_20211225-161346_Chrome.jpg
    Screenshot_20211225-161346_Chrome.jpg
    KB 30.9 · צפיות: 2

Alufifi

New member
שוב את זה הבנתי
אבל השאלה רק לגבי הדרייבר החיבור של הקבל בפועל הוא להזנה של הדריבר או ליצאה של הדרייבר לכיוון הנורה?

רשר

Well-known member
מנהל
החיבור הוא בין המפסק והדרייבר,
מאחר ואין לך אפס במפסק חבר למהדקי הכניסה 230V לדרייבר,
אם יש אפס ליד המפסק עדיף לחבר קרוב ככל האפשר למפסק כי הוא מקור ה"רעש" שהקבל צריך להשתיק,
שים לב שלמפסק הכולל אפס (ציור ימני) אין כלל קבל כי האפס מאפשר את התקנת הקבל בתוך המפסק,

Alufifi

New member
תודה רבה אנסה זאת
חיברתי אותו בטעות ליציאה ללד ואז הבנתי שזה לא נכון
אחבר לכניסה לדרייבר מקווה שזה יעזור באמת
שוב תודה

mikeNim

New member
לפי מה שאני מבין, המפסקים האלו באים עם כניסות L (L, L1, L2 , ..) וגם עם כניסת N. והתרשים בעצם מתאר 2 אפשרויות לחבר את המפסק. אפשרות 1 היא ללא קבל על ידי חיבור חוט כחול לכניסת N שבמפסק וחיבור חוטים חומים לכניסות L . אפשרות 2 עם שימוש בקבל על ידי חיבור חוטים חומים לכניסות L (ללא חוט כחול) וחיבור קבל ב"מקביל" לנורה.
לא הבנתי בכל הסיפור מה תפקידו של הקבל ומדוע שימוש ב חוט כחול N מבטל את הצורך בקבל. אשמח אם מישהו יוכל להסביר

למעלה