חידה - המסלול -

Tukon

New member
חידה - המסלול -

יצאתי מביתי אל השביל הישר שבפתח הבית. המשכתי עד לכביש הראשי שם פניתי שמאלה והמשכתי כ 100מ עד לכיכר מהכיכר המשכתי ישר עוד כ- 40מ עד לצומת הבאה, שם פניתי ימינה והמשכתי כ 30מ עד לצומת הבאה. לצומת זו הגיע כביש אלכסוני מן הכיכר. משם יכולתי לראות את הכיכר. במרכז הכיכר עמד עמוד תאורה שהיה בקו אחד עם פתח הבית שלי. משם חזרתי הביתה מה הוא אורך המסלול?

עשיתי עם טריגו

אך נראה שזו טעות כאן, אצטרך לבדוק שוב את צעדיי שכן מעט מיהרתי ולכן גם לא פירטתי.

shabaz

New member
420 מ'

בהנחה שהוא ממשיך ישר עד לכביש הראשי, מדובר בצורה גיאומטרית שבה אפשר לעשות דמיון משולשים, מ-2 משולשים שנוצרים <<בית, תחילת כביש-ראשי, כיכר; כיכר, צומת 1, צומת 2>>, כאשר הכיכר היא נקודת החיבור של 2 המשולשים הנוצרים. מדמיון המשולשים 10/4=x/30 x=75 וזו הדרך עד לכביש הראשי. ממשפט פיתגורס Y=(105^2+140^2)^0.5=175 וזו הדרך מהצומת ה-2 חזרה לבית. סה"כ יוצא 420 מטר.

Tukon

New member
עניתה נכון - פרט לפיקשוש קטן

בחידה תארתי כמה קטעים 1- שביל מהבית לכביש - 75מ (פתרתה יפה) 2- צומת השביל לכיכר - 100מ 3- כיכר לצומת הבאה - 40מ 4- צומת שאחרי הכיכר לצומת מימין - 30מ 5- צומת מימין החזרה לכיכר - 50מ =(2^2+40^30)Sqrt 6- מהכיכר לצומת השביל - 100מ 7- שביל אל הבית - 75מ בסה"כ 470מ

pazro

New member
לדעתי אתה תועה

כי בשאלה כתוב שחזרתה דרך השביל שמחבר בין הכיכר לבית "... במרכז הכיכר עמד עמוד תאורה שהיה בקו אחד עם פתח הבית שלי. משם חזרתי הביתה." ולכן התשובה צריכה להיות 420.

mona02

New member
הנתון הזה מתאר משולשים דומים

לא ציינתי שביל מהכיכר לבית השביל אל הבית הוא מצומת שלפני הכיכר ציירתי את המסלול - מצומת 3 הוא ראה את פתח הבית בקו אחד עם העמוד בכיכר _3_|__2_|__ / 30 | 50 / | 40 / | / | כיכר (|) | | | | 100 | | | | __1_|__________[] בית | 75 |

גם אני הבנתי שהחזרה היתה באלכסון

או בקו הישר המחבר בין הצומת האחרונה ובין הבית, כאשר עוברים בכיכר בדרך, ואז הדרך היא 420 מ. לא כזה קריטי.

Gizmo16

New member
גם אני עשיתי את אותה טעות..../images/Emo28.gif

אבל זה שטות כי השאלה לא הכי ברורה ואפשר להסתבך בדקויות... אוקיי, אז הוא חזר מהשביל מהצומת לכיכר ואז ננחש שהוא חזק באותה דרך של 100.... בכולופן- הצלחתי וגם לי יצא 420^_^ ואני נורא גאה בעצמי

למעלה