חידה ובקשת עזרה

The Evil Rabbit

New member
חידה ובקשת עזרה

שלום! [דניאל, דניאל, צ'יקה, הדר, אם במקרה אתם קוראים את זה, אל תמשיכו לקרוא] חיברתי חידה, שמבוססת על לוגיקה פשוטה ע"מ לתת אותה לחברים שלי. אני רוצה לוודא שהיא פתירה, ולא קשה מדי או קלה מדי (אמורה לקחת כמה דקות-נא לשים את האגו בצד
) הנה החידה [הניסוח שלה עשוי להשמע לכם מוזר, אבל תחיו עם זה]: ישנם תשעה בקבוקים שמסודרים ככה: X X X X X X X X X כשצפון נמצא למעלה [זה רלוונטי לחידה]. מתוך הבקבוקים יש 3 בקבוקי רעל, 2 בקבוקי יין, 2 בקבוקי מים, בקבוק עם שד זדוני, והבקבוק המבוקש [שצריך למצוא] ה"נתונים" שהם מקבלים: 1. בשורה המזרחית את הבקבוק הנכון לא תמצא, וכל המשקאות בה שונים אחד מן השני. 2. ליד בקבוק רעל או יין תמיד יהיה בקבוק מים. 3. אם משנים את הבקבוק הדרומי-אמצעי עם הבקבוק המערבי אמצעי תקבלו שורת הפסדים למטה, ושורה לא מזיקה למעלה. 4. בסוף אלכסון עם שני יינות נמצא השד. הנחות- שד הוא לא משקה ב"ליד" אלכסון לא נחשב יין ומים הם לא מזיקים. רעל ושד לעומת זאת...
אם אתם לא מבינים משהו בבקשה תשאלו, המטרה היא שהכל יהיה ברור עד כמה שאפשר. אני לא מחפש ביקורת על המבנה של החידה, אלא רק לברר את רמת הקושי שלה [אבל, אם למישהו יש דרך להקשות אותה, אני מודה לו מראש :) ] תודה מראש, בן.

שתי שאלות

1- מה הכוונה ב"שורת הפסדים"? 2 - אם משנים את הבקבוק הדרומי אמצעי עם הבקבוק המערבי אמצעי, השורה העליונה לא משתנה בכלל. האם מכאן אפשר להסיק שהשורה העליונה היא לא מזיקה - או שזו טעות בחידה?

לפי מה שהבנתי

1. שורת הפסדים = בקבוקי רעל/שד 2. נדמה לי שהוא מתייחס לשורה האמצעית (היה צריך לכתוב "שורה לא מזיקה מעל/באמצע"

The Evil Rabbit

New member
צדקת!

לזה התכוונתי P: אתה מוכן לפרסם פה\לשלוח לי בה"פ את הפיתרון על מנת שאוכל לוודא שצדקת? תודה מראש.

ואם "לפי מה שהבנתי" נכון

הייתי אומר שהחידה בינונית מבחינת רמת קושי. לקח לי כמה דקות טובות לפתור.

למעלה