חידה (דיי קלה ולא מקורית במיוחד)

trilliane

Well-known member
מנהל
חידה (דיי קלה ולא מקורית במיוחד)../images/Emo54.gif

אולי אפילו ראיתי אותה, אבל בפורום הזה עוד לא, אז שיהיה. זהו את המשותף לשירים הבאים: אם אתה כבר בסביבה (אריק סיני) רציתי שתדע (עוזי חיטמן) תנו לגדול (גידי גוב) זה הכל בשבילך (דני סנדרסון) והנה רעיון קצת יותר מקורי: במקום סתם לענות תשובה, נסו לענות ע"י נתינת דוגמה לשירים נוספים שאתם חושבים שעונים על אותו מכנה משותף...
(בלי לפרט את התשובה עצמה!). זה נראה לי יותר מעניין...
(וכל מצטרף חדש לחידה יוכל לקרוא את ההודעות ולהיעזר בהן כדי לפתור). עינת

trilliane

Well-known member
מנהל
שלל שרב הוא דוגמה לא רעה, אני חושבת

לגבי זר של נרקיסים - לא יודעת, אני מודה שזה לא ממש שיר מתקופתי... כך שיש לי בעיה לדעת אם הוא מתאים
עינת

מוגג

New member
אני רק ארמוז../images/Emo119.gif

כי השיר מתחיל במילים "עצי הצפצפות שרים לך שיר על דרך" או משהו כזה. מתאים לכוונה המקורית?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני עדיין לא מבינה את הקשר

ואת מילות השיר (אפילו את התווים) יש לי בספר של אפי נצר. הסתכלתי בהם בעיון, ועדיין לא ראיתי קשר לחידה שלי. ייתכן שחסר לי מידע, או שאתה פשוט לא בכיוון... עינת

danistar

New member
ניחוש פראי .. סתם יריה ../images/Emo13.gif

מה עושות האיילות בלילות ...

danistar

New member
ואני הולך להגזים .. מערכון של הגשש

שוק הספרים .. והמבין יבין ( כי שייקה לא נמצא אף פעם בבית )

dearj

New member
כותב ומלחין?

נראה לי (ואני עדיין מוודא) שבארבעת המקרים אותו אדם כתב והלחין את השיר (?, חיטמן, סנדרסון, אבנר קנר). האמנם זה הקשר?

trilliane

Well-known member
מנהל
זו לא התשובה...

אבל זה נכון שב-3 מתוך 4 השירים הנ"ל זה המקרה... את המילים של "תנו לגדול" כתב יואל לרנר (והלחן הוא אכן של אבנר קנר). עינת

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo62.gif רמזים... רמזים... ../images/Emo62.gif

עקב העובדה שהחידה כנראה לא קלה כפי שחשבתי... ואחרי שיחה פרטית שהיתה לי אתמול עם מישהו (שלא אחשוף את זהותו) בא התברר לי שללא רמזים אין סיכוי שמישהו יעלה על זה... הנה כמה רמזים: 1. עוד 2 שירים שחולקים את המכנה המשותף: * על כל אלה * תפוח חינני 2. המכנה המשותף קשור לשמות השירים. עינת

גרי רשף

New member
אֶה..שתפו גם אותי במשחק..../images/Emo22.gif

זמר נוגה? פתאום עכשיו פתאום היום?

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שעלית על זה ../images/Emo45.gif ../images/Emo28.gif

מוגג

New member
אם כבר בענייני שמות ../images/Emo119.gif

עסקינן, השם המלא של אפונה וגזר זה לא "תנו לגדול בשקט"? וראיתי באחד הפורומים העמיתים, שמישהי מחפשת את השיר "נשבר לי" של מזי כהן ואבנר קנר וחשבתי כי בודאי היא מתכוונת ל חמש בבוקר עוזבת כך שגם זה מתאים, אולי, לכאן... ואם בחמש עסקינן (אגב הוא אחיו של עמוס קינן?) אז יש גם את השיר הידוע "בחמש קם צייד" ויש מישהי שליקטה פעם שירים עם שעות... והיא בטח עוד מעט תעיר ש"לשיר בכלל לא קוראים..." וכו´.

trilliane

Well-known member
מנהל
רק כדי להשקיט את מצפוני בדקתי שוב

וזה "תנו לגדול" (בלי השקט). בוודאות. עינת

trilliane

Well-known member
מנהל
מתאים, אם כי יש לי הסתייגות קלה

מדוגמאות כאלה (בגלל הסוגריים). אני עבדתי עם קריטריון מעט יותר נוקשה...

למעלה