חידה למוצאי שבת

• פותח הנושא בי
  • פורסם בתאריך

בי

New member
חידה למוצאי שבת

על סמך השירה שבפרשת השבוע כתב עמנואל זמיר שיר (מילים ומנגינה). לשיר זה חובר ריקוד. מהו השיר, ומי חיבר את הריקוד לשיר זה?

נסיון פתרון החידה !

בי, בקר טוב ! יפה שגם את מנסה כוחך בחידות. אני לא מבקשת "זכויות" על הרעיון ! ולעצם החידה: השבת קראנו בפרשת "חוקת". והנה ציטוט : "אז ישיר ישראל את השירה הזאת, עלי באר ענו לה באר חפרוה שרים כרוה נדיבי עם במחוקק במשענותם וממדבר מתנה" מזכרוני אני אתן לך 4 ריקודים הקשורים בשירה זו ועל סמך זיכרון בלבד, ואולי באחד פגעתי בול : 1. מים מפי הבאר -ריקוד מעגל של ספי אביב. 2. אל בארות המים - ריקוד מעגל של יואב אשריאל. 3. צל ומי באר - ריקוד מעגל של חיים שריון. 4. באר בשדה - ריקוד מעגל של רבקה שטורמן. האם פגעתי בול ?

בי

New member
פגעת בול - הפתרון המלא

השירה מתחילה בפסוקים שציטטת : "אז ישיר ישראל את השירה הזאת, עלי באר ענו לה באר חפרוה שרים כרוה נדיבי עם במחוקק במשענותם וממדבר מתנה..." השיר שנכתב בהשראת השירה הוא "באר בשדה" של עמנואל זמיר: באר בשדה חפרוה רועים ועדרי זרים יעטרוה. נדדו, הלכו בעקבי הרים רועים אשר כרוה. אה אה אה -מנאות מדבר... אבלו דרכי הצאן. עלה גם טלה, מי יחון? עלי באר, חפרוה רועים עדרי זרים יצמאו: "עלי באר! באר עלי!" תענה: "מימי נכלאו!" הה הה הה! אל המדבר נהגו זרים הצאן... באר בשדה, מי יחון? עלי באר, חפרוה רועים מהרים עדרים ישובו. חלשו עלות,פועים טלאים- תפעם באר "הי שבו!" הי הי! הלאה מדבר! שתו, רוו, הצאן! חליל גם שדה רונו רון! והריקוד היפה של רבקה שטורמן, ריקוד מעגל בשני בתים. חבל שלאחרונה ממעטים לשים את ריקודי רבקה שטורמן שאין כמותם.

לחבר של כולם

זה יפה שאתה מפרגן, אבל המחמאה מגיעה לא רק לכותבת החידה, גם לפותרת החידה שענתה חיש קל ונכון. כנראה ברח לך (מהראש) מרוב כיבושים?

בי

New member
תודה למחמאה ותודה לפותרת

מירי היא אנציקלופדיה מהלכת. אין לי מושג איך יש לה מאגר ידע כזה. אפילו אם היא מקושרת לרשימות שונות של הריקודים. כל הכבוד!!! ובאשר לחידתי, גם אם היא לא היתה בבית הכנסת בשבת, היא לא התעצלה לפתוח את התנ"ך ומשם הלאה. מורידה את הכובע !!!

לאצבעוני הגלילי - אתה צודק

מצרף ברכות לפותרת החידה. "ברח לי מהראש מרוב כיבושים" - הייתי בסטלינגרד (נפוליאון)

למעלה