חידה קלה, למרות שלא קלה היא דרכנו .

התמ-ים

New member
חידה קלה, למרות שלא קלה היא דרכנו .

עכשיו תורי. מה משותף לשירים הבאים: שלישית גשר הירקון - הכאב הזה רמי פורטיס - חלום כחול משינה - ברחובות שלנו ריטה - חיה לי מיום ליום אם יהיו לי עוד דוגמאות ... אני אוסיף :)

מוגג

New member
תשובה לא מחוברת...../images/Emo119.gif

לשלשת* השירים האחרונים ישנו ביצוע בליווי קלידים בלבד בנוסף לביצוע הקצבי. את הראשון אינני מזהה כרגע *יופי, מאוד בוגר...(מי שדבריי כוונו אליו יודע).

מוגג

New member
תוספת כאובה../images/Emo5.gif../images/Emo119.gif

את "הכאב הזה" חידש אריק איינשטיין בעיבוד של אלכס וייס, אך שם זה יותר מקלידים*. * לא מדפיסים שם ע"י תקתוק במקלדת המחשב יותר, אלא יש שם יותר כלי נגינה וליווי... ברור?

התמ-ים

New member
ואולי גם

הכל עוד אפשרי למשינה ... הרמז: התשובות עד כה, מאוד קרובות, אבל לא מדוייקות.

trilliane

Well-known member
מנהל
בלי להכיר את השיר הראשון, אני אנסה

לכל שלושת האחרים יש ביצוע נוסף יותר שקט ואקוסטי. את הביצוע הרועש ל"חלום כחול" עדיין לא הצלחתי להשיג... ומשום מה תמיד חשבתי שהוא המקורי, כי אותו השמיעו תמיד ברדיו! הופתעתי לגלות ב-"?1900" ביצוע שקט (חשבתי שעבדו עלי...) וברבות הזמן שמעתי שהביצוע המוכר יותר יצא רק בסינגל.
"ברחובות שלנו" זכה לחידוש מאד שקט ומיוחד (יותר מהמקורי) של יהודית רביץ. ריטה חידשה את עצמה, ובסיבוב ההופעות הראשון שלה שרה בגירסה יותר שקטה את "אני חיה לי מיום ליום". הגירסה הנ"ל מד הצליחה, ונדמה לי שהפכה ליותר פופולרית ומוכרת מהראשונה... ואפרופו ריטה, רמי עשה את אותו הדבר לשיר שלו בשם "על הגשר הישן" שניתן להשיג בגירסה דיי קצבית בדיסק המקורי, והגירסה האקוסטית עם הפסנתר מופיעה בדיסק האוסף (גם היא, כך נדמה לי, הפכה לפופולרית יותר מהמקורית, וחבל - אני דווקא אוהבת את המקורית). את השיר של גשר הירקון אני כאמור לא מכירה. עינת

מה, יש ביצוע שקט ל"חלום כחול"??

חבל, בינתיים הצלחתי להשיג רק את הקצבי.....

התמ-ים

New member
התשובה המלאה, למי שלא ישן בלילה :))

(וגם למי שנרדם משיעמום
) מאחר והתשובות היו כמעט מלאות, אז הגיע הזמן לתשובה המלאה: לשירים הנ"ל, יש שני ביצועים שונים של השיר, של אותו מבצע. רציתי להוסיף לאותה רשימה גם את אימא שלי, ופראג לאריק איינשטיין, ואהבתיה לשלמה ארצי, ואפילו את כל שירי יהורם גאון ... אבל הביצועים המחודשים שלהם, די דומים לביצועים המקוריים.

גרי רשף

New member
אפשר לקבל פרוט?../images/Emo22.gif

למשל לגבי גשר הירקון: יש להם שני תקליטים ועל אחד מהם הביצוע של ´הכאב הזה´. היכן עוד אחד?

התמ-ים

New member
בגשר הירקון,

יש להם שני אלבומים, עם שני ביצועים לשיר הזה. ביצוע בכל אלבום (זוכר מהקלטה של שני האלבומים על קלטה אחת).

גרי רשף

New member
לא מסתדר לי..../images/Emo22.gif

יש לי את שני האלבומים המקוריים. השיר ´הכאב הזה´ מופיע על האלבום השני (אריק איינשטיין + בני אמדורסקי + ישראל גוריון). על האלבום הראשון (אריק איינשטיין + בני אמדורסקי + יהורם גאון) הוא אינו מופיע.

trilliane

Well-known member
מנהל
באמת?

למשינה יש 2 ביצועים שונים ל"ברחובות שלנו"? (והכוונה היא לשונים ממש, עם עיבוד שונה - נדמה לי שיש להם אלבום בהופעה חיה, שזה כמובן לא נחשב). עינת

התמ-ים

New member
"הביצוע האיטי" של השיר

יצא לרדיו, גם בהקלטת אולפן לא יודע אם זה יצא גם על דיסק/תקליט

פלפל.

New member
כנראה שיצא רק בתקליט שדרים

הביצוע השקט של "ברחובות שלנו" הושמע בזמנו הרבה בתכניות הלילה של גל"ץ (ובקביעות אצל תמר ומרום ורונית כפיר ב"לילה טוב", צה"ל 2). ביצוע יפהפה. אהבתי אותו נורא. (מזכיר מאוד, אגב, את הגרסה של יהודית רביץ). לפי מומה הוא הוקלט שוב לקידום סיבוב ההופעות של "גבירותי ורבותי", שראיתי באמפי וואהל אני חושב.. ויצא על תקליט שדרים יחד עם "סוזי בלי היד". איזה יופי שיש מומה. מצד שני, יכול להיות שהביצוע לקוח מתכנית ה"אנפלגד" שהקליטה הלהקה בערוץ 1 ב 1990. צריך לבדוק את הכרונולוגיה של הדברים. אין לי כח. ואפשר גם לשאול בפורום יובל בנאי ומשינה. צריך חהיות אחד כזה בתפוז הגדול. אה, ואולי יום יבוא ויופיע דיסק "ההקלטות הנדירות" או "אוסף הסינגלים". כ"כ הרבה חומר של משינה לא יצא עדיין על דיסק - הנה מדגם מייצגם. (את הסינגל "מה אני עושה למעני - גרסת הטכנו" ראיתי לפני כמה שבועות באיזו חנות באר שבעית, אגב). חן חן

the red bh

New member
מה שיותר עמוק יותר כחול

בוצע ע"י שלום חנוך ואריק איינשטיין בשתי הגרסאות (גירסת שבלול וגרסת שמזכירה את גירסת תמוז ונמצאת בדיסק ההופעה מ79)

למעלה