חידה מעניינת

חידה מעניינת

ארבעת החלקים בתמונה מרכיבים את המשולש הגדול ששטחו 32.5 סמ"ר שטחו של החלק האדום הוא 12 סמ"ר שטחו של החלק הירוק כהה הוא 5 סמ"ר שטחו של החלק הירוק בהיר הוא 8 סמ"ר שטחו של החלק הכתום הוא 7 סמ"ר סך כל השטחים של החלקים הוא: 32 סמ"ר איך ייתכן שפעם אחת המשולש מלא ופעם חסר לו סמ"ר בודד ?

..

אני לא ראה שחסר, בעצם אני לא רואה משולש

gadieid

New member
ויותר משהיא מעניינית היא קצת עתיקה

בכל מקרה הציורים הם אשליות אופטיות. אין פה משולשים אמיתיים. אפשר לגזור ולשים אחד על יד השני ואז רואים רווח באמצע

gilrel

New member
לא נכון

גזרתי ושמתי אחד על השני וזה יצא פיקס (בלי הנקודה הלבנה, כמובן...)

emh

Member
הבדלים מזעריים שהצטברו....

באלכסון קצת גנבו שטח, בעובי הקווים של המשבצות עצמם יש הבדל תסתכל טוב על הפינה העליונה של המשולש האדום בשני המקרים, רואים שבצורה העליונה הקו לא מגיע בדיוק לפינה של המשבצת...

../images/Emo41.gif הרשה לי לחלוק על המילה "יותר" ../images/Emo13.gif

כשהצטרפתי לפורום לפני שנים, הצגתי גרסה של חידה זו, שראיתי בספר החביב "מספר חזק", ואז העירו לי בנימוס, שהחידה כבר הוצגה בפורום בעבר, לפני שהצטרפתי. אפשר למצוא קישורים לכל זה
מה לעשות, הרבה חידות חביבות הן עתיקות, ו"כבר ראינו אותן", מה שאובייקטיבית אינו עושה אותן ל"פחות מעניינות". טבעי שחידות חוזרות שוב ושוב, ושחלק מאיתנו כבר ראה אותן בפורום, או מכיר אותן ממקור אחר. אז איך אמור להגיב מי שכבר מכיר את החידה המוצגת? לדעתי, הכי נכון זה להימנע מכתיבת התשובה, כדי לא לקלקל לאחרים, שאולי אינם מכירים את החידה, ורוצים לחשוב עליה באופן עצמאי. נו, מקסימום לכתוב הערה כמו "מכיר", "ממליץ" או משהו בסגנון. ובנוסף, בהתאם לכללי הפורום, אם הודעה מכילה פתרון לחידה, יש לציין בכותרת שלה (ב"נושא") את סימן הנורה
.

gadieid

New member
מצטער - לא היתה כוונה רעה

בכל מקרה יש חידות שהייתי קורה להן הקלאסיקות של החידות \. לגבי הנורה, אקפיד בעתיד. אני משתדל לא לשים תשובות בכותרת, או לציין בכותרת שיש תשובה בפנים, הפעם פיספסתי...

n u t

New member
הרשה לי לחזק

ולומר שבמרבית המקרים דווקא החידות המעניינות הן אלה ש"שורדות" הכי הרבה זמן, מתוקף היותן מעניינות, ולכן קורה שמופיעות בפורום הזה פעמים רבות...

deathcaster

New member
סתם לצורך ידע כללי

החידה הזו היא ואריאציה של החידה של סם לויד עוד משנת 1858 עם מרובע בן 64 משבצות שמסדרים אותו מחדש למלבן בן 65 משבצות. זו אכן חידה קלאסית

MaD PenGuiN

New member
../images/Emo192.gif../images/Emo62.gif

הקו לא ישר
זה מה שגורם לטעות. המשולש הגדול הוא לא באמת משולש, השיפוע של המשולשים הקטנים לא זהה.

למעלה