חידה לאוהבי אריאל

novemberain

New member
אדם מדר

מנגן על מנדולינה ב'דלתות נפתחות מעצמן'. שיר ספציפי - אני לא זוכרת, אני צריכה להקשיב לדיסק, אבל אני מניחה, שהוא מלווה את כל הדיסק או רובו או חלקו ולא רק שיר אחר, לא? או שעדיף, שאשב ואקשיב לפני, שאני קופצת למסקנות.

שתי אופציות + חידה נוספת

נראה לי שזה "ארצי לגואל", שיר שמאיר כתב לשלמה בר (באלבום "פעימות שחורות" של "הברירה הטבעית"), אבל אני לא בטוח לגמרי. ואולי זה "כתונת פסים"? ולהלן עוד חידה: באיזה תואר רשמי זכה "היכנסי כבר לאוטו"?

LauraLF

New member
טוב בואו נתנחם שהבחירות האלה אף

פעם לא היו משהו... Pink floyd - pigs 3 diff' kinds זכה בתואר דומה בשנת 1977 בארץ...

תשובות

לגבי השאלה היכן בשירי הרב זל מופיע הכלי העונה לשם עוד. א. לא ב אצל ציון. ב. גם לא בהדלתות מנחשות אותי ודיברתי על עוד ולא על מנדולינה. ג. אני מתנצל אבל אני לא מכיר את ארצי לגואל ולא את כתונת פסים בכל אופן השמות לא מוכרים . בתור בן אדם יוכל להחכים אותי אודה לו. התשובה שלה התכוונתי היא.... שיר לבעל תשובה או רצתי לרופא. ובסוף השיר מנוגן לו עוד בחביבות. תהיה שמחים ומאושרים.

וב"שחר עולה"

(אינני יודע אם זה שם השיר) זה לא עוּד?? זה נשמע עוּד.. מישהו יודע?

אז ככה:

ארצי לגואל - שיר שמאיר כתב לשלמה בר. למעצבה לא יצא לי לשמוע את הדיסק שהשיר מופיע בו (פעימות שחורות), אז לא ברור לי אם מנגן שם עוד. מה שכן, זה בסבירות גבוהה למדי, כי יש לברירה עוד כמעט דרך קבע. והנה כתבה, אגב שלמה בר, על מאיר והזמר הים תיכוני. כתונת פסים - שיר שמאיר כתב וארקדי דוכין הלחין, בהזמנת משרד הקליטה, מאותם פרוייקטים שהמדינה יוזמת מדי פעם כדי שכולם יחשבו שהכל פה טוב ויש אחדות בעמישראל, שיר שמתאר בצורה ממסדית משהו את חוויית כור ההיתוך, שכזכור הסתברה כשקרית למדי כשהתברר שיש עדות שניתכות ויש כאלה שלא (אני מצטער - עם כל אהבתי למאיר, ואפילו שמדובר במילים נפלאות, המסר של השיר הוא כל כך נלוז שקשה לי להתאפק. אבל אפשר לדבר על זה מתישהו בנפרד). את השיר שרו די הרבה אמנים, כל אחד שורה, ומכיוון שיש שם לא מעט אמנים מהז'אנר הים תיכוני אני יוצא מתוך הנחה, שוב פעם, שיש שם עוד. עד כמה שאני יודע, אפשר לשמוע את השיר רק בשני מקומות: 1 - אוסף של 5 דיסקים שיצא בשנת היובל למדינה (יש לו מארז צהוב, אני חושב, אם זה יעזור למישהו למצוא אותו), וזה בדיסק האחרון. 2 - בדיסק השני של אלבום האוסף של ארקדי דוכין, שעתיד לצאת לקראת החגים. אחת החוויות המענגות שכרוכות בהאזנה לשיר היא לנסות ולזהות בזמן אמת את כל המשתתפים. צפו לחילוקי דעות קשים. שחר עולה - הכלי ששומעים בסוף הוא לא עוד אלא בוזוקי. ופרקים מיומנו של חוזר בתשובה - לדעתי שומעים בסוף את הצלילים הגבוהים של הקונטרבס של אלי מגן (שמחליף בשיר את הבס המסורתי).

בתור בן אדם

"ופרקים מיומנו של חוזר בתשובה - לדעתי שומעים בסוף את הצלילים הגבוהים של הקונטרבס של אלי מגן (שמחליף בשיר את הבס המסורתי)". בתור בן אדם, תרשה לי לחלוק עליך... אני עדיין סבור שמדובר בעוד.

למעלה