חידה מעניינת

חידה מעניינת

3 אנשים הלכו למסעדה לקנות אוכל, כל אחד הביא איתו 10 שקלים. האוכל שכל אחד מהם קנה עלה רק 9 שקלים. והסך הכולל ששלושתם שלמו זה 27 שקלים. 3 אנשים כפול 9 שקלים שווה 27 שקלים. ו2 שקלים הם החליטו לתת טיפ למלצר, יוצא מכך שהם נתנו בסך הכל 29 שקלים. איפה עוד שקל...?

תשובה -

נשאר אצל אחד מהם. גרסה אחרת של אותה חידה: 3 אנשים הלכו למסעדה לאכול. כל אחד הביא אתו 100 שקלים. האוכל שכל אחד מהם קנה עלה רק 9 שקלים. והסה"כ ששלושתם שילמו זה 27 שקלים (3 אנשים כפול 9 שקלים שווה 27 שקלים). ו-2 שקלים הם החליטו לתת טיפ למלצר, יוצא מכך שהם נתנו בסך הכל 29 שקלים. איפה עוד 271 שקלים...? תשובה: נשארו אצלם.

Sophalin

New member
זאת לא תשובה אמיתית

הרי אתה לא יכול לענות באופן מתחכם לשאלה מתמטית למהדרין... התשובה היא כזו: אם כל אדם שילם 9 שקלים, זה 27 שקלים, שני השקלים שיש למלצר בכיס הם חלק מה- 27 שח ולכן אתה לא מוסיף אותם ל- 27 אלא מחסיר אותם מהם ואז יש לך 25 שקלים שזה שווי הארוחה ועוד 2 שקלים בכיס ו- 3 שח עודף

Sophalin

New member
רגע טעות שלי

הוא בלבל אותי עם חידה אחרת... נראה לי שהוא התכוון לחידה אחרת אבל בלבל שם את הניסוח...

../images/Emo13.gif הוא בטח התבלבל.

גם בחידה המקורית יש סתם בלגן, אבל בניסוח שלו זה יוצא פשוט מאוד: הם הוציאו 27 שקלים לאוכל, ובנוסף שילמו 2 שקלים טיפ, אז פשוט נשאר להם שקל אחד מה-30 שהיו להם .

Sophalin

New member
נזכרתי בחידה המקורית!

אבל אני אספר אותה רק כדי לסבר את האוזן (ואנסה לתבל אותה בעלילה יפה)... כי את הפתרון כבר נתתי LOL: שלושה חיילים נכנסים למסעדה ומזמינים קפה ועוגה. מחיר המנה הוא 10 שקלים. מכאן שסך ההזמנה הוא 30 שקלים. בסוף הארוחה לאחר תשלום החשבון, בעל המסעדה אומר למלצר "עשה להם הנחה כי הם חיילים, החזר להם 5 שקלים" אך המלצר עוד לא סיים תואר במתמטיקה והוא לא יודע איך לחלק 5 ל 3. לכן הוא נתן לכל חייל שקל ושני שקלים שם בכיס. כעת בחישוב מהיר יוצא שאם כל חייל קיבל שקל חזרה הרי ששילם 9 שקלים. 9 כפול 3 זה 27, עוד שני שקלים יש למלצר בכיס (וזה המכשול המתמטי המבלבל) זה 29. לאן נעלם עוד שקל? עכשיו נראה אתכם.... LOL

למעלה