חידה מקדימה לחידה של מירי לוי.

חידה מקדימה לחידה של מירי לוי.

1)מי חיבר את דבקה רפיח. אין צורך בשם המחבר? 2)באיזה שנה חובר ריקוד זה? 3) מדוע הריקוד נקרא בשם זה? 4לאיזה מאורע קשור חיבור ריקוד זה? 5)מה מייחד ריקוד זה משאר ריקודי הדבקה? בהצלחה לפותרים (לרוקדים הותיקים קל יותר לפתור)

לעזרא כרמל - תשובה חלקית

דבקה רפיח הינו ריקוד שנוצר ב-1970. מילות השיר נכתבו ע"י עמנואל זמיר. שם המלחין וגם שם יוצר הריקוד למיטב ידיעתי אינם ידועים - מה שנקרא "עממי"... עוד פרטים - אינני יודעת. צריך גם לתת גם צ´אנס לעוד מישהו, לא?

לרקדנית הירושלמית.תשובתך לא נכונה .

את התשובה שלך מצאת באתר המדריכים והיוצרים של ריקודי העם וזה לא נכון ולא מדוייק .יתכן שב-1970 החליפו את המנגינה והשיר אבל לא את צעדי הריקוד.כידוע היום רוקדים את דבקה רפיח לפי השיר שמתחיל במילים לי יומי ולי לי...את שיר זה שרה בהתחלה הזמרת לילית נגר שכיום היא מנחחה ראיונות בטלויזיה הערבית הישראלית.אחריה שרה את שיר זה הזמרת הגדולה שלנו בסוף אחד מאלבומיה המפורסמים, עופרה חזה ז"ל.לא מספיק להגיד שהשיר עממי.צריך להגים מי אלה שחיברו את הריקוד בלי להזכיר שמות.

לעזרא-

עופרה חזה ז"ל שרה את השיר הזה באוסף שירי מולדת א´, אבל אם אינני טועה גם יהודית רביץ ביצעה את השיר הנ"ל באיזשהו שלב. פרט לזה, נכון שאת השנה בה יצרו את הריקוד לקחתי מאתר "מרקיד", אבל לא כתוב שם שעמנואל זמיר כתב את המילים...

לרקדנית הירושלמים-שלום לך.יפה מצידך

שלימדת אותנו מי חיבר את המילים,אבל לא שאלתי מי חיבר את המילים לשיר הזה.דרך אגב אני לא יודע מה שם השיר וטוב שאדע.בדרך כלל מענין אותי בריקודי עם הלחן ופחות מילות השיר.

תיקון ברשותך

הריקוד נוצר ב-1950 אאם יהיה לי קצת זמן אני אוסיף פרטים מאוחר יותר. לעזרא - שאלה יפה.

לעזרא , 1950 או 1948

השאלה עומדת באויר ואין תשובה חד משמעית, בחלק מהפרסומים הריקוד מופיע 1950 ובחלקם 1948, בחרתי להיות בין המחמירים, אשמח לעדכן בדברים נוספים, רק תגיד.

לעזרא, למען הדיוק 1947

הריקוד "דבקה רפיח" הוצג לראשונה במפגש שערכה ההסתדרות הכללית בתל-אביב באולם הבימה. והתאריך היה -- 24/4/1947. את הריקוד שנקרא אז "רקרק (דבקה) רפיח" חיבר אחד מחברי להקת הפועל ת"א משה פרסר. זהו מחבר הריקוד....למרות שרשום עממי. (אני אאמת את זה עם יוז´ו ענבר שהיה חבר בלהקה - להקת הפועל ת"א היתה אז להקת הייצוג מספר 1 עוד מלפני קום המדינה.) הלחן: עממי, עזרא, כל הכבוד, שאלתך בפורום היא שאלה מצויינת. מעניין מה מירי מכינה לנו לשבת??

לאצבעוני הגליל-יפה מאד. 2 תשובות

נכונות.תשובה למספר 2 נכונה.לתשובה מספר 1 לא ידעעתי את שם המחבר משה פרסר, אבל הבנתי שחיבור הריקוד היה שיתוף פעולה בין חברי הפועל ת"א. כיוון שאתה אומר שיוזו היה חבר הלהקה אז ודאי שהוא יודע את כל 5 התשובות. אני אישית מחבב מאד את יוזו ואת פועלו.אנחנו מכירים אחד את השני, אלא שהוא כנראה לא יודע את שמי.

לעזרא

יש לך עוד מה ללמוד, לא נורא, (בשביל זה יש פורום) אל תיעלב, אבל לא התייחסתי לחידתך כשאלות ותשובות, אלה היה לי חשוב לומר משהו שהרבה וותיקים לא יודעים כל שכן הצעירים, אני אבדוק עם יוזו ובקרוב אעדכן את הפורום אם יהיה לי מידע נוסף וזה יהיה כמובן רק לאחר פסטיבל כרמיאל - אין לי זמן בימים אלו בגלל מעורבותי בפסטיבל. מקווה לראותך בפסטיבל ואת כל חברי הפורום.

למעלה