חידה למאמן/מאמנת

חן M

New member
חידה למאמן/מאמנת../images/Emo132.gif

תנו שני דרכים להגברת ההיפרלורדוזה הלומברי [מותני]...

atpaddict

New member
אוקי

בוא נראה אם אני זוכר את זה. קודם כל, למה להגביר את הלורדוזה ?? כדי להקטינה כדאי לחזק את שרירי הבטן. כדי להגדילה : 1. חיזוק זוקפי הגב. 2. חיזוק ההאמסרינגס. צדקתי ? מה הפרס?

חן M

New member
../images/Emo3.gifטעית...

ואף אחד לא ביקש להגדיל לורדוזה זו שאלה של הבנה קניזיולוגית של הגוף... תחשוב שוב..

חן M

New member
תוספת:

באותה מידה יכולתי לשאול איך ניתן להקטין לורדוזה...

אנסה... ../images/Emo13.gif

אם מדובר בתנועה להשגת התוצאה של הגדלת לורדוזה מותנית הרי מדובר בסיבוב אגן לפנים (APT) המושג ע"י עבודה משותפת של "צמד כוחות" - זוקפי הגב + מותן כסל (שרירים עיקריים). התנועה ההפוכה של הקטנת הלורדוזה המותנית תהיה סיבוב אגן לאחור (PPT) ע"י פעולה של צמד הכוחות האנטגוניסטי והם הישר הבטני + עכוז גדול.

חן M

New member
../images/Emo13.gifחצי תשובה אבל אחלה של תשובה:)

מוסיף: קודם כל ציינתי איך להגדיל "היפרלורדוזה" אז אם האדם בהיפר לורדוזה לומברי צריך לראות האם בכלל יש לו אפשרות להגדלה נוספת של הלורדוזה והוא לא במקסימום... [לא משהו שאני ממליץ אז לא להתבלבל זו רק שאלה של ידע קניזיולוגי] בכדי להגדיל לורדוזה בהחלט משתמשים בAPT [סיבוב אגן לפנים] כמו שיואב ציין אך יש עוד 2 דרכים אחת היא דרך הטורקס[בית החזה] הזדקפות מהטורקס תגדיל עוד את הלורדוזה הלומברית ... והדרך השנייה הנוספת היא חגורת הרגליים שככל שאני מקטין זוית ברך ע"י פלקסיה של הברך אני מאפשר לאגן להיכנס לעוד יותר APT..... נק' למחשבה

למעלה