חיבור ראוטר אלחוטי + מחשב להוטבוקס

חיבור ראוטר אלחוטי + מחשב להוטבוקס

יש לי הוטבוקס שלא משדר WIFI ועל כן מתפקד כמודם. אני רוצה לחבר לחור 2 של ההוטבוקס מחשב הנמצא קרוב אליו וגם ראוטר אלחוטי שייתחבר לחור 1 בהוטבוקס עם כבל רשת מאד ארוך שירחיק את הקרינה ממי שמשתמש במחשב וייתן WIFI למי שישתמש בסמארטפון בסביבת הראוטר. האם ניתן יהיה להשתמש באינטרנט הקווי במחשב ובאינטרנט האלחוטי בסמארטפון במקביל?

מבקשת הבהרה

תודה רבה על התשובות. האם אני מסיקה נכון שלאור הנתונים הבאים:
1. אני צריכה אינטרנט קווי למחשב נייח בקומה א', שם נמצא ההוטבוקס שה- WIFI שלו חייב להיות מנוטרל כי איני רוצה קרינה בקומה א'.
2. יש לי ראוטר המוגדר כקווי שמחובר לחור מס' 1 בהוטבוקס ומספק כרגע אינטרנט קווי לשני מחשבים, אחד בקומה א' והשני בקומה ב'.
3. כעת אני צריכה אינטרנט אלחוטי לסמארטפון בקומה ב'.
4. ההוראות לחיבור באופן קווי של נתב אלחוטי לנתב הקווי הקיים שרשומות בלינק שצרפת מסובכות לי מדי לביצוע.
האם הפתרון הישים עבורי הוא שכבל הרשת הארוך שיוצא מהנתב בקומה א' ומביא אינטרנט קווי לקומה ב' ייכנס למכשיר הנקרא ACCESS POINT שייתן בקומה ב' WIFI לסמארטפון? שוב תודה!

rafid1

Active member
מנהל
טוב שהבהרת (סעיף 2...)

4. כן, במידה ולAP יש גם כניסת רשת (מה שלפעמים אין...) , זה בדיוק מה שמוסבר במדריך בחלק האחרון תוך שימוש בנתב שיש לו תמיד 4 כניסות רשת. זה לא כ"כ מסובך. החיבור אליו צ"ל מהנתב שבסעיף 2 אם ההוטבוקס לא מוגדר אצלך כנתב (זה אמור להיות המצב).

עדיין זקוקה להבהרה נוספת

תאר לך שאפילו איני יודעת מה זה AP.... כשאתה כותב: "החיבור אליו צ"ל מהנתב שבסעיף 2" אתה מתכוון לכך שאחד מהכבלים היוצאים מהנתב הקיים (המחובר להוטבוקס ומנתב כעת לשני מחשבים באופן קווי) ייכנס, במקום למחשב השני, למכשיר ה ACCESS POINT כך שהמערכת כולה תכלול: הוטבוקס ללא WIFI שאליו מחובר נתב ללא WIFI שממנו יוצאים שני כבלי רשת שאחד מהם (הקצר) נכנס למחשב והשני (המאד ארוך שעובר מקומה לקומה) נכנס למכשיר ACCESS POINT שנותן אינטרנט אלחוטי? נכון שהמכשיר ACCESS POINT אינו זקוק להגדרות אלא רק יודע לשדר את האות שהוא קיבל מהכבל? שים לב שיש פה שתי שאלות, כך ש"כן" אחד לא יספיק...

ירד לי האסימון

הבנתי לפתע ש- AP זה הקיצור של ACCESS POINT. עכשיו הבנתי מה שכתבת כולל שעלי לוודא שיש ל-AP שאקנה כניסה לכבל. נשאר לי רק לוודא שאת ה-AP לא צריך יהיה להגדיר כמו שכן יהיה צריך להגדיר נתב נוסף. תודה!

כבל ישר או מוצלב?

הכבל המחבר בין בין פתחי ה-LAN של הראוטר בקומה א' לפתח ה-LAN של ה-AP בקומה ב' צריך להיות ישר או מוצלב? איך אוכל לזהות, לפי מה שכתוב עליו, מהו הכבל הארוך (כ- 30 מ') המוליך כעת מהראוטר בקומה א' למחשב בקומה ב'? תודה!

rafid1

Active member
מנהל
גם וגם.

לא מכיר את הAP הזה, ולא ברור לי אם הוא תומך בכניסת LAN. תשאלי בחנות. דבר אחד כן ברור - שהוא עולה פי שניים מנתב דומה...

cheif

Member
מנהל
הערה קטנה

ביטול האלחוט לא הופך את ה-HOTBOX למודם - הוא עדיין משמש כנתב אבל רק היציאות הקוויות שלו פעילות. אם אתה רוצה להפוך אותו למודם נטו (כלומר ל-BRIDGE) - עושים זאת מתפריט ה-HOTBOX.

למעלה