חידה לקוראי הפורם

mark211

New member
חידה לקוראי הפורם

שני רכבים מגיעים לצומת ביחד אחד מול השני הראשון שפונה שמאלה יש לו תמרור תן זכות קדימה
השני שממשיך ישר יש לו תמרור עצור.
מי נוסע ראשון

be_roo

New member
אם השני סיים למלא את חובת העצירה

שניהם באותו מעמד מבחינת ז"ק. אין הבדל בין שני התמרורים מהבחינה הזו.

בשביל זה יש קשר עין ותקשורת בין נהגים, חצי הנהון לויתור והכל מסתדר

ravidmos1

New member
תשובה

הראשון שנוסע הוא מי שיש לו תמרור תן זכות קדימה .
החוק קובע שמי שיש לו תמרור תן זכות קדימה נותן לכל מי שבצומת זכות קדימה פרט למי שיש לו תמרור עצור .

be_roo

New member
אשמח לראות את החוק הזה, כי לי הוא לא מוכר

לפי הידוע לי\ מאז ומעולם ההבדל היחיד בין התמרורים הוא חובת העצירה. לעניין זכות הקדימה שניהם זהים.
לכן, אם הנהג שיש לו עצור סיים לבצע את חובת העצירה, ני הנהגים באותו מצב, ואין לאיש מהם ז"ק ביחס לשני.

be_roo

New member
והנה התקנות הרלוונטיות:

"(ג) נוהג רכב המתקרב בכביש לצומת או להתמזגות כבישים שלפניהם מוצב תמרור המציין מתן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה, יאט ובמקרה הצורך יעצור את רכבו כדי לתת זכות קדימה לרכב אחר המתקרב או הנכנס לצומת או להתמזגות הכבישים מכביש אחר.

(ד) נוהג רכב המתקרב לצומת שלפניו מוצב תמרור המציין חובה לעצור, יעצור במקום שיוכל לראות את התנועה בדרך החוצה, ואם סומן קו עצירה - לפני קו העצירה, ויתן את זכות הקדימה לרכב אחר המתקרב או הנכנס לצומת מכביש אחר."

הניסוח בחלק המודגש זהה במשמעותו, ואין אזכור לגבי היררכיה בין שני המצבים לעניין זכות הקדימה.

mark211

New member
תקנה הרלוונטית

כנס ללוח התמרורים החדש ובדוק מה כתוב בנוגע לתמרור 301 בסעיף של " כוחו יפה "

be_roo

New member
לא רלוונטי, כמו בתקנה שציטטתי, כך גם בהוראת

התמרורים, אין הבדל בין השנים לעניין מתן ז"ק. ההבדל היחיד שינהם הוא חובת העצירה, ולכן מרגע שמולאה חובה זו, אין לאחד עדיפות על השני בהיררכית ז"ק.

ההבדל בניסוח בסעיף "כוחו יפה" מתייחס לאותו כיוון נסיעה, כאשר יתכן מצב שלנתיב הימני מוצב תמרור 301 ולנתיב השמאלי מוצב 302. אין לכתוב הנ"ל כל נגיעה לעניין עדיפות ז"ק לרכבים המגיעים לצומת מכיוונים שונים.

mark211

New member
אנא בדוק את האתר הבא

זהו הפרסום של לוח התמרורים תחת הכותרת של משרד התחבורה מינהל היבשה האגף לתכנון תחבורתי כולל סמל מדינת ישראל
אז בוא נצא מנק' הנחה כי זהו מסמך אוטנטי
ובמסמך כתוב במפורש בנוגע לתמרור 301 כי כוחו יפה ( ואני עושה העתק הדבק )

במקום שלפניו הוצב התמרור
ולכל הנתיבים בכביש, למעט
הנתיבים שלצידם הוצב תמרור
302

ולכן אין מדובר באותו כיוון נסיעה אלא בדיוק למצב שתיארתי כאשר בצומת בזרוע אחת מוצב 301 ובשניה 302 והשאלה היא מי נותן
ז"ק למי

והקישור לאתר
http://reim4u.co.il/uploads/Teoria/לוח_תמרורים_חדש.pdf

be_roo

New member
כן מדובר באותו כיוון נסיעה

אף אחד לא חולק על נכונות המסמך, המחלוקת היא על ההבנה שלך בקריאת לוח התמרורים.

מדובר על עמודה שמגדירה למי התמרור תקף.
תמרור שמוצב בצומת תקף רק למי שבא באותו כיוון נסיעה, הוא לא תקף לרכבים מכיוונים אחרים. והאמור בא להסביר שאם התמרור מוצב בצד שמאל הוא תקף רק לפונים שמאלה.
אם הפירוש שלך היה נכון, כל תמרור "תן זכות קדימה" שמוצב היכנשהו בצומת תקף לכל הרכבים המגיעים לצומת מכל כיוון שהו וכולם צריכים לתת ז"ק זה לזה. כמובן שאין בכך שום הגיון ואין סיבה שאדם סביר יבין או יחשבו שזו היתה כוונת המחוקק.

שאלת שאלה, קיבלת הסבר. אתה מתעקש לא לקבל אותו. אתה מוזמן לעמוד בצומת עד לשנה הבאה ולחכות לזכות הקדימה שלך.

mark211

New member
תגובה

באותו המסמך בדקי מה כתוב בנוגע לתמרור 302
302
עצור!
תן זכות קדימה לתנועה בדרך
החוצה לרבות מסילה .
במקום שלפניו הוצב התמרור
ולכל הנתיבים בכביש.
הוצב התמרור בצד שמאל של
הכביש כוחו יפה לגבי הפניה
שמאלה ולגבי פניית פרסה
לשמאל בלבד.
גם כאן המחוקק משתמש בתיאור נתיבים ועדיין אין מחלוקת שתמרור 302
ייתן ז"ק לכולם לכל זרועות הצומת
אז בכל זאת הבנת הנקרא שלי בסדר גמור
ואגב הנושא הנ"ל נבדק מול אדם שהוא רשות רישוי בעצמו
וכמו כן גם רביד טוען כמוני
בתיאור המילה נתיבים אין תוספת של המילה באותו הכיוון ועל כן מדובר על כל זרועות הצומת וכל נתיב
אשר מרכיב את הכבישים אשר נפגשים לכדי יצירת הצומת
תמרור אכן תקף לרכב הבא מאותו כיוון נסיעה והוא אכן מורה לו כיצד להתייחס לרכבים אחרים הבאים
מכיוון נסיעה אחר
ולכן אין שום סתירה

את מוזמנת להחליף אותי באותה צומת ששלחת אותי אליה לעמוד בה שנה

יום טוב

mark211

New member
אגב

השתמשתי בלשון נקבה כי בפרופיל כתוב נקבה
ולא משום סיבה אחרת

למעלה