חיבור WIFI למדפסת XEROX 3052

Mishkafofer

New member
חיבור WIFI למדפסת XEROX 3052

ברשותי מדפסת XEROX PHASER 3052.
נתב מבזק, מדגם NETGEAR VEGN2610
התקנתי את המדפסת והגדרתי חיבור דרך WIFI.
לאחר זמן מה החיבור נעלם.
עשיתי קצת חפירות ומתברר שמספר IP שמקצה הנתב למדפסת משתנה.
פעם המדפסת מוגדרת 10.0.0.5 ופעם היא 10.0.0.9 בקיצור הספרה האחרונה נעה בין 4 ל-9.
בנתב הגדרתי Address Reservation עבור MAC של הנתב. באותו הזמן, ה-IP היה 10.0.0.5. עשיתי Address Reservation לכתובת הנ"ל, התקנתי את המדפסת במחשב לחיבור דרך WIFI, עשיתי הדפסת ניסיון והלכתי לישון.
היום מתברר שהמדפסת מחוברת דרך 10.0.0.6 ואני לא יכול להדפיס אליה.
כפי שאני רואה הגדרת Address Reservation לא נעלמה היא קיימת אבל לא נאכפת!

עכשיו תקשיבו טוב לקטע מצחיק. הגדרתי את המדפסת גם לעבוד עם GOOGLE CLOUD PRINT. הדגם הזה מותאם לכך. אם אני שולח הדפסה דרך CLOUD PRINT, אז זה עובד!!!!!!! בכל פעם, בלי בעיה.
אני מבין שהמדפסת מקושרת לאותה כתובת בגוגל ולכן הנתיב נשמר.
לעומת זאת, בחיבור WIFI מקומי עכשיו מתחרבש. הנתב משנה כתובת IP אצלו אבל במחשב זה לא מתבצע ולכן ההדפסה הולכת ל-IP שלא קיים.
להדפיס דרך CLOUD PRINT אפשרי אבל וואללה, למה להדפיס דרך שרת באמריקה כאשר מדפסת שני מטר ממני.

לגבי מחשבים מהם אני מדפיס. יש לי שני לפטופים. בכל אחד יש חלונות 7.

simplify

New member
תבטל

תבטל את הRESERVATION תעבוד עם IP קבוע במדפסת עצמה
תגדיר במדפסת IP סטטי תכבה אותה ותדליק תרסט גם את הראוטר אחרי שביטלת RESERVATION ותן פינג למדפסת.
נסה הדפסת ניסיון ובדוק שוב

Mishkafofer

New member
אבדוק זאת + שאלה כללית על מה לא עובד כמו שצריך

אעשה את הבדיקה הזו בערב. בינתיים שאלה כללית יותר: אני מניח בדרך כלל הגדרת מדפסת WIFI לא אמורה להתבצע דרך IP סטטי. אחרת הייתי רואה במדריך התייחסות להגדרת נתב ומדפסת.
כנראה משהו לא עובד כמו שצריך אצלי. איזה רכיב לדעתך לא מבצע את תפקידו כראוי? האם יתכן שהנתב לא עושה זאת באופן תקין? פשוט קשה לי להאמין שכל אותם אנשים שקונם מדפסת עם WIFI צריכים להתעסק ברמה כה מורכבת עם מדפסת (רמה מורכבת למשתמש רגיל שרוצה Plug and Play).

simplify

New member
ברגע

ברגע שהגדרת RESERVATION זה כבר לא PLUG AND PLAY.
תבטל את זה ותרסט את הראוטר והמדפסת ותן לראוטר לחלק כתובת IP למדפסת.
יכול להיות שהרזרביישן זה מה שגרם לבעיה מלכתחילה.

eladts

New member
הבעיה היתה לפני שהיה reservation

יכול להיות שצריך לעשות reservation לכתובת מחוץ לטווח ה-DHCP הרגיל. חוץ מזה, צריך לעדשות reservation לכתובת ה-MAC של המדפסת, לא של הנתב עצמו. לדעתי, להגדיר כתובת ידנית רק יסבך עוד יותר את פותח השרשור ועלול לגרום לאובדן קישוריות.

Mishkafofer

New member
reservation הוא אכן על MAC

הבעיה אכן החלה לפני. הניסיון עם Reservation הוא הניסיון שלי לגרום ל-IP קבוע למדפסת.
הגדרת Reservation היא אכן על MAC.
אני אנסה reservation על IP מחוץ לטווח DHCP ואעדכן.

Mishkafofer

New member
עדכון

נראה לי שיש בעיה בנתב. שמירת כתובת IP לא עזר.
אחליף ואז אעדכן.

למעלה