חידה קלילה.... אולי לא

zvuli

New member
חידה קלילה.... אולי לא

שלום לכם מעבר לים נניח שיש לכם חולה עם אי ספיקת כליות כרונית. מה היא האפידמיולוגיה ?האבחנה המבדלת(קביעת דרגת הכרוניות שלה)? ומה הם מימצאי המעבדה לקביעת האטיולוגיה? השאלות הם לא על תקן מורה-תלמיד.....כולם לומדים מכולם שלכם זבולי-USA

ובכ..ייין ....../images/Emo4.gif למעט

למעט אבחנה מבדלת שאיני בטוחה בה כלל ושלדעתי יכולה להיות גם CFS ) הלוקים ביתר לחץ דם וסוכרת מהווים כשני שליש מהחולים המפתחים בהמשך אסכ"כ CRF מחלה פרוגרסיבית ללא סימפטומטולוגיה בשנים הראשונות. סימפטומים ראשונים יכללו עייפות, ירידה במשקל, כאבי ראש, בחילות והקאות, בהמשך יתפתח גרד, צבירת נוזלים, שתן דמי. דרגת הכרוניות נקבעת על פי תוצאות בדיקות מעבדה - אוריאה, קראיטינין, בהמשך ירידה ברמות ההמוגלובין עלייה ברמות החנקן. עד כאן - ידע אישי. עדכן אותנו לגבי אבחנה מבדלת... מה זה יכול להיות? זה בטח כל כך פשוט....

slightly

New member
../images/Emo95.gifCRF

תוספת קטנה לתשובה של ברבורה. דרגת הכרוניות נקבעת ע"י רמת הירידה בפילטרציה הגלומרולרית GFR. מבחינת התסמינים בשלבים המתקדמים - אי ספיקת לב, מיימת ובצקות בשל צבירת נוזלים. בצקת ריאות. סימנים נוספים - אנמיה, תפקודי קרישה לקויים, תפקוד לקוי של לויקוציטים, חמצת מטבולית, היפרקלמיה, היפרפוספטמיה, היפוקלצמיה, היפונתרמיה, היפרמגנזמיה. אצל ילדים - גם הפרעה בגדילה, מחלת עצמות, היפר-פרא-תאירואידיזם. אבחנה מבדלת - אין לי מושג...

zvuli

New member
הבחנה מבדלת

לילה טוב קודם כל כולכם יודעים את התשובה....היא נוזלת לכם מה LIPS מה שהברבור ציינה ומה ש slightly כתבה הוא נכון מאוד . מה שציינתם עוסק בצימצום תיפקוד הכליות. רמז:השאלה עוסקת יותר באיך אנחנו קובעים את דרגת הכרוניות של המחלה? לפני שאענה על השאלה ביתר פירוט....אשמח לאפשר תגובות נוספות זבולי

slightly

New member
אולי...

ההזדקקות לדיאליזה ובהמשך להשתלת כליה, דברים הנובעים מהקליניקה של החולה, רמת האלקטרוליטים בדם ורמת ה GFR. זה בהקשר לדרגת הכרונית. אבחנה מבדלת - עדיין אין לי.

../images/Emo2.gif יש לי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif יש לי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

וזה כל כך פשוט... אבל אם זה לא נכון...אני חוזרת לבי"ס לאחיות.... עקב ההתקדמות האיטית של CRF ניתן בקלות לטעות בין Acute ל - Chronic, ולכן לדעתי הצנועה - האבחנה המבדלת חייבת להעשות על ידי בדיקות מעבדה, GFR , בנוסף כמובן לCT ןל - MRI של הכליות. יש לשלול Acute כדי לוודא CRF. קיימים מצבים של CRF בם המצב הופך לאקוטי נקרא: Acute ON CRF - קורה כאשר חולה ב CRF מטופל בתרופות כמו וולטרן למשל ומפתח מצב אקוטי של ה - CRF . במקרים כאלה מחמיר עד מאוד מצבם חולים שטרם הועברו לטיפול בדיאליזה - והם חייבים בדיאליזה. ביקצור: אבחנה מבדלת לדעתי: ARF. לחזור לבי"ס לאחיות???

zvuli

New member
good start

hello barbur very good start...more details when I finish my shift note: CT is good DX for kidney stone It very rare that MRI will be used for kidney diagnosis..... I will be back..... zvuli

למעלה