חידה לא קשה במיוחד

חידה לא קשה במיוחד

ואגב, למרות שהיא לא קלה בכלל, אני מזכירה שיש את החידה הקודמת של "לילית". יכול להתפתח דיון מעניין, במיוחד בזיהוי של מספר 2... (אין מה לפחד לטעות, אני לא זיהיתי צופית כך שאני יודעת על מה אני מדברת :\)

ניגונים

New member
איזו פוזה, באמת :)

זה מזכיר משהו כמו ממשפחת הסנוניות או סיסים אני אנסה בערב

netbird

New member
לא סיס!

הפרצוף מלפנים דומה באמת לכזה של סנונית אבל יש לי קצת בעיה עם הזנב. זה לא יכול להיות סיס, כי הפרט המצולם עומד על כבל ורגלי הסיסים חלשים מדי לשם כך.

RedBishop

New member
חשבתי כמוך....

אבל לא היה לי שום הוכחה, כל האמצעים לזיהוי חבויים בתמונה. למה אתה חושב שזה כוכית גדות ? לפי איזה מאפיינים ? (חוץ מתחושות בטן כמובן..)

יותר מידי חידות מסובכות עברו על

הפורום הזה... מה יש, כבר שכחתם איך ניראית כוכית גדות? המטרה לא הייתה פוזה מתוכחמת שתסתיר את כל סימני הזיהוי, סתם חידה תמימה :). נט-בירד צודק, והרגליים של הסיסיים מותאמות בעקר לאחיזה בקירות, והגיוני לעבור משם לסנוניתיים, קרובי המשפחה שמבנה גופם דומה. אפשר לראות שזו לא סנונית רפתות\מערות\טסית בגלל הזנב. אז אחרי התלבטות אפשרית בין כוכיות אחרות או סנוניות עם זנב מתון יותר כמו מדבר וסלעים אפשר בהחלט לזהות, למרות שחסר פס החזה הכהה שהוא בדרך-כלל סימן זיהוי עיקרי.

netbird

New member
אגב רגליים

ההבדל בין סנוניות לסיסים דומה מאוד להבדל בין צופיות ליונקי דבש. לצופיות וסנוניות רגליים חזקות והן שייכות לסדרת ציפורי שיר לעומת סיסים ויונקי דבש שהם בעלי רגליים חלשות (יונק דבש יונק מהאויר לעומת צופית שלא פעם עומדת על הפרח) ואינם שייכים לסדרת ציפורי שיר.

למעלה