חידה - מי הציפור מאחורי השלדגון?

netbird

New member
עפרוני

כיוון שנראה שהציפור הולכת, מדובר בעפרוני כלשהו. גם בית הגידול נראה מתאים.

osprey

New member
בין אם מדובר בעפרוני ובין אם לאו

יש לזהות גם את מין הציפור ולא רק את הסוג.

RedBishop

New member
מה זה !?

תמונה של מחזמר-ציפורים ?? (תשובות/ניחושים, כשאני אהיה יותר קרוב למדריך.)

strix butleri

New member
המממממממ...

וואלה אין לי מושג, ואני מעדיף לא להמר ולזרוק סתם שמות. למען האמת, אני בכלל לא בטוח אם מדובר בעפרוני, או שמא בפיפיון כלשהו ? העמידה הזקופה מזכירה לי פיפיון אבל אברות הכנף החלודיות מזכירות לי עפרונים מסויימים; גם הרגליים נראות לי קצרות מדי לפיפיון הממוצע. מילא, אם התמונה הייתה מצולמת בשדה אספסת... אבל ביחד עם שלדגון ?! מעניין מי משניים חרג (אם בכלל ?) מבית גידולו המוכר- השלדגון או הפיפרוני (= הכלאה בין פיפיון לעפרוני). ולסיכום ההודעה ההזויה הזו: לדעתי מדובר בפיפרוני שדות מצוייץ.

osprey

New member
ממך אני מצפה לקצת יותר

התשובה שלך נדחית על הסף. קח מגדיר, שב כמה דקות עם עצמך ותן תשובה חדשה, מנומקת, ואם אפשר גם נכונה.... כמה רמזים: שימו לב לגודל, לתווי הפנים ולמקור.

Avishiy

New member
פיפיון...

שדות הרבה יותר מפוספס מהפיפיון הזה גם המקור של פיפיון שדות הרבה יותר דק והמקור בתמונה גדול "כבד" ומסיבי והרגליים ארוכות והטפריים הארוכים וגם העמידה הזקופה במקצת.

Avishiy

New member
וגם....

הפס גבה הלבן שאניו קיים אצל פיפיון שדות וקיים אצל ארך רגליים והפספוס השחור בכיפה שאומנם קיים אצל פיפיון שדות אך לא מעל פס גבה לבן

Avishiy

New member
סליחה על שרשרת פשוט....

כל פעם שאני מסתכל על התמונה אני רואה עוד סימן. ברגל שהפיפיון מרים רואים שהטופר האחורי מאוד ארוך שזהו גם סימן טוב ורואים אצל הנוצות המתעופפות ברוח כתם שחור בצידי הצוואר והפספוס השחור קיים רק בחזה ואילו הבטן לבנה זהו הפסקתי את השרשרת

strix butleri

New member
! objection, your honor

" ולהלן דבר ההגנה: מרשי לא הסב את ליבו לכך שהציפור הנתונה מצולמת מזווית המאפשרת זיהוי נאות. בעקבות אי ההבנה הנ"ל סבר מרשי שלא ניתו לראות את פני הציפור ( המטושטשים, יש לציין ), אלא את עורפה בלבד. לפיכך הגדירה כ"פפיוני שדות מצוייץ". מכיוון שמדובר באי הבנה תמימה בלבד, אין מקום ל'דחיית התשובה על הסף'. ההגנה סיימה את דבריה. תודה רבה, כבוד השופט. " טוב ועכשיו לתכ'לס- באמת הייתי בטוח שהציפור מצולמת מעורפה... לא נורא. על כל מקרה, ניתן לראות בתמונה מספר מאפיינים רלונטיים ( וכמובן גם כאלה לא רלוונטיים- עמידת הציפור וצורתה המאורכת, לדוגמה- תוצאה של הקפאת הרגע ולאו דווקא מאפיין שניתן לסמוך עליו כשפותרים חידות- בניגוד גמור כמובן לזיהוי בשטח ): 1. פספוס לכל רוחב החזה, גם במרכזו; נדמה שיש כתמים שחורים בצידי החזה אבל לדעתי מדובר באשלייה שמקורה בנוצות לא מסודרות והצל שהן יוצרות. 2. מבנה הרגל: שרשכף ( Tarsus ) ארוך אבל לא באופן חריג כמו אצל פיפיון ארך רגליים. לדעתי גם הטופר האחורי לא ארוך מספיק. 3. גבה לבנה, המתנגדת בחדות לכיפה חומה ומעט חלודית; בנוגע לגשר העין- הוא נראה כהה- אבל שוב, יכול להיות שמדובר באשליית אור-וצל. 4. שוליים חלודיים לאברות, בולטים למדי בהשוואה לשאר הכנף שצבעה בז' בשולי הנוצות וחום כהה במרכזן. 5. מרכזים חומים מוגדרים למדיי לסוככות הבינוניות. 6. מקור ארוך למדיי, בעל בסיס בהיר וקצה כהה. לא נראה עדין במיוחד. כשמשלבים את כל המאפיינים הנ"ל, לדעתי מצומצמות האפשרויות לעפרוני מצוייץ, זרעית השדה וזרעית קטנה. מכיוון שפרטי הניצוי מתאימים לזרעיות ( בעיקר סעיפים 3-5 ), ואילו צורת המקור מתאימה לעפרוני מצויץ- אני הייתי הולך יותר לכיוון המצוייץ. שכן, המקור הוא המאפיין היחיד שלא משתנה מרגע לרגע, בגלל עצם היתו מוצק ובעל צורה קבועה. פרטי הניצוי לעומת זאת, משתנים ע"פ התאורה, תנוחת הציפור, סוג המצלמה ואופן עיבוד התמונה וכו'. ולסיכום- עפרוני מצוייץ, אבל בערבון מוגבל. בנוגע לצופית הייתי בטוח הרבה יותר. חוצמזה, בכפר רופין היו יותר ציפורים אפילו באמצע אוגוסט, הן מבחינת כמות והן מבחינת מגוון. בשדות יש להקות של אספסת, הדגים בבריכות ממלאים פיהם מים, וחישות הקנים שוקקות יתושים ונמיות. אבל ציפורים אין. ד"ש מדוביצ'ר ועיט 1.

RedBishop

New member
תמונה גדולה !

בדקתי, בדקתי, ולא הצלחתי למצוא משהו ודאי. ובכל זאת, מה שהחלטתי שהוא הקרוב ביותר זה הצעתו של אבישי, פפיון ארך רגליים.

osprey

New member
כל הכבוד על הנסיון

נראה לי שכל היתר פשוט משתפנים. יאללה צאו מהמחילות שלכם ותתמודדו עם החידה - הפניה הזו מיועדת גם לצפרים המנוסים יותר שבפורום!!! בשלב הזה אני מנוע מלהגיד האם הפתרון שהוצע נכון.

osprey

New member
אפרסם את התשובה אחרי שיתקבלו כמה

תשובות נוספות, בין היתר של הלילית, דוביצ'ר, עיט1 וכדומה.

strix butleri

New member
משתפנים= מתקרגשים

"קרגוש"- מהווי הסקר (כל הזכויות שמורות לעיט 1). ארנב בהינדית, ואילו בין צופי הסקר משמש כמילה אוניברסלית המתארת אדם צמחוני וכיו"ב, וכן כתחליף למילים 'שלום', 'חבר', ולמשפטים- 'אהלן חבר, איך היה בעמדה, איפה היית, הלכתם לצפר אחר-כך ?'- 'אהלן חבר, היה משעמם, הייתי בעפולה והגיע טרקטור עם מקלטרת שהאכיל אותי באבק כל היום. לא, לא הלכנו לצפר כי הייתה נזילת שמן באוטו / הלך קאפוט המצבר / מישהו נתקע בי מאחורה בצומת של בית שאן'( בנוגע למשפטים הנ"ל יש לבטא: 'קרגוש ?'- 'קרגוש !...' ). כך משוחחים בינהם צופי הסקר ומשמשים רק במילה דו-הברתית אחת, תוך כדי חיסכון עצום באנרגיה חיונית. קרגוש, מתקרגש, מתקרגשים, אתקרגש, התקרגשתי, התקרגשו.

למעלה