חידה לסופ"ש

חן M

New member
חידה לסופ"ש../images/Emo132.gif

מה ההבדל בין מומנט התנגדות למשקל/משקולת?

assafein

New member
אני לא בטוח אבל....

יש מצב שמומנט התנגדות, מחזיר לך התנגדות לפי העוצמה שאתה נותן בכל פעם, ומשקולת זה מסה קבועה שתיתן לך התנגדות יכולה להיות גדולה מהעוצמה שאתה נותן או קטנה. שוב, אני ממש לא בטוח, אבל אני בכל זאת עניתי...

חן M

New member
זוית היישום היא:

הרכיב המסובב המקסימלי ,90 מעלות בין מומנט ההתנגדות לאיבר הפעיל,יש תרגילים בהם יש כמה מומנטים ולכן יש בהם כמה זויות יישום. החכמה היא לזהות מהו כיוון ההתנגדות [לא בעייתי] ואז לזהות רכיבים:אופקי,אנכי ומהם לגזור זוויות ולזהות רכיבים שונים בינהם:מסובב,דוחס,מפרק.

קצת לא ברור

נניח שאתה עומד ומחזיק משקולת ביד אחת, מומנט ההתנגדות(כוח המשיכה) מופעל כלפי מטה. במילים אחרות, אין הבדל כי המומנט נגזר מהמשקולת ...

חן M

New member
לא מדוייק אנסה לחדד:

יכול להיות שההתנסחות שלי בשאלה לא היתה הכי טובה אך בכל זאת: זה לא זוית יישום ,ויש הבדל בין מומנט התנגדות למשקל/משקולת/התנגדות חיצונית ... מומנט ההתנגדות = משקל*אורך זרוע מנוף בעוד שמשקל הוא רק משקל כלומר נניח שאני מבצע הרחקת כתף כנגד משקולית יד השוקלת 2 קילו והאורך זרוע מנוף בין המשקל לבין המפרק הפעיל הוא 55 ס"מ אז המומנט הוא : 110 קילו/ס"מ ואם הייתי מצבע את אותו תרגיל עם אותו משקל ומקצר את אורך זרוע המנוף כלומר מקטין את המרחק בין המשקל לאיבר הפעיל אז מן הסתם המומנט היה קטן. כך שעיקרון של חישוב מומנטים הוא חשוב כי יש תרגילים מסויימים שעשויים להיות עצימים מאוד עוד לפני שאתה מוסיף משקל כלשהו: כגון תרגילי בטן,פשיטות גו וכו'....

eyes55

New member
קצת חלוד אבל

למיטב זכרוני, אלה הם 2 דברים שונים: מומנט ההתנגדות מתואר בגרף שבו רואים באיזה זוית ההתנגדות היא הגדולה ביותר ללא קשר למשקל או לאותו משקל נתון. שוב, יכול להיות שאני ממש חלוד וזרקתי כאן סתם שטויות אז תסלחו לי אם זה ככה

חן M

New member
eyes55

שלום לך נעלמת קצת:) כתבתי למעלה את התשובה:) מה שאתה מתאר זה זוית היישום/רכיב מסובב מקסימלי [90 מעלות בין מומנט ההתנגדות לאיבר הפעיל] אך זו לא התשובה...

חן M

New member
../images/Emo13.gifידידיי המאמנים

אשמח גם אם תעלו שאלות וכד' ... בכדי שנאתגר ונפרה אחד את השני ואת שאר חבריי הפורום כמובן..

למעלה