חיבור רשת

ofir_co

New member
חיבור רשת

אני לא מצליח לחבר שני מחשבים ברשת עים כרטיס רשת

marius

New member
תשובה

ואני לא מצליח לגרום לשני סוסים לאכול מאותו דלי. השאלה שלך לא מכילה מספיק אינפורמציה. ציין טופולוגיית רשת, מערכת הפעלה, מה ניסית לעשות והודעות שגיאה (אם קיבלת).

ofir_co

New member
רשת

התקנתי שני כרטיסי רשת אני רוצה לעבוד בworkgrowb ולא ב domin אני צריך הסבר מפורט אני משתמש ב win pro(2000)לא ME שני המחשבים לא מכירים אחד את השנילא מיתקשרים יחד

marius

New member
תשובה

לא כתבת מה אתה רוצה לעשות עם הרשת. קודם כל, לפני מערכת ההפעלה, ע``מ לחבר שני מחשבים ברשת אתה צריך להחליט על טופולוגיית רשת. איך שני המחשבים מחוברים ביניהם ? אם מדובר בכבל UTP (זה שבקצוות שלו יש קונקטורים דומים לאלה של הטלפון) ואין לך האב, הכבל צריך להיות מוצלב. ע``מ לבדוק קשר בין שני המחשבים, בהנחה ושני המחשבים הם מסוג חלונות 2000 ובהנחה ולא כיוונת כתובות IP, הרץ משורת הפקודה באחד המחשבים את הפקודה ipconfig ובדוק מהי כתובת ה- IP(לחלונות 2000 יש תכונה שנקראת APIPA, הדואגת לכוון לבד כתובות במידה ולא כיוונת בעצמך). גש למחשב השני, משורת הפקודה הקש את הפקודה PING ולאחריה כתובת ה- IP שקיבלת מהמחשב השני. מה הפלט ?

B0ND_JAME5_B0ND

New member
אז ככה:

בתור מנהל רשת... זה הולך ככה: אתה חייב לעשות מחשב אחד (מומלץ החזק) מבין השניים שיהיה מעין שרת. ואז את המחשב השני שיתחבר אליו. אתה חייב גם משהו כמו HUB או SWITCH או 2 כרטיסי רשת במחשב הראשי או כבל מוצלב אחד מה-4 שציינתי. לאחר כל זה יש אשף מיוחד שעושה את שאר העבודה בשבילך. השאלה פה האם גם מדובר על שיתוף התקשרויות לאינטרנט? או שמדובר רק בשיתוף קבצים ומדפסות?

קוב

New member
איך?

טוב אז ככה, אפשר לחבר בקלות 2 מחשבים ברשת ישירות ב-2 אמצעים: 1. כבל ישיר RG56 (מסוכך). בחיבור כזה חשוב לחבר ולהקפיד על נגדי תאום עכבות (טרמינציה) בכל קצה. לאחר החיבור תסמן הנורית על כרטיס הרשת את תקינות החיבור. נורית דולקת (כאשר הכבל מחובר היטב בשני הצדדים) = חיבור תקין. 2. כבל 4 גיד RG45. אם משתמשים בחיבור ישיר ללא HUB (מיותר לשני מחשבים) צריך כבל מוצלב. גם כאן ניתן לזהות חיבור פיזי תקין באמצעות הנורית. מכאן צריך להתחיל ולהתקין בכל מחשב את הרשת: 1. התקנת הכרטיס 2. התקנת הרשת, רצוי לדעתי TCP/IP. מקוה שעזרתי קוב

למעלה