חידה - כמה משולשים

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך

pdib

New member
חידה - כמה משולשים ../images/Emo35.gif

כמה משולשים אתם רואים בתמונה? החידה הופיעה בתוכנית טלוויזיה, והתשובה עליה הייתה 22, ונתנו על התשובה הזו 800 שקל. לדעתי יש הרבה יותר מ-22. כמה משולשים אתם מוצאים ?

souhami

New member
../images/Emo6.gif

גם אני רציתי להביא את זה! אני ספרתי 30 והייתי המום כשאמרו 22 נתחיל עם השלושה קווים שיורדים מלמעלה: הקווים האלה נחתכים פעמיים ובשני המקרים הם יוצרים משולשים ולכן יש כבר 4*3=12 בנוסף אפשר לחלק אותם רק עם האנך לבד שמחלק לשני משולשים שאותם גם מכפילים ב-3 3*2=6 יש כבר 18 משולש גדול, 19 ארבעת המשולשים שמחלקים את המשולש הגדול ל-4, 23 (כבר עברתי את ה-22) שני המשולשים הקטנים בצדדים שהם חלק מהמשולש ההפוך באמצע, 25 הקו שמחלק את המשולש ההפוך לעוד שני משולשים, 27 שני המשולשים שסגורים בין המשולש ההפוך, הבסיס ושני הקווים שיורדים מהקודקוד, 29 המשולש שכלוא בין שני הקווים שיורדים מהקודקוד והבסיס, 30 למישהו יש עוד משולשים להוסיף?

JustAFriend

New member
../images/Emo35.gif

נראה לי שיש לך טעות במשפט: "...השלושה קווים שיורדים מלמעלה: הקווים האלה נחתכים פעמיים ובשני המקרים הם יוצרים משולשים ולכן יש כבר 4*3=12" לפי הציור שלי מתקבלים רק 8 משולשים (ציור שמאלי עליון).

wesnoth

New member
35 משולשים.

(הוספתי עוד משולשים לציור שלך, אני מקווה שזה לא מפריע).

pdib

New member
טלמון, סתם שאלה לא קשורה :

אתה היית משתתף בשעשועון מהסוג הזה שבוע אתה אמנם יודע את התשובה, ומניח שלא הרבה אנשים יודעים אותה גם כן, אבל אתה צריך לשלוח כמות אסמסים שעולה 5 שקלים לאחד בשביל הצ'אנס לעלות לשידור ולהגיד את התשובה שלך? ועוד דבר שמעניין אותי... מה דעתך על הימורים ומהמרים באופן כללי? ומה עם הימורים שהם לא הימורים מוחלטים, אלא דורשים מיומנויות נוספות, כמו משחק הקלפים פוקר, שהמזל הוא לא המרכיב העיקר במשחק... זהו, מקווה שלא חפרתי מדי.

pdib

New member
זה חצי שקל עבור שליחת האות ר',

ועוד 4.5 שקלים כתשובה על השאלה שבאה כתוצאה מSMS שמגיע אליך בגלל ששלחת את האות ר'. סהכ 5 ש"ח.

הימורים זה לא התחום שלי.

מקסימום אני יכול לחשב את הסבירות של משהו. אם זה לא יותר מדי מסובך. היה בולגרי אחד, שבמשך שנים רבות התפלל לאלוהים: עשה שאזכה בלוטו! עשה שאזכה בלוטו! עשה שאזכה בלוטו! לבסוף פקעה סבלנותו של אלוהים, והוא אמר לאיש: אם לפחות היית ממלא פעם טופס! אז ככה גם אני. ואני יכול לנצל את ההזדמנות ולהודות, שגם מעולם לא שלחתי SMS, ואפילו אינני יודע איך עושים את זה. היה לי מכר שהיה שחקן מעולה במשחק הקלפים פּרֶפֶרָנְס (משחק שמזכיר במקצת את הבריג', אבל רמת המסובכות שלו נובעת יותר ממגוון כללי המשחק מאשר מהעומק העצמי). אז פעם הוא נקלע לחברה מקרית (במשחק זה משחקים בדרך כלל שלושה, כל אחד לעצמו), וקלט מהר מאוד שהשניים האלה משתפים פעולה. ומכיוון שהוא חשש לקום ולקטוע את המשחק עם הביריונים הנוכלים, הוא פשוט השקיע את מלוא כשרונו כדי להפסיד כמה שאפשר פחות.

souhami

New member
אני הייתי פועל אחרת...

להרוס את המשחק ככל האפשר. אני נופל, אני לוקח איתי את כולם, לא משנה מה המחיר. זאת טקטיקה שמשתמשים בה בוויסט לפעמים. ההבדל הוא שבוויסט, אם אתה מצליח, הרווחת. כי אם כולם נופלים, המשחק נפסל.

למעלה