חידה לסוף השבוע

תשובה לשבת

השחקנית ג'וליאן מור תשחק או שיחקה את אמליה בסרט שמתאר את מסעותיה.ואותה שחקנית,משחקת בסרט המתח חניבעל,שהוא סרט המשך לשתיקת הכבשים.ותודה לגוגל.

תודה לגוגל? זאת חידה תעופתית...

אז גוגל נחמד ויפה, אבל התשובה לא נכונה

הבה נדייק,וסליחה מראש על הניג'וס

המשותף הוא :ששחקנית בשם ג'וליאן מור,משחקת בסרט על "אווירונים"(תעופתי?) את הטייסת האגדית.ואותה שחקנית מופיעה בסרט בשם חניבעל(הוליוודי). זוהי תשובה נכונה,אך יש דבר משותף נוסף,שאליו אתה מתכוון.... אז אני מוותרת על הפרס,ושוב סליחה על הניג'וס.

תשובה נכונה,אך אני התכוונתי

שזה אותו סוג מטוס בדיוק,הוקר סידלי(לכיוון התעופתי).

התשובה שלך עוסקת בשחקנית

בשאלה שלי כל חלקי המשוואה עוסקים בתעופה....(וזה כבר רמז...)

אז הנה רמז

אמליה ארהרט, טייסת מהוללת משנות השלושים "חניבעל", מטוס מהולל משנות השלושים (ומה עם מי שקיטר לי שהחידה הקודמת היתה קלה מדי?????

אתה בטח לא מתכוון לזנב הכפול

של האלקטרה (המטוס שאיתו נעלמה) והזנב המשולש של ההנדלי פיג, 42 (חניבעל)...

עוד נסיונות? התשובה

תתפרסם היום בערב. שוב, אמליה ארהרט, טייסת מפורסמת בשנות השלושים "חניבעל", מטוס נוסעים אנגלי מפורסם לא פחות באותה תקופה... מה המשותף להם?

להלן התשובה

שניהם נעלמו בלי להשאיר עקבות... אמליה ארהרט היתה הטייסת הגדולה של שנות השלושים. היא האשה הראשונה שחצתה את האוקיאנוס האטלנטי בטיסה והראשונה שחצתה את הפסיפי והראשונה לטסה סולו מחוף לחוף. שברה גם שיאי מהירות לרוב... בזמן נסיון להקיף את העולם אבדו עיר\קבותיה (ועקבותיו של טייס המשנה שלה) באוקיאנוס השקט וחוץ מספקולציות אין שום מידע מה קרה להם. האתר של אמליה ארהרט

מטוס החניבעל

היה מטוס "הנדלי פייג' 42", מטוס הנוסעים הכי מפואר וחשוב של חברת אימפריאל אירוויז (חברת הדגל של בריטניה הגדולה והסבתא של "בריטיש אירוויז"). בשנת 1931 נבנו שמונה מטוסים כאלה הנחשבים למטוסי הנוסעים הדו כנפיים הכי גדולים בעולם. כולם נקראו בשמות אולם חניבעל נחשב כספינת הדגל והיה המפורסם שבהם. הוא הגיע גם לשדה התעופה בלוד. תא הנוסעים היה מפואר ובטיסות לאסיה היו אף דיילות. המטוסים האלה התחלקו לשתי קבוצות: אחת טסה ליבשת (אירופה, כמובן) והיו בהם קרוב ל 40 מקומות והשניה (24 מושבים) שנקראה על שם ה"חניבעל" טסה למזרח הרחוק דרך המזרח התיכון ולאפריקה. ביום ה 1 מרץ 1940, בשירות חיל האויר הבריטי טס חניבעל מפקיסטן לאירופה כשהוא נושא ארבעה פקידים רמי דרג וכן ארבעה אנשי צוות. בין פקיסטן והמפרץ הפרסי הוא פשוט נעלם בלי להשאיר עקבות. עוד העלמות של "סלבריטי" שהיה "הכי" בשנות השלושים.

מה הקשר בין מחט לת...

לא ברור איך אתה מקשר בין הסיפור ההיסטורי של ארהרט שמרבית פרטיו כולל מקום המצאות המטוס ידועים היום (אתר מצורף) לבין העלמות סתמית של מטוס בזמן מלחמה תוך כדי טיסה באזורי קרבות...(מה עם שאר אלפי המטוסים מכל הצדדים הלוחמים שעד היום גורלם לא ידוע?) החניבעל"ים הוצאו משירות ימים מספר לפני מלחמת העולם השניה שלזכותם טיסה ללא כל תאונה..(אתר מצורף).

ראשית, אני שמח שזה נוגע לך

שנית, ההסטוריה של חניבעל כמטוס יחיד (ולכן יתר מטוסי הקבוצה לא רלונטים לכאן) ופורץ דרך וגם ובעיקר, מטוס הנוסעים היחיד הכי מפורסם באנגליה של שנות השלושים אינה מוטלת בספק. שלישית, החידה היא סוביקטיבית, שלי, ולמיטב שיפוטי שלי. Take it or leave it. רביעית, יכול להיות שגם אני צודק...נכון? וכולו חידון. ייתכן שהחידה הזאת תהיה גם האחרונה כי כנראה אין כאן מקום מעבר לנקישה במקש ה"גוגל" ללא שום חוש ביקורת על מה שמסתובב ברשת. ולגופו של עניין, מה שהבאת על ארהרט זאת ספקולציה אחת מיני רבות(קראת בעיון את האתר?). גם על החניבעל, אגב, היו כל מיני קונספירציות.

למעלה