חיבור שני מחשבים ברשת

shalvale

New member
חיבור שני מחשבים ברשת

אני רוצה לחבר 2 מחשבים הנמצאים אחד ליחד השני לרשת. הבנתי שהכי פשוט לחבר אותם בכבל. אבל, השאלה שלי היא - האם יש דרך לחבר את שני המחשבים, ולהשתמש במוניטור, עכבר ומקלדת אחת? כלומר, לחבר רק את 2 הקופסאות של ההארד דיסק, ולהארד דיסק אחד לחבר מוניטור ומקלדת. אני לא בטוחה איך עושים זאת, כי הרי אם במחשב אחד לא יהיה מוניטור ועכבר - איך אוכל לכבות אותו??? הרי אי אפשר סתם לכבות את המחשב, צריך לצאת בצורה מסודרת. אודה לתשובתכם.

dov98

New member
לפני שנתן לך תשובות אחראיות,../images/Emo13.gif

מה המטרה או היעוד של ה"סידור" הזה או יותר נכון מה את מתכוונת לעשות בעזרת סידור כזה?

shalvale

New member
ובכן

הסיבה שאני רוצה לעשות זאת זה שיהיה לי גישה לקבצים מהמחשב הישן, בעודי משתמשת במחשב החדש. לכן יהיה לי הרבה יותר נוח אם רק אחבר את המחשב עצמו, ללא מוניטור ומקלדת למחשב הישן.

dov98

New member
האם יש בעיה טכנית המונעת

העברת הכונן הקשיח בלבד?

shalvale

New member
הרבה שאלות...

איני מעוניינת להעמיס על המחשב החדש, ואני מעוניינת לבצע את החיבור כפי שכתבתי. האם זה אפשרי או לא? תודה

antidot

New member
תשובות

לגבי שיתוף המקלדת/עכבר: מה שאת צריכה נקרא KVM Switch Keyboard/Video/Mouse בשביל 2 תחנות. המכשיר מאפשר לחבר לאותם מסך/מקלדת/עכבר 2 מחשבים וע"י לחיצה על כפתור "לדלג" ביניהם. דוגמא למכשיר כזה: קופסת מיתוג ל2 תחנות קצה בשביל לחבר את המחשבים ביניהם יש כמה אפשרויות: 1) חיבור LAPLINK ע"י כבל פרללי (כמו של מדפסת) בין היציאות הפרלליות של המחשבים. (מאוד איטי, בעיתי ולא מומלץ) 2) התקנת כרטיס רשת בכל מחשב וחיבור ביניהם ע"י כבל מוצלב (העלות סה"כ כ120 ש"ח מינימום) 3) להרכיב את הדיסק של המחשב הישן למחשב החדש (פתרון לא מומלץ כיוון שאז המחשב הישן לא שמיש) Antid0t

למעלה