חיבור SMART TV למחשב ולאינטרנט

Eladf2

New member
חיבור SMART TV למחשב ולאינטרנט

היי

יש לי סמארט טיוי של סמסונג UA48H6400 ומחשב עם אינטרנט חוטי במהירות 5 מגה שמרוחק כמה מטרים מהטלוויזיה ובעתיד יהיה גם פלייסטיישן.
אני לא כלכך יודע איך והאם צריך שכל הדברים האלה יהיו מחוברים אחד לשני
כמה שאלות:
איזה מהירות אינטרנט במינימום צריך בשביל סמארט טיוי ? 20 מגה ?
האם יש איזה כבל שאני יכול לחבר בין המחשב לטלוויזיה שיספק אינטרנט לטלוויזיה וגם חיבור פיסי של המחשב לטלוויזיה
שיאפשר הרצה של תכנים שנמצאים על המחשב ? והאם בשביל קודי ( לא ממש יודע מה זה מעבר למה שקראתי באינטרנט ) צריך חיבור פיסי בין המחשב לטלוויזיה ?
אם לא, אני מניח שאני צריך אינטרנט אלחוטי שמסופק ע"י נתב ( האם נתב וראוטר זה אותו דבר ? )
מה אני צריך להוסיף למחשב כדי שהוא ידע לקלוט אינטרנט אלחוטי ?
האם מספיק לחבר אם הפלייסטיישן רק לטלוויזיה או שיש אפשרות / תועלת בחיבור גם למחשב ?

rafid1

Active member
מנהל
HDMI

1. חיבור מיטבי של מחשב סמוך לטלוויזיה - הוא כבל HDMI ישירות (שימוש כמסך גדול). כמובן שהגלישה/נגן(=קודי) במחשב תמיד יהיה איכותי ו"חכם" יותר מהטלוויזיה, ולא ממש נדרשת אחת "חכמה"...
2. 5M - לטובת סטריימינג מהאינטרנט - זה מעט מדי. 15M זה המינימום, רצוי יותר (ולא הרבה יותר יקר היום).
3. חיבור אלחוטי (או גם קווי) לטלוויזיה - ע"י נתב יאפשר לה גישה ישירה לקבצים ברשת הביתית. לא ממש הכרחי כשהמחשב מחובר ישירות לTV.
4. נדרשת תוספת מתאם אלחוטי (USB) לטובת גישה אלחוטית לאינטרנט.
5. יש תועלת לחבר את כל ההתקנים לרשת ביתית משותפת לטובת שיתוף משאבים. זה תמיד יכול לעזור.

yogevk

New member
אוסיף שבטלויזיות החכמות של סמסונג..

יש DLNA שמייתר את הצורך בחיבור ישיר של המחשב לטלויזיה ע"י HDMI
מספיק ששניהם תחת אותה הרשת וכך ניתן לשתף סרטים\תמונות\מוזיקה מהמחשב לטלויזיה

rafid1

Active member
מנהל
אני התאכזבתי מDLNA ->

1. מחוסר הגמישות בטיפול בכתוביות
2. כנגן - הטלוויזיה לעולם לא תתן איכות ברמה של קודי (אלא אם היא אנדרואיד...)
3. פורמטים - לא בטוח שX265 נתמך ....

yogevk

New member
תלוי בתוכנה שמזרימה לך

אני אישית משתמש בעיקר בserviio שהקיטלוג שלה מעולה, והתמיכה בכתוביות כולל בעברית סבירה.
ולפעמים בmezmo שהקיטלוג סביר והתמיכה בכתוביות מעולה.
כבר מעל לשנתיים של שימוש עם 2 טלויזיות חכמות, אחת סמסונג אחת LG, לא מבין איך הסתדרתי לפני.

rafid1

Active member
מנהל
נקודת הייחוס

לא יודע איך היה הSETPU שלך קודם, אבל לך ותשווה לHTPC שמחובר פיסית למסך וכמובן מרושת, ועם נגן טוב (ודפדפן טוב...) . אז תבוא ותגיד לנו מה טוב."חכם" יותר ...
&nbsp

yogevk

New member
תמיד תהיה את ההשוואה הזאת.

אני חושב שהאיכות שאני צופה בה היא מעולה, ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. השיטה שלי למשל מאפשרת לי לנהל ספריה אחת לכל המכשירים בבית במקום ספריה לכל מכשיר. כמובן שאפשר לעשות את זה עם HTPC גם בתצורה מסויימת אבל זה אומר עוד מכשיר בחדר שינה ובסלון..
כמו שאמרתי, לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות.

rafid1

Active member
מנהל
ברור. ושיתוף פשוט של מחיצה/ספריה ברשת זה כל מה שנדרש...

rafid1

Active member
מנהל
אגב, מה הפתרון בDLNA לDTS כשיש שימוש במערכת ביתית?

בהנחה שהטלוויזיה לא תומכת בDTS בעצמה ומחוברת אופטית למערכת?

yogevk

New member
אני לא יודע

אבל השוק כל כך רחב שיש מצב שכן יש פתרון

rafid1

Active member
מנהל
ממשוק DLNA לרסיבר ומשם לטלוויזיה? ממש "פשוט"...

yogevk

New member
אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח?

שהפתרון לא מושלם, טענתי כך כבר בתגובה קודמת..
כמו שאמרתי לכל פתרון של פלוסים ומינוסים.

rafid1

Active member
מנהל
לא להוכיח. רק להעיר שכדאי להתאמץ (אם אפשר) לשים מחשב ליד-הTV

yogevk

New member
חחח להתאמץ..

אם תדע איזה סקריפטים בניתי, ואיך הם משתלבים בכל הנושא של הסטרימינג תבין שלהתאמץ זה לא בתכנון שלי.
חוצמזה, בשביל לשלוט בVOD שלי, אני לא צריך יותר מהשלט של הטלויזיה. ומלבד הטלויזיה בסלון\חדר שינה אני לא צריך מכשיר נוסף. אז כמו שאמרתי ואני אגיד בפעם השלישית, לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות.

voguemaster

New member
סקריפטים ולא להתאמץ נשמע די סותר

אבל בלי קשר - מלבד זה שאין לך מכשיר נוסף ליד הטלוויזיה אני לא רואה יתרון ב-SETUP שלך. לא שאני רוצה לפגוע חלילה, פשוט DLNA זה פרוטוקול די מוגבל שלא מאפשר כל דבר שרוצים ולכן תהיתי למה אתה כ"כ אוהב את זה.
(ב-SETUP שלך כמובן צריך מחשב שמריץ SERVIIO שמסוגל לבצע TRANSCODING כשצריך לתכנים שלא מתאימים לנגנים וכו').

yogevk

New member
הנה יתרון נוסף..

ספריה משותפת לכל המכשירים בבית. אין צורך להעביר תכנים או את הנגן עצמו מחדר לחדר...
אם היית מבין מה הסקריפטים עושים היית מבין את רמת העצלנות..

voguemaster

New member
אבל ספריה משותפת זה לא פיצ'ר של SMART TV

וגם לא פי'צר ייעודי של SERVIIO. ספריה משותפת אפשר להשיג בהרבה דרכים. הפשוטה ביותר היא כונן NAS כלשהו שמכיל את כל הסרטים או מחשב שמבצע SHARING לתוכן. ה-NAS יכול להיות גם raspberry pi אם ממש רוצים, זה לא חשוב כ"כ.
הנגנים עצמם ניגשים לספריה דרך הרשת. הם גם יכולים להוריד פוסטרים ו-FANART לסרטים. אם אתה ממש רוצה אפשר שגם כל ה-METADATA הזה יהיה מסונכרן בין כל הנגנים אבל בעיניי זה כבר יותר מדי.

אצלי יש SETUP מאוד פשוט - יש מחשב עם SHARING שמשתף את הכונן הנייד עם כל הסרטים (שוקל לפטור אותו מהתפקיד הזה ולתת אותו ל-PI שלי). יש לי קופסת אנדרואיד שעלתה לי 100 דולר שמריצה קודי ודרכה אני מנגן את כל הסרטים + סרטים וסדרות מהרשת דרך תוספים (שזה דבר שאין לאף אחד חוץ מקודי, כמעט).
יש FANART, תקצירים לסרטים, הכל נראה יפה ומגניב ואני מרוצה
.

אם אני ממש רוצה - יש אנדרואיד שיכול להריץ משחקים, יוטיוב ומה לא אבל אני פחות משתמש בו.

rafid1

Active member
מנהל
זה מין מיני HTPC...

עוד כ 200$ ויש לך HTPC צנוע במקום זה ...

voguemaster

New member
נכון

אם כי אני מוכרח לציין שהוא עונה על כל הדרישות ומספק אחלה חוויית קודי אז אני ממש לא זקוק ל-HTPC מלא. אין לי דרישה ל-WINDOWS או לפורמטי אודיו מתקדמים כך שאני מסודר.
הוא גם תומך H265 ורזולוציות 4K לכשאני אקנה כזו טלוויזיה

למעלה