חידה לשבת של מירי !!!

יבנאי

New member
למירי - שיר על רעי

ברצוני להוסיף, אני מקווה שאת יודעת גם: (אם לא אז תדעי עכשיו) בהשתלמות של יואב אשריאל שהריקוד עבר החוברת כללה גם מכתב מצולם מהמשפחה המברכת ומאשרת לעשות ריקוד. הריקוד נרקד בחוגים זמן רב לפני שקיבל את אישור המשפחה להשתלמות. לחיים שריון - עוד אחד מריקודיך היפים שהפכו לנכס צאן ברזל.

למירי שבת שלום-החידה לשבת

כל הכבוד ל-SHAFFAVI שידע להשלים את תשובתי בכינוי ובתאריך נפילתו.שני פרטים אלה לדעתי היו קשים לפתרון ןהוא ידע לפתור אותן.מן התבטא בצורה לא יפה כלפי תשובתי.הוא גם לא ידע להשלים את התשובה בעצמו.האם חייבים לדעת הכל למרות שהיה נדמה לי שעניתי על הכל.בפעם הבאה אקרא את החידה בזהירות.

חידה לשבת של מירי !!!

לאחר שמצאתי הבנה ועניין בחידתי הקודמת, כולל ידענות מופלגת (אצבעוני יבנאי ועזרא), הנה לפניכם חידה לשבת. הפעם אולי די קלה. להלן : לאחר מלחמת ששת הימים, בקרבות עם מחבלים בעמק הירדן, נפל קצין בכיר בצה"ל כמפקד הכוח במרדף זה כשהסתער ראשון ובגבורה. לימים הוקדש לזכרו ריקוד יפה (בהסכמת אלמנתו) הנרקד עד היום. שאלתי : 1. מי היה אותו קצין, דרגתו, כינויו ותאריך מדוייק של נפילתו. 2. מה שם הריקוד, שם היוצר, שנת היצירה, ומי המבצע/ים ? * להזכירם : שוב אין פרסים, רק כבוד והערכה. * ירון - אנא, אל תענה אתה, תשאיר בבקשה לחברי הפורום. * למי שמחייכים כי החידה קלה מידי, חכו חכו, בשבוע הבא תבוא חידה בומבה. תודה לפותרים ושבת שלום.

shaffavi

New member
לא ידעתי. זה אתה שפתרת.

פשוט לקחתי את השם שאתה כתבת ונכנסתי לאתר ההנצחה של משרד הביטחון. שים לב שהשם "פלס (סטמפל), משה" בהודעה הקודמת שלי מופיע בכחול ומהווה קישור לדף סיפור חייו באתר ההנצחה של משרד הביטחון. קישור נוסף כאן. סליחה אם נגרמה אי הבנה, לא ידעתי את השם לפני שאתה כתבת אותו.

תיקון קל לשנת ייצור הריקוד לחידה

הריקוד נוצר ונרקד בסוף שנת 1969 ועבר השתלמות בתחילת 1970.אני לא יודע תאריך מדוייק יותר.

למעלה