חידה ליום ראשון

ז ק ו

New member
חידה ליום ראשון

האם בשביל לנהוג במכונית ללא נהג יש צורך ברשיון נהיגה?
 

ז ק ו

New member
שאלה למומחי האלכוהול שבינינו.

מונחים אצלי;
בקבוק וויסקי כמעט 20 שנה, אין עליו מידע בקשר לתפוגה.
שני בקבוקי יין, זה של כרמל, יוצר ב2009, זה של ברקן, בן כשנתיים שלוש, או ארבע.
הבקבוקים פקוקים כביום בקבוקם. האם הם טובים לשתיה?
מצורף צילום הבקבוקים



 

hadi orr

New member
אתה שואל שתי שאלות למומחה ואני בתור ממש לא מומחה אענה

בקבוק וויסקי כמעט 20 שנה - אם הוא היה טוב כויסקי לפני עשרים שנה הוא נשאר טוב. אין תפוגה. אם הוא היה נשאר בחבית את אותם עשרים שנה הוא היה משתפר אבל ברגע שביקקת אותו נגמר תהליך הישון וההשתפרות. אתה בהחלט יכול ללגום ממנו ואם הוא לטעמך תרביץ ואם לא אז אל תרביץ (כוסית הכוונה).

בקבוק יין כרמל, יוצר ב2009 - אם הוא נשמר בתנאים טובים הוא בגבול של הקיים סיכוי שהוא לא התקלקל. אין אני אומר שהוא יהיה טעים כי אני לא ממש בטוח שכאשר יוצר הוא ממש היה טעים.
לגבי הבקבוק של ברקן, בן כשנתיים שלוש, או ארבע. שוב כאן אם הוא נשמר במצב טוב קיים סיכוי טוב שהוא לא התקלקל. כאן יש לי הסתיגות ואני אוסיף ואומר כי לטעמי גם אם הוא לא התקלקל ונשמר בתנאים אופטימלים יין איכותי טעים הוא לא אבל זה הטעם שלי.
בקיצור. תפתח אותם תלגום. במידה והם כבר חומץ ו/או טעמם נורא או לא טעימים לך אתה יכול להוריק אותם בכיור ותקבל בסופר 30 אג עבור הבקבוק או 3 שקיות !!!
 

ז ק ו

New member
תודה הדי. את הוויסקי אמשיך לשמור.

את היינות האדומים אטעם, וסביר להניח שבסופו של דבר אשפוך. מכו שעשיתי כבר לא מעט פעמים. בינתיים טעמתי יין לבן יבש שקיבלתי לפני כמה שנים בסוויסאייר, והוא לא רע, באחת הארוחות הקרובות נסים אותו. בקבוק קטן.
 

hadi orr

New member
זקו. יין לבן זה סיפור אחר לחלוטין מבחינת זמן שימוש.

בכל מקרה. פתח את הבקבוק. מזוג לכוס. תן ליין לנשום כחצי שעה טעם ליד הכיור במטבח בלגימה קטנה תשאיר בפה. תגלגל את היין בחלל הפה וכנראה תצטרך לירוק. במידה והטעם סביל בענייך תן ליין לצלול במורדות גרונך. במידה ולא ראה את הוראות הטיפול בנושא כפי שנכתב קודם בהוראות ההפעלה. בהצלחה.
 

גלעד133

New member
ויסקי ויין

הדי ענה לך אני מעט אחדד את התשובה. לגבי בקבוק הוויסקי - אין לי מה להוסיף, לגבי היין - כחובב יין ששותה על בסיס די קבוע וייצר לא מעט יין בזמנו - אם היין יוצר נכון ובוקבק בזמן, אם הפקק משעם והבקבוק שכב בצורה שנגע בפקק כל הזמן, אם הפקק לא בולט מעט החוצה [היווצרות גזים] ואם הטמפרטורה בה הוא היה הייתה די קבועה בין 17 - 19 מעלות [+ - מעלה]אין סיבה שיין בן 2 - 4 שנים לא יהיה טוב לשתיה. יין משנת 2009 הוא לרוב גבולי ומכיון שזה לא יין לאספנות שיש לו ערך - פתח וטעם. מקסימום כמו שהציע הדי - לכיור. אם כבר ביין עסקינן, התפתחה אצלנו בגליל בשנים האחרונות תעשיה ממש מפוארת של יקבי בוטיק עם יינות שזוכים בפרסים ובמקומות נכבדים בתחרויות באירופה וארה"ב. יש המון טעימות ולחובבי יין - מומלץ מכל לב. רמה ממש גבוהה.
 

אמנון אלבז

New member
מנהל
תשובה לשלושת השאלות

להניע רכב יש צורך ברשיון נהיגה. ברור שגם לצורך הנעת מזלט. כמובן שהרשיון צריך להתאים לרעיון שאין אתה ממש פיזית נמצא בתוך המטוס או אתה מסובב את הגה המכונית. אך ברור שבשליטתך נמצא רעיון התנועה.
זקו לשאלתך בקשר למשקאות. חוזרת השאלה של בחירת נשיא ארצות הברית האם הוא מתאים האם הוא ראוי ולי נראה שיש הבדל בין הראוי למתאים . ראוי בהחלט ראוי הוא , מתאים ? ימים יגידו. ואיך זה מתקשר למשקאות? לא תמות מלגימת הויסקי אך האם יערב לחיכך ? הויסקי המסויים הזה לטעמי הוא גם ללא התיישנות טעמו כטעם אפטר-שייב חבל על הזמן .
 

ז ק ו

New member
מוויסקי שכבר עמד 20 שנה, אפשר למות כעבור עוד 20 שנה,

לא אקח סיכון.
 
אישית אני אוהב את הטיפה המרה יש לי בבית מספר סליקים.

אני מחבב את השנפסים למינהם. כמו שכבר הזכרתי בעבר אני ממש לא בררן.
בלועזית "כ'בין נישט קיין פיין שמעקער".
צ'י



 
למעלה