חידה פ"ז

Eldad S

New member
עדיין

לא פתרון מלא, אבל היו לי כמה הארות, אני חושב.
&nbsp
אולי חלק מאגף אחד צריך להיות tute ne
ואח"כ האגף השני eblas konfuziĝi pri אומר שצריך לבלבל את האותיות.
אם אני מנסה לבדוק שש אותיות - אספרנטו היא שפה, lingvo.
השאלה היא אם אפשר לבלבל את אותיות ה-lingvo כך שזה ייתן משהו ששקול או מתחבר עם לנין.
&nbsp
הייתה לי בעיה בעיקר עם "לנין", כי הוא מתחבר לי עם מהפכה וכו' - לא עם משהו שקשור לאספרנטו או לחידה הנוכחית.
ואם אני רק מתייחס לאותיות של Lenin ומנסה להפוך אותן, כדי ליצור משהו שקשור לאספרנטו, או מבטא את אספרנטו - עדיין לא מצאתי משהו שקשור או שנראה מתאים.
&nbsp
תוכל להתייחס למשהו במסלול שהצעתי?
אמשיך להעלות לעצמי כאן על הדף רעיונות וניסיונות לכיוונים.

DoronModan

New member
תגובה

אכן נתבלבלו אותיותיה
אבל זה לא קשור למילה lingvo
רמזון: בלבול האותיות לבדו עדיין אינו מביא לפתרון.

Eldad S

New member
תודה. אני תוהה בקול רם

איך זה שכבר קראו את הפתרון שלי לעיל 11 גולשים...

האם כולם אספרנטיסטים? כולם *לא* אספרנטיסטים?
חלקם כן דוברי אספרנטו אבל החליטו שהם לא משתתפים בפתרון חידות היגיון?
חלק מכל הנ"ל נכון?

סתם תהיות שיש לי מדי פעם, כשאני רואה כמה מהגולשים בפורום קראו את הפתרון או חלקי הפתרון שאנחנו מעלים.
&nbsp

DoronModan

New member
גם אני שאלתי את עצמי את זה

בוא נניח, או נקווה, שבינתיים 11 גולשים נכנסו לפתרון שלך, ושחלקם מסתקרני אספרנטו.
וחלק אולי דוברים שאינם פותרים, אבל רוצים ללמוד דרך הפתרון איך זה בעצם עובד. כמו שקוראים בעיתון את פתרון התשבץ הקודם.

מיכי 10

Member
רק דרך אגב, אלדד, לא בהכרח כל הקוראים הם מהגולשים בפורום.

יתכן שיש אנשים שסתם משוטטים בפורומים שונים, וקוראים פה ושם. ובכל מקרה, ידוע לנו שיש לפורום הזה (ומן הסתם לחלק גדול מהפורומים) המון קוראים שמסיבות שונות, מסתפקים בקריאה, ואינם כותבים. (וכמו בבדיחה הישנה על השוטרים: הם רק של ה"קְּרוֹא", ולא של ה"כְּתוֹב").

והשאר: כל התשובות נכונות, וגם יש כאלה שלא אוהבים, או לא מִתאתגרים, או חושבים שהם לא יכולים לפתור חידות. אבל מעניין אותם לקרוא את הפתרונות.

Eldad S

New member
כן, האמת היא

שאני יודע.
אבל אם זה באמת כך, אני מאוד מוחמא מכך שיש לנו קוראים חיצוניים, לא גולשי הפורום הקבועים, ועוד לא מעט כאלה, שקוראים את ההודעות השונות.
בתקווה שהם יצטרפו, במוקדם או במאוחר - יכתבו בפורום, או ילמדו אספרנטו.

&nbsp

בוזוקיא

New member
ניסיון

neniel?

שיבוש אותיות של lenin+e ולחלוטין לא אפשרי...
האמת שהחידה הזאת היתה לי קשה הפעם:)

Eldad S

New member
הפתרון:

neniel

&nbsp
לא כתבתי את זה לעיל, שהבוקר חשבתי שאולי Esperanto מופיעה כאן בייצוג המקובל שלה, E.
אבל עכשיו ניסיתי לחשוב שאולי הבלבול הוא בשילוב של לנין עם אספרנטו, ולא באותיות של אספרנטו, שיתחלפו ליצירת אותיות של לנין.
במילים אחרות, החלטתי להציב את האגף הראשון של המשוואה: tute ne eblas, ופתאום הבנתי שהכוונה ל-neniel.

למעלה