חיבור

• פותח הנושא esb25
  • פורסם בתאריך

esb25

New member
חיבור

אני מורה לחיבור כבר כמה שנים, ומגישה לבגרות בחיבור בכיתה י"ב, רציתי לנצל פורום זה לשאול אם יש פה אנשים שיש להם דפי עבודה שעובדים על אסטרטגיות בכתיבה, אני אשמח לשתף ולקבל.

בהחלט כן

אולי תפרטי קצת מה בדיוק את מתכוונת, הרי יש לי קלסר ענק, עם מיליוני דברים. כשתתמקדי, אוכל לעזור. וטוב שבאת

esb25

New member
אני מתכוונת ל...

דפי עבודה העוסקים באסטרטגיות למידה בנושאים הבאים: דגמים ריטורים בכתיבה, סוגי חיבורים, קריאת משימה.

יש ספרים

המלמדים בדיוק איך לכתוב חיבור, אחד מהם של ד"ר כרמלה סרנגה, יש לה רעיונות. אם הלימוד בכיתה רגילה - יש לה דגמים של חיבורים, וכמובן גם סוגי פתיחות וכו'. אם את מדברת על לימוד של תלמידים שיש קשיים בהבעה - לזה יש דרכים... השאלה - על איזה סוג תלמידים מדובר ?

esb25

New member
תגובה ליונה

מדובר בתלמידים לקויי למידה, וטעוני טיפוח עם חסך שפתי.

אם כך יש צורך להכין את הדרך הארוכה

אם תרצי, אוכל לתת כאן במנות את הדרך הנראית לי נכונה, או אם תרצי להיפגש, אוכל להעביר לך את הדרך והחומר. כרצונך - תבחרי.

esb25

New member
אני אשמח../images/Emo6.gif

גם לשמוע ממך כאן וגם להיפגש איתך.

חיבור בשלבים - שלב אלף

השלב הקשה ביותר שנתקלים בהתחלה - בחירת נושא. יש לחלק הרבה מאד פעמים דפים עם נושאים מנושאים שונים. על התלמידים לבחור כל פעם נושא אחד (מתוך 5) ולנמק. בפעם הראשונה והשנייה כדאי לעשות זאת ביחד בכיתה, לנמק למה נושא אחד נבחר - האם מתוך הידע שיש עליו, האם הוא קל לכתיבה, האם הוא נייטרלי (עדיף לא נושא שיש בו להצית את לב הבוחנים...) ד.א. כל שלב שעוברים אותו, הניקוד בדף העבודה - כלומר, לומדים לבחור נושא, מי שכותב את הנושא ומנמק מדוע בחר - מקבל נקודה. בשלב הבא, יצטרך גם לבחור נושא וגם את העבודה ההמשכית. תתחילי לצלם נושאים שונים. אם את צריכה, אדאג לסריקה שלהם, או להוספת קובץ...

esb25

New member
שלב זה מיותר לגבי

מאחר ובבגרות בכיתה י"ב מכתיבים את הנושאים של הכתיבה.

ממש לא מיותר

בדיוק הנושאים מוכתבים - אבל מביניהם יש צורך לבחור. הרבה פעמים נתקלתי בקושי הבחירה - לא בוחרים בחיבור המתאים ביותר, לא בוחרים באפשרות שעליה התאמנו, כלומר, בנושא שיש מה להגיד, וכו'. על זה יש לאמן...

esb25

New member
אני אשמח לקבל נושאים ממך

אולי כדאי תעלי פה קבצים.

למעלה