חידה מידיעות אחרונות...

סייפיי

New member
חידה מידיעות אחרונות...

יש את החידות אותיות ומספרים מדי פעם אני פותר (או מנסה) וזה די נחמד: הפעם קצת נתקעתי. תרגיל כפל: מ ס ד כ ל ______ ח ו ס נ כ נ ס ת __________ ח כ ת ת ת הגעתי לזה שו´= לאפס (נו טוב, חכמה גדולה) וגם ש נ´+ ס´< 10 אפשר קצת עזרה?

yontanbn

New member
אני חושב שיש בעיה בשאלה...

נתחיל לפתור מהתחלה הדבר הראשון שאני שמתי לב אליו הוא לרצף ה-ת´-ים המזעזע.. מה זה אומר לנו כאשר יש אות נוספת, כלומר בחיבור של שני מספרים ארבע-ספרתיים מתקבל מספר חמש-ספרתי? זה אומר לנו שהספרה הנוספת היא 1. זה עכשיו יפתור לנו את הכל. אז ת´ היא 1 כעת ניגש לתרגיל החיבור עצמו. רואיים שמכיוון שבחיבור ח´ ל-כ´ מקבלים ח´, אז אכן כ´ היא אפס. אח"כ אנחנו מחברים ו´ ל-נ´ ומקבלים כ´ (כלומר קיבלנו 10 בתוצאה), כלומר אנחנו יודעים ש-ו´ ועוד נ´ הם 10 כעת, אנחנו מחברים 1 (שנגרר) לפעמיים ס´ ומקבלים 11, אז זה אומר ששני ס´ים הם 10, כלומר ס´ הוא 5. עכשיו 1 ועוד נ´ ועוד 1 הם 11, אז נ´ היא 9, אבל גילינו כבר ש-ו´ ועוד נ´ הם 10, לכן ו´ היא 1... אבל זה לא ייתכן שגם ו´ וגם ת´ יהיו 1... משהו לא בסדר או שאני עשיתי שטויות?

יונתן - אני מתפלא עליך... ../images/Emo8.gif

מה, אתה לא קורא עיתונים ? אתה לא יודע שהכנסת הופכת יותר ויותר ימנית ? אז בוא נחזיר אותה קצת שמאלה...
תזיז את המילה "כנסת" תו אחד שמאלה והחידה תסתדר לך ! כלומר : חוסנ כנסת _____ חכתתת מקווה שלא המצאתי כאן חידה אחרת לגמרי ממה שסייפי התכוון, אבל מקסימום... גם זאת חידה נחמדה...
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

הבהרה

במילה "כנסת" : "כ" מתחת ל"ו", "נ" מתחת ל"ס" וכן הלאה... זה פשוט לא הולך לרשום את זה כאן, ולכן אני מסיק שלזה סייפי התכוון...
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

למעלה