חידה מילולית

fireworks272

New member
חידה מילולית

היי, אני אורן ויש לי חידה מילולית. המפקד שלי בצבא רשם לי אותה ואני חייב להביא לו תשובה, אשמח אם תעזרו לי. החידה: שבט אינדיאנים, מתאסף, והצ'יף מכריז כמה הודעות... הוא אומר שבטוח בשבט יש אישה שבוגדת בבעלה (מינימום אחד.)- יכול להיות יותר. כל בעל שמגלה שאישתו בוגדת בו חיי בלילה לירות בה. הצ'יף גם אומר שכל בעל יודע על כל הנשים האחרות בכפר- אם הן בוגדות או לא- חוץ מאישתו שלו. זה היה ביום ראשון בבוקר ביום חמישי נשמעו יריות עכשיו השאלה היא- כמה יריות באותו לילה ולמה? המפקדת שלי אמרה לי שאין טריקים בחידה והנתונים שבחידה הם היחידים וזה רק היגיון בריא. אנא עיזרו לי!

souhami

New member
מה שווה פתרון בלי הסבר? ../images/Emo3.gif

אז ככה: נגיד והייתה בוגדת אחת, אז כל הגברים היו יודעים על בוגדת אחת למעט בעלה, לכן הבעל שיודע שיש בוגדת אבל לא יודע על אף אישה שבוגדת מסיק שזאת אישתו. נגיד והיו שתי בוגדות, אז כל הגברים היו יודעים על שתי בוגדות למעט בעליהן שהיו יודעים רק על אחת. אם הייתה רק בוגדת אחת אז בלילה הראשון הייתה צריכה להישמע ירייה, מאחר ולא נשמעה ירייה בלילה הראשון, שני הגברים מסיקים שנשותיהם הן הבוגדות ויורים בהן בלילה השני. אתה אמרת שנשמעו יריות בלילה החמישי, לכן רק אחרי ארבע לילות הבינו הבעלים שנשותיהם בוגדות בהם וירו בהן. אז היו חמש בוגדות וחמש יריות.

למעלה