חידה, ויש פותר?

רותי410

New member
חידה, ויש פותר?

נתקלתי בשיטוטי בפורומים באתר של חב"ד, ויש שם מתכון שנשמע טוב, אבל הוא לא ברור לחלוטין. אביא את המתכון ככתבו, ואם מישהו ידע להסביר לי מה עושים, אודה לו. נשמע מתכון טוב, לכן נראה לי שחבל לוותר. אז ככה: מתכון פסטה מדהימה בצק עלים בכמות שרוצים ספגטי מבושל הכמות בהתאם פטריות 1 מכל שמנת קורט מלח זיתים חצויים עגבנייה חתוכה לפרוסות דקות מטגנים כרבע שעה את הפטריות מוציאים ומוסיפים את השמנת ואת הזיתים אופים את הבצק עלים עם העגבניות עד להשחמה מוציאים מוסיפים את הפסטה מגלגלים וחותכים לפרוסות אישיות הצעת הגשה: לשפוך מעל רוטב פטריות מממממ..... להגיש חם. בתאבון!!!!!!! זה לשון המתכון. ואני שואלת: מה זה בכמות שרוצים והכמות בהתאם? איזו שמנת? מה בדיוק עושים אתה ועם הזיתים והפטריות? מישהו מהבשלניות כאן יכולה לפתור לי את התעלומה????
 

יוכי68

New member
רותי, אולי מתכוונים...........

לפי כמות הסועדים חותכים בצק עלים כלומר אם ברצונך להכין לשני סועדים אפי מלבן בינוני של בצק עלים ולא יותר פסטה אף היא לפי כמות הסועדים, אין צורך להכין הכל. השמנת במקרים כאלו היא בדר"כ שמנת מתוקה אבל לא יקרה שום אסון אם תשימי שמנת חמוצה. שימי את בצק העלים בתנור יחד עם עגבניות פרוסות.......הרטיבות של העגבניות לא תתן לעלים להתפח יותר מידי.הוציאי ומלאי בפסטה מבושלת לפי הוראות היצרן שמעורבבת בפטריות מטוגנות בתוספת שמנת וזיתים.......גלגלי ופרסי לפרוסות. כך זה נראה לי........אכן מעניין רותי..תגידי את אוהבת להסתבך???????????
 

רותי410

New member
תודה, יוכי, ידעתי שאני יכולה לסמוך עלייך!!

וגם על מאיוש, שתיכן מקסימות! וכן, זה המוטו שלי בחיים. דברים פשוטים לא מעניינים אותי (אולי רק בבישול, וגם כאן לא תמיד), ואני אוהבת להסתבך. אגב, את עוגיות היין שעשיתי בגללך ובזכותך האנשים אהבו. לא להאמין, לא פסו ניסים מהעולם!!! אני אעשה מתישהו את המתכון. ואם הכוונה לשמנת מתוקה (אולי לבישול?) אז אני גם אבשל אותה. דיווחים משדה הקרב יגיעו כשיהיו תוצאות.
 

Rebeccan

New member
שמנת מתוקה או שמנת לבישול

אבל לא שמנת חמוצה יש הבדל במרקם ולא רק בטעם
 

רותי410

New member
כן, מה אני יכולה לעשות? זה היה המתכון

ואפילו היו שם תגובות נלהבות (אלא אם כן הן מפוברקות), אבל היו גם אנשים - כמוני - שלא הבינו בדיוק מה רוצים מהם.
 
למעלה